Вторник, 23 Април 2019
Петък, 02 Ноември 2018 16:48

Горанов вместо „да извади очи, изписа вежди” на Манолова

С лишаването й от кола на НСО, Мая Манолова има шанс да вдигне още повече рейтинга си, откривайки приемни по влакове и паланки

Втори ден прехвърчат искри между финансовия министър Владислав Горанов и омбудсмана Мая Манолова. Поводът: промяна в закона за Националната служба за охрана (НСО), с която се предвижда от догодина на омбудсмана да не се предоставя кола и шофьор. 

В четвъртък Владислав Горанов заяви, че "НСО е служба за охрана, която има функция да охранява конституцията и политици, които са застрашени, и обвини Манолова, че „ползва НСО като скъпо платена таксиметрова компания". Според него "не е нужно омбудсманът да бъде пазен от българските граждани” и увери, че няма заплаха. 

В сутрешния блок на БНТ Мая Манолова не забави отговора си: "Ако искам да си върша качествено работата, трябва да съм навреме на всяко място и именно заради това имам нужда от шофьор и кола. За целта има и споделено пътуване, има и обществен транспорт. Следващата седмица обмислям да отида до Варна с влак и да помоля Владислав Горанов да ми осребри билета", каза Манолова, която беше видимо раздразнена от факта, че няма да има личен шофьор на държавни разноски. 

По-късно днес от пресцентъра на омбудсмана изтече новината, че Мая Манолова организира първата приемна във влака София – Варна.

Към съобщението е прибавена информация за разписанието на влака, деня и купето за приемната ѝ (виж тук).

Пресслужбата информира още, че по повод лишаването й от служебен автомобил, са се обадили десетки хора, които са предложили да возят безплатно омбудсмана, включително и заместник-омбудсмана на Македония, който е на посещение у нас.

След приемната във влака в 15.30 ч. общественият защитник ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ във връзка с неизплатените им заплати в Областна администрация Варна. По-късно омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд във връзка с предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт, се казва още в съобщението на пресцентъра.

Така, вместо да нанесе удар по все по-еманципиращата се от властта Манолова, Владислав Горанов на практика й прави голяма услуга. И без друго Манолова е с най-висок личен рейтинг след този на президента. Откривайки приемни по влаковете и паланки, тя има шанс да загребе много повече от народната симпатия. А тя определено ще й е нужна, макар засега да отрича, че гледа към предстоящи местни или други избори със своя кандидатура.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар