Четвъртък, 22 Август 2019
Сряда, 21 Ноември 2018 10:44

Паметник на маршируващото българско невежество

Безсмислието на Трифонов има смисъл единствено за политическите туроператори

 Автор: Васил Петев

Няколко думи за лицето Трифонов.

Първо. Трябва ясно да се каже, че Трифонов изгради бизнес империя и натрупа милиони левове именно върху спекулации по темите "справедливост" и "народна любов". В този смисъл Слави Трифонов е най-успешният български политик за целия 30-годишен преход. От днешна гледна точка всички останали бледнеят пред момчето от Учиндол.

Второ. Същият от край време играе ролята на онази смешна жълта спасителна жилетка, която ни показват усмихнати стюардеси (балерини) в самолета при презокеански полет – на всички ни е ясно, че от нея няма никакъв смисъл, но авио-партийните компании считат, че повтарянето на тази "спасителна" лъжа има благотворен ефект върху пътниците при летене над вода.

С други думи, безсмислието на Трифонов има смисъл единствено за политическите туроператори и се е превърнал в официален общ протокол на родната публична реалност.

Трето. Това, което от самото начало твърди Трифонов – че ни спасява, е това, от което той живее и се храни. Опитва се да продава морал чрез крайно незачитане на всякакви етични норми (в почти всяко негово телевизионно шоу има ярки демонстрации на аморално поведение, което той удобно нарича хумор). Опитва се да продава култура чрез абсолютно прозрачна халтура и брутална чалга.

И накрая – мъчи се да ни излъже, че ни връща към здравите национални традиции, като реално пере мозъци по тертипа на масова пробургер пропаганда "ала уеком ту Айова" – последното е по генетични причини, свързани със селския произход на Трифонов.

Пиша всичко това не защото сега съм се сетил за него, а защото сега то е тема. За мен Слави Трифонов отдавна е най-обикновен паметник на маршируващото българско невежество.

Нищо повече.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Ноември 2018 10:44
  Общественият договор го замениха с пладнешки грабеж

  Елена Гунчева: Вместо народ - господар и политици - слуги на народа, имаме крепостни селяни и управляваща шайка мародери, които имат една цел - лично облагодетелстване от властта!

 • Сряда, 21 Ноември 2018 10:44
  Няма такава държава. Няма и такава партия

  И ако в България все още се забелязват остатъци от институционалност, полуработеща администрация, социално-осигурителни системи, местна власт и нормални партии, няма никакви изгледи сбиртокът на Слави Трифонов да се превърне в истинска политическа формация, пише Явор Дачков в „Галерия“

 • Сряда, 21 Ноември 2018 10:44
  Юрий Асланов: Нарастват по-радикални настроения срещу правителството

  В парламента мнозинството е вътрешно стабилно, независимо от пререканията и различията вътре в патриотичната коалиция, смята социологът

Оставете коментар