Четвъртък, 24 Септември 2020

Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10

Слави с лъжи ли си ще си вдига рейтинга?

Сценаристите на Славчо пак неподготвени, пъхат неверни твърдения в устата на шефа си - Десислава Радева въобще не е присъствала на екофорума в Катовице, била е в Краков

 

След като преотстъпи шоуто си на Борисов преди две седмици, с което публично си направи сепуко, Трифонов реши да нападне съпругата на президента (пак), барем си върне някой изтърван рейтингов процент от разочарованите си фенове.

Снощи водещият размаха един лист, опитвайки се да вкара в нов скандал съпругата на президента Румен Радев. Според „документа” на Дългия, Десислава Радева е записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на ООН за климата в полския град Катовице.

"Става въпрос за първоначалния вариант на делегацията, документ, изпратен до външно министерство и до полската страна като домакин", поясни намахано Слави. После разясни, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски. "Така на практика Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари", възмути се Трифонов.

Ако бяха погледнали Закона за държавния протокол, сигурно на сценаристите нямаше да им се получи толкова глуповато. Та и шефът им да се впуска в пространни разсъждения какъв експерт е Радева, за каква екология и чистота се грижи: "Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата", злорадства в качеството на последна инстанция Слави.

Странно, защо така намахано Трифонов не попита Борисов колко фолк певици и футболисти е возил с правителствени полети с „нашите пари”?

Може би паметта на сценаристите е къса, но през 2013 г. анкетна комисия в парламента се занимаваща с полетите на Борисов за периода 2009-2013 г. – цели 442 на брой на обща стойност 38 милиона лева. Официално беше изнесено, че за редица полети няма списък на пътниците в правителствените самолети, а в заявката пишело само „Бойко Борисов". Нямало и имената на придружаващите го гардове, услужливо се оказа тогава, че нямало и видеозаписи от камерите на РВД.

Тези въпроси за „нашите пари” явно не вълнуват защитника на онеправданите, какъвто имидж се опитват да изградят у Слави неговите сценаристи.

Версията на Шоуто за Десислава Радева беше опровергана от президенството: "Съпругата на президента Радев не е била заместник-ръководител на българската делагация. Не е била вписана като експерт по екология, тъй като тя не е участвала в конференцията", обясни Кирил Атанасов, шеф на пресцентъра на държавния глава, цитиран от „Епицентър”. Медията се позовава на свои източници от дипломатическите среди, според които Десислава Радева изобщо не е била включена в делегацията за Катовице, а е била в Краков, където е имала отделна програма. Показаният от Слави документ пък изобщо не е пристигал във Външно министерство.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар