Понеделник, 22 Април 2019
Неделя, 02 Декември 2018 07:43

България ще бъде погребана служебно

Новините като скръбна вест


"Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа. За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа, предава бТВ.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини. По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала.

Била погребана служебно, роднини не били открити", чета в новините и виждам, че тая срамна и скръбна вест е възмутила много хора. И мен ме възмути - поради нечовешката си същност, (защото все пак живеем във второто десетилетие на ХХI в. и се намираме в Европа).

Новината ме възмути и по причина на това, че родителите ми са от тоя край - баща ми е роден и живял в Кнежа, а майка ми е от Бреница. Голяма част от детството ми премина в Кнежа и в Бреница. И все още имам спомени от тия две населени места, които някога имаха читалища, училища, детски градини, поминък, а в Кнежа имаше и гимназия, и селскостопански техникум. Сега не знам какво има - от години не съм посещавал тоя край.

Новината за мизерната смърт на възрастните хора обаче ме върна към официалните новини от деня - за проспериращата ни нация, повишените ни доходи, растящият брутен вътрешен продукт, неотразимите ни успехи в енергетиката, туризма, здравеопазването и пр. други глупости, с които всекичасно и всекидневно ни заливат лакеите на управниците. В тия новини, сервирани от царедворската и слугинската медийна среда, няма данни откъде идват средствата за тоя невидим и фалшив просперитет. Кои са чуждите инвеститори, които наливат средства в умрялата ни държава? Защо нашенските инвеститори влагат парите си извън България?

И докато нахално, по тарикатски и нагло ни лъжат, ние потъваме в мълчаливо съгласие в тресавището ГЕРБ. Накрая ще избълбукаме прощално последния си дъх и няма да има кой да забие кръста на масовия ни гроб.

Оставям това на съвестта на управниците, ако все още имат някакво подобие на съвест.

Снимка на Любо Кольовски.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Декември 2018 07:43
  Георги Харизанов: ГЕРБ се намира в най-ниската си точка към момента

  Странен е призивът на Борисов за обединение срещу „пълзящата диктатура“, коментира политическият анализатор

 • Неделя, 02 Декември 2018 07:43
  ГЕРБ отчита резултатите от инициативата „Европа в нашия дом“

  ГЕРБ отчита резултатите от серията срещи из всички областни градове в страната, посветени на образованието и регионалното развитие. Инициативата, наречена „Европа в нашия дом“, стартира на 11 февруари във Велико Търново и събра на едно място представители на изпълнителната и местната властта, бизнеса, образователните институции и граждани.

 • Неделя, 02 Декември 2018 07:43
  Президентът Радев: Не колекционирам и не заменям апартаменти

  Обхватът на "Апартаментгейт" надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира пряко върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността и името на България навън, коментира президентът Румен Радев в интервю за „Панорама“ на БНТ

Оставете коментар