Неделя, 20 Януари 2019
Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10

Слави с лъжи ли си ще си вдига рейтинга?

Сценаристите на Славчо пак неподготвени, пъхат неверни твърдения в устата на шефа си - Десислава Радева въобще не е присъствала на екофорума в Катовице, била е в Краков

 

След като преотстъпи шоуто си на Борисов преди две седмици, с което публично си направи сепуко, Трифонов реши да нападне съпругата на президента (пак), барем си върне някой изтърван рейтингов процент от разочарованите си фенове.

Снощи водещият размаха един лист, опитвайки се да вкара в нов скандал съпругата на президента Румен Радев. Според „документа” на Дългия, Десислава Радева е записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на ООН за климата в полския град Катовице.

"Става въпрос за първоначалния вариант на делегацията, документ, изпратен до външно министерство и до полската страна като домакин", поясни намахано Слави. После разясни, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски. "Така на практика Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари", възмути се Трифонов.

Ако бяха погледнали Закона за държавния протокол, сигурно на сценаристите нямаше да им се получи толкова глуповато. Та и шефът им да се впуска в пространни разсъждения какъв експерт е Радева, за каква екология и чистота се грижи: "Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата", злорадства в качеството на последна инстанция Слави.

Странно, защо така намахано Трифонов не попита Борисов колко фолк певици и футболисти е возил с правителствени полети с „нашите пари”?

Може би паметта на сценаристите е къса, но през 2013 г. анкетна комисия в парламента се занимаваща с полетите на Борисов за периода 2009-2013 г. – цели 442 на брой на обща стойност 38 милиона лева. Официално беше изнесено, че за редица полети няма списък на пътниците в правителствените самолети, а в заявката пишело само „Бойко Борисов". Нямало и имената на придружаващите го гардове, услужливо се оказа тогава, че нямало и видеозаписи от камерите на РВД.

Тези въпроси за „нашите пари” явно не вълнуват защитника на онеправданите, какъвто имидж се опитват да изградят у Слави неговите сценаристи.

Версията на Шоуто за Десислава Радева беше опровергана от президенството: "Съпругата на президента Радев не е била заместник-ръководител на българската делагация. Не е била вписана като експерт по екология, тъй като тя не е участвала в конференцията", обясни Кирил Атанасов, шеф на пресцентъра на държавния глава, цитиран от „Епицентър”. Медията се позовава на свои източници от дипломатическите среди, според които Десислава Радева изобщо не е била включена в делегацията за Катовице, а е била в Краков, където е имала отделна програма. Показаният от Слави документ пък изобщо не е пристигал във Външно министерство.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10
  Правната комисия отхвърли ветото на президента за тайната на ареста. Според Данаил Кирилов сайтът на парламента подвел обществото за адвокатската защита

  Правната комисия отхвърли 12-то поред вето на президента срещу тайния арест на деца, заложен в промените в наказателното законодателство. С 10 гласа "за" закона в сегашния му вид и с 6 "против" комисията ще предложи на пленарната зала да подкрепи НК в досегашния му вид.

  Председателят й Данаил Кирилов изрази съжаление, че сайтът на Народното събрание е нямало как да отрази реално промените в тяхното развитие и в обществото останало впечатлението, че задържаните лица 48 часа остават без адвокатска защита. Корекциите нямало как самият Кирилов да ги публикува в сайта, обясни той. Според него заради това се породило и напрежението в обществото.

  Президентът Румен Радев върна през декември за ново обсъждане от парламента промените в Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалния кодекс. Те позволяват да се отлага до 48 часа на уведомяването при задържане на лице. Президентът бе притеснен, че е възможно непълнолетни лица да се окажат в неизвестност през тези два дни, докато в същото време родителите им са длъжни по Конституция да се грижат за децата си.

  Това изтъкна и правният секретар на държавния глава проф. Емилия Друмева по време на повторното обсъждане на ветото в комисията по правни въпроси. Вносителите се мотивират с нужда от синхронизиране на текстовете с европейска директива. Ветото не е инструмент за конфронтация, а средство за конструктивност в законодателния процес, обърна внимание на депутатите Друмева.

 • Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10
  Спор за пловдивската кула на културата и нейната цена

  Слави Трифонов: Наех същата сцена, от същата фирма, за 3 пъти по-малко пари; Организаторите на откриването: Няма как Слави Трифонов да е наел същата сцена, тя е уникална

 • Четвъртък, 06 Декември 2018 15:10
  Антон Тодоров във фейсбук: Всеки сайт или конкретна персона, които разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело!

  Преди минути на личната си страница във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че започва дела срещу всички физически лица и медии, които твърдят, че той е имал някакъв тип принадлежност към бившите служби на Държавна сигурност на НРБ.

  Вижте какво точно написа Тодоров на личната си страница:

  "Започвам масова сеч на клеветници! Всеки сайт или конкретна персона /с изключение на тролове и фейк профили, там няма кого да докараш в съда/, които засека, че разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело с петцифрен иск. Точка!

  Да видим кой е по-търпелив, настоятелен и ефективен. Ще ги гоня като съветски империалисти - до крак!

  Отново публикувам ОФИЦИАЛНИ документи /които са ми издавани от 2006 г. до 2018 г./, в които след четири проверки ясно е доказано, че нямам никаква принадлежност нито към ДС, нито към РУМНО. Мисля, че няколко публични лица си позволиха последните два месеца да пишат, че съм бил агент на ДС и исковите молби срещу тях вече са готови. Очаквам следващите.☝️?

  Апропо, ще преследвам като бесни кучета и всякакви други разпространители на лъжи, клевети и обиди - нека нямат съмнение в моето постоянство. И ще си плащат за това!"

  В коментар под своя пост Антон Тодоров моли своите фейсбук приятел следното:

  "Надявам се на Вашата помощ този пост и документите да бъдат споделени максимално, с което ще ми помогнете в борбата за истината и свободата!"

  Като доказателство за своите думи бившият депутат от ГЕРБ прилага официални документи от Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия, от Министерство на отбраната и от Националната разузнавателна служба.

   

  Като медия, която държи на истината и фактите, BIG5.BG се извинява на Антон Тодоров за направена преди време препечатка от фейсбук, в която се твърди за връзка на Тодоров с ДС.

  BIG5.BG

   

   

Оставете коментар