Понеделник, 22 Юли 2019
Вторник, 04 Декември 2018 11:19

Тея зад океана не спряха да ни копират

 

Още преди 30 години ние – българите, първи заложихме световната тенденция откровени шаврантии да дават под съд известни актьори с обвинение "изнасилване".

През 1988 година тогавашна "Златка", известна по това време с името Мила Гешева, подава сигнал срещу големия български актьор Тодор Славков (последният ми е голям приятел и е всепризнат световен талант в редица жанрови дисциплини), като го обвинява в изнасилване.

Гешева, чиито интимни органи по това време познава половин София, като всяка селска пръчка решава да натрупа малко глобална популярност и някой необезпечен със злато лев, като няколко години по-късно дава Тодор на съд. 

Оставяме настрана независимостта на българската съдебна система, това не е тема на този статус - по въпроса да си прави анализи нощем Цацаров, а просто отбелязваме, че цели 28 години по-късно холивудските шаврантии направо луднаха по примера на Гешева, като се хвърлиха на рояци да късат месо и долари от всичко известно, де щъка из Лос Анджелис. Бил Козби, Ник Картър, Харви Уейнстейн и Кевин Спейси са само малка част от наследниците по съдба на другаря Тодор Славков. 

Вярно е, че има един шумен случай през 70-те години, когато Роман Полански пръв стана фамозен холивудски изнасилвач, но аз него не го броя, щото е автор на филм с име "Всекиму своето кино".

Искам да кажа, че тея зад океана не спряха да ни копират. Не се правя на футуролог, ама си залагам айфона, че много скоро презокеанските ни братя ще паднат под 500-годишно мексиканско робство и ще почнат да се топлят на дърва, като междувременно върху планината Ръшмор ще бъде изписано - "Батак беше пръв". 

Преди това обаче очаквам до езерото в даунтаун Лос Анджелис да бъде открит бронзов барелеф на Мила Гешева с надпис - "With tremendous gratitude from the American whores".

Снимка на Vasil Petev.

Автор: Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар