Неделя, 05 Април 2020

Петък, 30 Ноември 2018 09:40

Писмо от България

Здравей, Бойко!

Видях те и тая вечер в телевизора - пристъпваше трогателно от крак на крак и обясняваше на някакви мароканци какво е това Западни Балкани и какви хъбове ще се изграждат там.

Чух да казваш на мароканците колко опасен е за нас, а и за тях, конфликтът в Керченския пролив.

Аз не зная каква работа имаш в Мароко. Сигурно е много важна и от тая работа зависят съдбините на българския народ и България.

Така, както предопределяше съдбините ни при посещенията си в Гърция, Турция, Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ, или при посещенията си в Брюксел и Страсбург, Париж и Лондон, където никой не ти обърна никакво внимание, с изключение на скромната делегация на журналистите от БНТ, бТВ, Канал 3 и Европа тв. 

Драги Бойко,

ти и занапред ще пътуваш до близки и далечни страни, защото носиш на широкия си гръб цялата отговорност за нашето бъдеще.

Без теб ние сме за никъде! Бъди себе си!

Сваляй си сакото и навивай ръкавите на ризата си, когато си приказваш с разни екзотични държавници! Така ще бъдеш по-естествен и по-убедителен в представянето на визията за балкански политик и държавник!

Вярвам, че ще успееш в начинанията си и ще убедиш стратегическите ни партньори в нашата надеждност. Ти го можеш.

А, да не забравя. Гръцките пенсионери пак ще получат коледна извънредна пенсия. Така им се пада! Нека светът ги презира!

А ти гледай да пренасяш газ, че от 10 години я слушаме тая легенда.

Иначе, ние тук сме добре. Малко ни затисна снегът, ама това ще се оправи. Ей го къде е Гергьовден! 

Твой:

Л.Кольовски

P. S. Между другото, да ти кажа, че депутатите запазиха размера на партийната субсидия на 11 кинта. Недей да им се караш. Можеха и да увеличат субсидията на 22 лева. А, и цените на горивата паднаха с по 10-20 стотинки.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Ноември 2018 09:40
  Слави Трифонов към Бойко Борисов: Я, не ми се карай!

  И, между другото, това дето каза вчера на Президента беше адски тъпо. Ама много тъпо... Защото, Бойко, моралът е преди закона!

 • Петък, 30 Ноември 2018 09:40
  Борисов защити Теменужка Петкова заради исканата от бизнеса оставка

  Работодателските организации обвиниха енергийната министърка в отклоняване в неизвестна посока на 45 млн. лева от индустрията на България. Настояват възстановяването на сумите да бъде постановено еднозначно и безусловно, предвид и спирането на работа от редица предприятия в България поради пандемията от COVID-19 и извънредното положение

 • Петък, 30 Ноември 2018 09:40
  За заплатите и за елитите

  Корнелия Нинова: Една от причините светът, Европа и България да стигнат дотук е високомерието, самозабравата и самодоволството на политическите елити

Оставете коментар