Вторник, 23 Април 2019
Вторник, 06 Ноември 2018 09:56

Политическият дует Буруджиева – Харизанов като черна чума

Фактът, че светската двойка ни беше поднесена като обективно анализаторско блюдо, ме кара да смятам, че някой е в паника.

Автор: Александър Симов

Политическият дует Татяна Буруджиева и Георги Харизанов (виж тук) беше неизбежен като черната чума, покосила Европа през Средновековието. Отдавна предчувствах, че е въпрос на време двете телевизионни бедствия да се открият, за да умопомрачат случайните зрители на сутрешните блокове - тези нещастни жертви на политическия тероризъм преди зазоряване.

Харизанов няма да го коментираме. Той е съвестен партиен работник, пръв партньор за тенис на Бойко Борисов, вярно пионерче на Партията, винаги готов да се хвърли в медийния окоп, за да брани с голи гърди телесата на министър-председателя и рейтинга Му.

Но неговата екранна половинка Татяна Буруджиева заслужава няколко думи. Харизанов е партиен работник във възход и това обяснява тезите му. Буруджиева е партиен работник в нокдаун и това още повече обяснява нейните днешни политологични истерии.

Някои може да са забравили, но аз добре си спомням Буруджиева като депутат от БСП в 42-ото НС - парламентът на Орешарски - и как като орлица бдеше да не би някой да се разграничи от партийната линия...

Съжалявам, но самият факт, че светската двойка Буруджиева и Харизанов ни беше поднесена като обективно анализаторско блюдо, ме кара да смятам, че някой е в паника.

Ще извадят всеки скелет от килера на прехода, за да опитат да се самоубедят, че ситуацията е спокойна, всичко е наред и пухкави облачета плуват на хоризонта на светлото бъдеще.

Аз на мястото на Буруджиева щях да се стресна. Когато те привикат политкомисарите на Борисов и ти запееш в техния хор, тогава поне не настоявай, че си анализатор. Анализаторът търси тенденции, а не сипе обвинения като вещерско заклинание.

Партиите, които искат избори, не са готови за тях, е казало още създанието Татяна Харизанов. Само не разбрах дали самото то си вярва.

Изборите почти никога не са въпрос на готовност. Те са неизбежност, когато скандалите се превърнат в ежедневие, а хроничната криза на недоверие се разраства като ураган край Флорида.

Ама къде ти Георги Буруджиева да ви каже това.

(коментарът е от фейсбук профила на автора)

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Ноември 2018 09:56
  Георги Харизанов: ГЕРБ се намира в най-ниската си точка към момента

  Странен е призивът на Борисов за обединение срещу „пълзящата диктатура“, коментира политическият анализатор

 • Вторник, 06 Ноември 2018 09:56
  ГЕРБ отчита резултатите от инициативата „Европа в нашия дом“

  ГЕРБ отчита резултатите от серията срещи из всички областни градове в страната, посветени на образованието и регионалното развитие. Инициативата, наречена „Европа в нашия дом“, стартира на 11 февруари във Велико Търново и събра на едно място представители на изпълнителната и местната властта, бизнеса, образователните институции и граждани.

 • Вторник, 06 Ноември 2018 09:56
  Президентът Радев: Не колекционирам и не заменям апартаменти

  Обхватът на "Апартаментгейт" надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира пряко върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността и името на България навън, коментира президентът Румен Радев в интервю за „Панорама“ на БНТ

Оставете коментар