Вторник, 19 Февруари 2019
Неделя, 02 Декември 2018 07:43

България ще бъде погребана служебно

Новините като скръбна вест


"Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа. За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа, предава бТВ.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини. По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала.

Била погребана служебно, роднини не били открити", чета в новините и виждам, че тая срамна и скръбна вест е възмутила много хора. И мен ме възмути - поради нечовешката си същност, (защото все пак живеем във второто десетилетие на ХХI в. и се намираме в Европа).

Новината ме възмути и по причина на това, че родителите ми са от тоя край - баща ми е роден и живял в Кнежа, а майка ми е от Бреница. Голяма част от детството ми премина в Кнежа и в Бреница. И все още имам спомени от тия две населени места, които някога имаха читалища, училища, детски градини, поминък, а в Кнежа имаше и гимназия, и селскостопански техникум. Сега не знам какво има - от години не съм посещавал тоя край.

Новината за мизерната смърт на възрастните хора обаче ме върна към официалните новини от деня - за проспериращата ни нация, повишените ни доходи, растящият брутен вътрешен продукт, неотразимите ни успехи в енергетиката, туризма, здравеопазването и пр. други глупости, с които всекичасно и всекидневно ни заливат лакеите на управниците. В тия новини, сервирани от царедворската и слугинската медийна среда, няма данни откъде идват средствата за тоя невидим и фалшив просперитет. Кои са чуждите инвеститори, които наливат средства в умрялата ни държава? Защо нашенските инвеститори влагат парите си извън България?

И докато нахално, по тарикатски и нагло ни лъжат, ние потъваме в мълчаливо съгласие в тресавището ГЕРБ. Накрая ще избълбукаме прощално последния си дъх и няма да има кой да забие кръста на масовия ни гроб.

Оставям това на съвестта на управниците, ако все още имат някакво подобие на съвест.

Снимка на Любо Кольовски.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Декември 2018 07:43
  Корнелия Нинова предлага на БСП да напусне парламента

  Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и отстъпете пътя за предсрочни избори, призова председателят на БСП Корнелия Нинова и предложи парламентарната групата на „БСП за България” да напусне парламента. Това стана по време на провеждащия се днес Национален съвет на партията. Решението трябва да вземе пленумът.

  Мотивите на Нинова:

  Предлагам ПГ на "БСП за България"да напусне българското Народно събрание със следните аргументи: Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова и предложи Пленумът на БСП да обсъди този въпрос.

  Условията пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля"

 • Неделя, 02 Декември 2018 07:43
  Обезсилването на преференцията е симптом на самозабравяне

  Най-големите политически грешки стават тъкмо от подценяване, пише социологът Първан Симеонов в социалната мрежа

 • Неделя, 02 Декември 2018 07:43
  Корнелия Нинова: ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите през 2019 г.

  Да спрем диктатурата на режима Борисов, призова лидерът на БСП

Оставете коментар