Сряда, 19 Декември 2018
Петък, 07 Декември 2018 13:42

Да го ядат акулите "Графа"!

Давам си ясна сметка, че ако не бе изгорял старият цирк, днес той щеше да се казва „Стефан Софиянски” и вътре щеше да се разиграва приватизационна лотария.

Но пък да си вземеш за кмет Йорданка от Самоков, след като вече добре знаеш поучителната история на Косьо Самоковеца, е меко казано проява на малоумие.

В тоя ред на ъндърграунд мисли считам, че е крайно време да приемем някакъв ротационен принцип на управление на този изстрадал от провинциална олигофрения град.

Разбирам, че сега готвят за кмет на София Мая от Кюстендил, в което няма нищо лошо, да не говорим, че няма и нищо хубаво. Но нека дадем право и на други населени места да ни предадат тайното учение на туршията в градски условия.

Освен това, Самоков и Кюстендил са стари висаджийски бастиони, което пък означава, че сикаджиите стоят някак неуместно извергнати от управленските лостове на столицата.

Нека дадем шанс и на Смолян да се изгаври с „Графа”. Аман от акули! Нека сложим гремлини по "Витошка". Защо не?! Какво лошо има?

После ще си изберем и столичен кмет от Полски Тръмбеш. А след това от Горна Оряховица. Накрая, разбира се, ще "чузнем" и един представител от Злокучене. Е така - за разкош, равноправие и самочувствие на бизнесмените от Разград.

Прокопиев, например, въпреки, че е истински потомствен аристократ, едва ли знае, че на метри от ул."Иван Вазов", където се намират любимите офиси на изданията му, точно на злополучния "Граф", навремето имаше сладкарница с името "Ну, погоди". Дет се вика, брутално съветско влияние насред столица, бич за подрастващите любители на скалички!

Щото, ако знаеше това, Прокопиев нямаше да стои безучастен. Щеше веднага да предложи за градоначалник най-големия дребен човек в политиката Атанас Атанасов, за да посипе и той естетическа мас от идеи, придобити по време на ранното му детство в село Батин, върху тоз многократно изнасилван град.

Щото няма съмнение, че Атанасов веднага щеше да изшиба един културно-контра-разузнавателен център на "Графа" с невинното име "Том и Джери". 

Абе, искам просто да кажа, че столичната управленска простотията е многолика. Както в географски, така и в политически аспект.

Главният архитект - от Плевен, кметът - от Самоков, "витошкият гуру" Тома Белев - от Кърджали.

Ама, така ще е. То в София вече няма софиянци, така че майната му.

Да го ядат акулите "Графа"! Като е селянин.

Снимка на Vasil Petev.

автор: Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Декември 2018 13:42
  Трябва ни закон за допустимата олигофрения

  Трябва ни закон, който да регламентира обема на публично лъжене и допустима олигофрения в рамките на 24 часа.

  Трябва да сложим някакви идиотометъри или дигитални тъпоброячи на "Графа" и пред парламента. И пред НДК - също.

  Щото грамота от Столична библиотека с надпис "Венета Райкова е най-четеният български писател за 2018" плюс "Марк Жирардели е собственик на "Юлен", са две отделни лъжи с широк публичен отзвук и някак неуместно се бутат в тясната рамка на едни преливащи от светско-коледни събития 24 часа.

  Нима не сте съгласни, че всяка една от тези две новини, заслужава своето лично денонощие унизителна слава? Най-малкото пък, за да има възможност публиката хубаво да ги опсува в социалните мрежи. Да изхвърли вредните газове, дет се вика.

  Щото аз разбирам, че живеем в напрегнато и динамично откъм откровени лъжи време, но е наложително дори в този долен сектор на обществено несъзнание, да бъде вкаран някакъв ред.

  Затова предлагам обмислянето на спешни законодателни мерки.

  Нека най-големият юрист на държавата Дани Кирилов и най-красивата бивша кандидат-президентка Цеца Цачева помислят по темата. Щото дори и да не помислят, нищо не им пречи, да кажем утре по обед, да обявят, че са мислили. Така и така - ние знаем, че каквото и да кажат, няма как да са мислили.

  Ама така е пичове - нужен е ред. Щото, к`ва дървена държава сме, ако си нямаме Джепето? А и кой е Джепето без официален регистър на лъжите в държавата - просто един дървар, без дървен материал.

  Тъжно, а? Като всяка риалити приказка. Тея в Биг Брадър, според вас, що толкова реваха?

  автор: Васил Петев

  карикатура: Доньо Донев

 • Петък, 07 Декември 2018 13:42
  София е витрината на българската десница

  След 29 години десен рай дори и десните махмурлии май започнаха да проглеждат какво точно представлява тяхната политическа утопия, пише Александър Симов в социалната мрежа по повод управлението на София

 • Петък, 07 Декември 2018 13:42

Оставете коментар