Петък, 16 Ноември 2018
Неделя, 04 Ноември 2018 18:29

Кметът на Видин реши да се прави на селски педагог, вместо да види срамните си решения за града!

Време е Огнян Ценков да научи, че Общинският съвет не е хор, който да му приглася в тихите усвоявания, гръмките празни фрази и в бездарните предложения, които после той и неговата администрация превръщат в срамни решения, пише общинският съветник от крайдунавския град Росица Кирова

"Когато те хванат в злоупотреба с общински средства, изведнъж започваш да си задаваш въпроси за присъствия и дисциплина...простете, с европейски средства...

Всъщност, кметът на община Видин не знае, че няма власт над общинските съветници, защото те са избрани точно, както той би трябвало да бъде.

Не знае също, че ЗМСМА регламентира начина за отсъствия и посещения на заседанията на общинския съвет. Не знае и че за всеки във Видин е ясно, че въпрос зададен от "придворната" фотографка, която се представя за журналист от БТА, всъщност е кризисен ПР на кмета и компания.

Но най-лошото е, че не знае за какво, по дяволите, би трябвало да е кмет на Видин, а именно: За да развива града в полза на гражданите и да защитава техните, а не партийните си или лични интереси.

Защото, ако знаеше, досега щеше да е внесъл за одобрение изменението на ОУП на Видин с нанесено трасе в общинския съвет. Щеше да направил и невъзможното, за да е стартирала процедурата по търга за строителство на този нов път между Видин и Монтана, щеше да е осъзнал, че по това трасе загиват хора и той също е отговорен за случващото се и разбира се, щеше да живее не с “придворните” и жена си в балон, а с проблемите на града и хората...

Разбира се, щеше и да знае, че Общинският съвет не е хор, който да му приглася в тихите усвоявания, гръмките празни фрази и в бездарните предложения, които после той и неговата администрация превръщат в срамни решения.

Щеше и да знае, човекът, че работата не е място, а действие!

И вместо да си топли стола и да заема дисциплинирано местенцето, щеше да действа!

В полза на Видин, разбира се!"

Горните думи са на общинския съветник от Видин Росица Кирова и бяха публикувани на личната й страница във фейсбук.

Повод за тях стана комичен опит за забележка от страна на кмета на града Огнян Ценков, който чрез своя "придворна" журналистка се опита да размаха пръст на Кирова за присъствията й на заседанията на Общинския съвет.

По тертипа на всеки селски кмет, Ценков също се опита да "измие ръцете" си за доноса, оправдавайки се с журналистически въпрос. Той обаче не поясни, кой точно "журналист" му е задал "важното" питане и с какво то допринася за работата на администрацията града.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 04 Ноември 2018 18:29
  Бенчо Бенчев се завърна в Общинския съвет в Бургас , но като независим

  БСП се разграничи от него, Бенчев е убеден в невинноста

  Общинският съветник Бенчо Бенчев, който до август т.г. бе зам.-председател на местния парламент, се завърна в ОбС - Бургас, пише Флагман.бг. 
  След избухването на скандала през август, когато Бенчев бе задържан заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, той не участваше в заседанията на ОбС. 

  Колегите му от БСП се разграничиха от него, което доведе до неговото оттегляне от зам.-председателското място, което заемаше по квотен принцип.
  В последните два месеца Бенчев имаше известни здравословни проблеми, които му попречиха да присъства на заседанията на ОбС. През октомври той бе на едно от заседанията на постоянните комисии, което даде индикации, че ще се завърне и в заседателна зала. 

  Новото място на Бенчев е при общинските съветници без група – на последния ред до АБВ и ДПС, в непосредствена близост до групата на Реформаторския блок.

  Дълго време имаше съмнения, че Бенчев ще се оттегли от ОбС, но сега той разсея слуховете по категоричен начин.

  Бенчев е убеден в невинноста си и готов да изчисти името си.

 • Неделя, 04 Ноември 2018 18:29
  Какво се случва с обещания нов път Видин-Ботевград?

  Графикът не се спазва, а процедурите по изграждане на отделните участъци от цялостното трасе безобразно се забавят. Мина една година, а нищо не се случи – излъгаха ни отново, казва председателката на „Единни за промяна”.

  Какво се случва с обещания нов път Видин-Ботевград?

  Темата бе коментирана в предаването „Посоките на делника“ по радио „Видин“, в което гост е председателят на гражданско обединение „Единни за промяна“ Росица Кирова. От ефира на медията тя подчерта, че обявения и приет на оперативното заседание на МС график не се спазва, а процедурите по изграждане на отделните участъци от цялостното трасе – безобразно се забавят.

  „Протестите на хората от Северозападна България постигнаха едно много ясно решение и това е решението на Министерския съвет с конкретни срокове и график. Никой не би имал нещо против, ако графикът се забавяше с месец или два, но в случая говорим за доста сериозно закъснение“, заяви Кирова и изрази огромното си възмущение от безхаберието на местната власт на територията на общините, през които преминават участъците от пътя, както и от незаинтересоваността на народните представители от Видинския край.

  „Търсят ни много хора, които питат – няма ли да излезем отново на улиците? Вече не стои въпросът „дали ще излезем“, а „кога“, за да покажем, че така не може“. Ще бъде много трагично, ако през януари отново разговаряме за този път и ако тогава си кажем: „Мина една година, а нищо не се случи – излъгаха ни отново“, каза още Кирова.

  Повече по темата – в звуковия файл на БНР

  Източник: Единни.бг

 • Неделя, 04 Ноември 2018 18:29
  С 30 % скача данъкът на колите със сертификат ЕВРО 1, 2 и 3 след данъчни промени

  Общинските съвети ще регулират данъчната ставка

  Средно с 30 % ще се повиши данъкът на колите със сертификат ЕВРО 1, 2 и 3, ако се приемат предложенията за промени в данъчното законодателство, предложени от Министерството на финансите, каза пред радио „Фокус“ председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянов.

  Тя обясни, че евросертификатът е този, който показва екологичността на даден автомобил. За по-мощните автомобили данъкът остава по-висок, но в сравнение с досегашния ще има намаление около 10-20% на най-екологичните автомобили от категория ЕВРО 6, каза още тя.

  Както и до сега, общинските съвети имат възможността да регулират данъчната ставка, уточни Менда Стоянова.

  „Съответните общински съвети могат да определят конкретната данъчна ставка и в частта имуществен компонент и в частта екокомпонент по свое решение в диапазон, предварително определен от закона. По този начин е въведена възможност общините да регулират данъчните си постъпления и да имат дял във формирането им. На този етап не можем да кажем колко точно ще бъде данъкът за различните градове“, каза Менда Стоянова.

  Тя обясни, че екостандартът не отпада, а замества катализатора. Голяма част от катализаторите не работят, независимо, че ги има в автомобилите и са декларирани от собствениците. Тя изрази надежда през следващите години да се направят още стъпки в посока стимулиране

Оставете коментар