Понеделник, 27 Януари 2020
Сряда, 17 Октомври 2018 11:20

Зам.-кмет на София, отговорен за ремонтите, не познава Закона за обществените поръчки, прави "полутехнически" ремонт

В отговор на въпрос в студиото на bTV към зам.-кметът на София по транспортната дейност Евгени Крусев дали познава добре Закона за обществените поръчки, Крусев отговори: "Не в детайли". 

Питането беше във връзка с променените условията на обществена поръчка след финализирането й и защо не е организиран нов конкурс. Столична община е променила проектните изисквания за ремонта на ул. "Граф Игнатиев", след като е започнало изпълнението му.

Както вече съобщихме (виж ТУК), фирмата „ПСТ” е отстранена от търга заради материала, който предлага да се положи на трамвйното трасе. Фирма „Джи Пи Груп” печели търга, предлагайки друг материал. В момента, в който печели търга, този материал изчезва и започва да използва материалът, заради който фирма „ПСТ” е била отстранена.

По повод телевизионното участие на Евгени Крусев, Александър Симов каментира във фейсбук:

„Едва днес добих визуална и интелектуална представа от явлението наречено "заместник-кмет Евгени Крусев". Почвам да подозирам, че някъде има тайна фабрика, където произвеждат на конвейр този тип арогантни чиновници. Не издържах този коктейл от тъпотии, обяснения, увъртания и лъжи, но от това, което хванах чух две огромни глупости.

Крусев обяви, че не познавал закона за обществените поръчки в детайли. Така ли?

Това е все едно хирургът в болницата успокоително да ви каже, че има само най-обща представа от медицина.

И тогава дойде фундаменталното разкритие – проектът за ремонтите бил полутехнически.

„Полутехнически”! Това е буквален цитат от Крусев.

Хареса ми какво каза по този повод колегата Любомир Бонев - "колкото може да има полуидиот, толкова може да има и полутехнически проект!".

Такова животно не съществува в правния мир. Идиотщината е особено явление наистина. Тя никога не е полу. Винаги е обсолютно пълна и завършена. Цял заместник-кмет на София го доказа.”

Повече за ремонта на ул. „Граф Игнатиев” и нарушенията – в "Тема на деня" на BIG5.BG  –  ТУК 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар