Събота, 15 Декември 2018
Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10

Слави с лъжи ли си ще си вдига рейтинга?

Сценаристите на Славчо пак неподготвени, пъхат неверни твърдения в устата на шефа си - Десислава Радева въобще не е присъствала на екофорума в Катовице, била е в Краков

 

След като преотстъпи шоуто си на Борисов преди две седмици, с което публично си направи сепуко, Трифонов реши да нападне съпругата на президента (пак), барем си върне някой изтърван рейтингов процент от разочарованите си фенове.

Снощи водещият размаха един лист, опитвайки се да вкара в нов скандал съпругата на президента Румен Радев. Според „документа” на Дългия, Десислава Радева е записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на ООН за климата в полския град Катовице.

"Става въпрос за първоначалния вариант на делегацията, документ, изпратен до външно министерство и до полската страна като домакин", поясни намахано Слави. После разясни, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски. "Така на практика Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари", възмути се Трифонов.

Ако бяха погледнали Закона за държавния протокол, сигурно на сценаристите нямаше да им се получи толкова глуповато. Та и шефът им да се впуска в пространни разсъждения какъв експерт е Радева, за каква екология и чистота се грижи: "Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата", злорадства в качеството на последна инстанция Слави.

Странно, защо така намахано Трифонов не попита Борисов колко фолк певици и футболисти е возил с правителствени полети с „нашите пари”?

Може би паметта на сценаристите е къса, но през 2013 г. анкетна комисия в парламента се занимаваща с полетите на Борисов за периода 2009-2013 г. – цели 442 на брой на обща стойност 38 милиона лева. Официално беше изнесено, че за редица полети няма списък на пътниците в правителствените самолети, а в заявката пишело само „Бойко Борисов". Нямало и имената на придружаващите го гардове, услужливо се оказа тогава, че нямало и видеозаписи от камерите на РВД.

Тези въпроси за „нашите пари” явно не вълнуват защитника на онеправданите, какъвто имидж се опитват да изградят у Слави неговите сценаристи.

Версията на Шоуто за Десислава Радева беше опровергана от президенството: "Съпругата на президента Радев не е била заместник-ръководител на българската делагация. Не е била вписана като експерт по екология, тъй като тя не е участвала в конференцията", обясни Кирил Атанасов, шеф на пресцентъра на държавния глава, цитиран от „Епицентър”. Медията се позовава на свои източници от дипломатическите среди, според които Десислава Радева изобщо не е била включена в делегацията за Катовице, а е била в Краков, където е имала отделна програма. Показаният от Слави документ пък изобщо не е пристигал във Външно министерство.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10
  Румен Радев: Има предпоставки за компрометиране на изборите

  На дискусията в Президентството не дойдоха представители на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и Прокуратурата.

  Искам да обсъдим всички тези проблеми, които създават предпоставки да се компрометира самия изборен процес, заяви президентът Румен Радев в увода си на дискусията "Избори - прозрачност и доверие" в Президентството. 

  "Има такива предпоставки, затова в обществото трябва да има дебат, защото най-важното, според мен, е да има прозрачност – където я няма, съответно може да настъпят тези негативни процеси", продължи президентът.

  Румен Радев предложи да се разгледа темата за въвеждане на видеонаблюдение в секционните избирателни комисии. Това според държавния глава ще осигури прозрачност при броенето на бюлетините.

  Проблемите в изборния процес се разширяват чувствително, има сигнали как се подменят протоколи, каза още президентът по време на дискусията.

 • Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10
  Инж. Илиян Терзиев: Президентът не е коректен – каза, че строим безкрайно скъпо и некачествено

  Президентът каза нещо, което не е коректно – че ние строим безкрайно скъпо и безкрайно некачествено, всъщност ние строим най-евтино в цяла Европа. Това каза пред журналисти в парламента председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев, предаде „Фокус“.

   „Днес ще се срещнем отново с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, очакваме да представим отново нашите желания и да обсъдим бъдещето на бранша. Тя и депутатите трябва да ни съдействат, за да подредим бранша и да се спре с политическото говорене, защото това би довело до ситуацията, която в момента се развива – до ситуацията „Брекзит“, до намаляване на европейските фондове, а най-лесно ще стане, като бъдат отрязани от нас“, заяви инж. Терзиев.

  Попитан кой има предвид, когато споменава „политическо говорене“, той отговори, че визира БСП.

  „Търговете, които се организират за строителството, са много сложен процес в целия им срок за изпълнение. И всички тези говорения, че се дават на определени фирми и се изпълняват от едни и същи хора и има 40% корупция, са безпочвени. Нещата са много, много трудни и по време на търга, и по време на изпълнението, и след това в гаранционните срокове“, заяви той.

  Инж. Терзиев обясни, че ще искат промени в Закона за обществените поръчки и в Закона за устройство на територията. „Най-важното, което е в момента, да се опираме на най-ниската цена. Защото до преди 3 години цените бяха страшно ниски и когато те се определяш цената на минал период, това да неправдива цена. Искаме да подредим бранша така, че да има правдива цена за периода, в който се изпълняват“, каза още той.

  „Президентът каза едно нещо, което не бих казал, че е коректно – каза, че ние строим безкрайно скъпо и безкрайно некачествено, цитирам по памет. Отговорно мога да кажа, че строим най-евтино в цяла Европа. Не сме казали, че строим най-качествено, но не строим и по-лошо“, заяви инж. Терзиев. Той обясни, че днес предстои КСБ да се срещне и с министър-председателя Бойко Борисов и с президента Румен Радев.

  "Внасяме подписката в подкрепа на брашна. Искаме да спре политическото говорене, да спре използването ни за евтини политически трикове", каза инж. Илиян Терзиев след среща с председателя на парламента Цвета Караянчева.

   „С тези трикове някой по някакъв начин иска да си направи лесен пиар“, коментира той. „Искаме да подредим бранша, да имаме последователност на задачите, които ни предстоят“, посочи инж. Терзиев.

   „Апелираме да спрем да даваме лоши послания към Европа. С това много лесно ще намалеят финансовите средства към нас, когато вече дойде време за усвояване на средства, няма да има с кого да работим“, обяви председателят на УС на КСБ. „Искам да помоля да не се говори без факти за бизнеса ни“, каза още той.

 • Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10
  40,45% готови с вот за президентска партия, рейтингът на Слави пада

  На въпрос „Бихте ли гласували за партия на президента Радев?”, 40,45% от запитаните софиянци отговарят утвърдително. За месец подкрепата е нараснала с 2%.

  Евентуалният вот за партия на Слави Трифонов от 22% е паднал на 19%. С такъв резултат е и подкрепата за евентуална партия на Мая Манолова.

  Резултатите са от представителното за София проучване на „Авенир”, направено в понеделник.

  Засега никой от тримата – Радев, Трифонов и Манолова – не е обявил категорично намерение за създаване на своя партия. Президентът дори ясно отхвърли тази идея в последното си интервю пред „Панорама”.

  Данните за официално цитираната като номинация за кмет Мая Манолова сочат нейния реален собствен процент одобрение извън резултата на БСП, което при сбор на двата електората (на Манолова и БСП) , би я превърнало в сериозен кандидат за спечелване на изборите или поне сигурен участник във втори тур, което червените не са постигали от 2005 г. 

Оставете коментар