Петък, 06 Декември 2019
Сряда, 12 Декември 2018 21:40

Как законно да ограбиш община?

Насоки по съвсем истински случай

 

Намираш бедна община с некадърен, назначен и гаден, нагъл кмет (в България това е лесно). Свързваш се с депутата от управляващата няколко мандата партия – по възможност бивш военен – нагъл, тъп, но лъжец и интригант, влязъл в политиката с пенсия в джоба, но бързо придобил апартамент в столицата, луксозна кола (може и да се води на някой друг, но да е ясно, че е негова), ремонтирал си селската къща и придобил околните (дори по европрограма направил ги в “къщи за гости”), настанил в Общинския съвет алчни, бедни духом и нямащи нищо против да участват в селски кражбички партийни активисти и по възможност същите да ги е назначил на ключови места в общината, за пълна зависимост.

Например: В няколко борда на държавни дружества в бедната община на по 10 000 лева месечна заплатка; в местната областна дирекция като "Земеделие и гори", НОИ или някое общинско дружество и за цвят някой частник – спонсор с малък бизнес, който за последния мандат вече да е мастит. Или чрез договор с АПИ за теглене на смачкани и катастрофирали автомобили от пътя-убиец. Или чрез дребни други поръчки. Или през Областна управа, или директно през разни министерства – поръчки с покани, разбира се, за чистене на крайбрежни алеи и подобни...

После се оглеждаш за бездарен, объл областен, прежде беден и трудно четящ, по възможност злобен и с интелект на бавноразвиващ се индивид. Вземаш от кметчето списък с малкото останали земеделски земи, собственост на общината, избираш си едни хиляда, хиляда и сто декара и ТУК вече важното – след като обещаеш конкретно едни пари на депутата и кмета, те се договарят с някой бивш, до скоро действащ местен депутат от опозицията, който да им осигури гласове в Общинския съвет, срещу порция “дай ми, на ти”... (все пак там си има групичка, дето и за други неща си се договарят) и си готов!

После е още по-лесно: Кметът светкавично си върши работата! Подготвя документите на имотите. Дава своето съгласие и те обявява за инвеститор, щото си пуснал молба, че искаш да купиш едни земи, понеже даваш под наем и аренда такива... (КОЕТО НЕ Е ЯСНО КАКВА ИНВЕСТИЦИЯ Е ИЛИ ПО-ТОЧНО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ БЕЗ НЕОТЛОЖНА НУЖДА).

Е, до тук така.

После идва договорката с депутата да се пуснат тия 40 имота в 15 землища вързани накуп, та местните земеделци да го дух@т, щото депозитът също е накуп и то половин милион, за да не могат дребните граждани да ти се пречкат. А като капак в тръжните документи за уж явния търг пишеш, че депозитът не се приспада от цената, та който и да играе, ако няма накуп милион и половина да не може да припари до тия земици...

Следва гласуване на всичкото това ЗАКОННО ограбване в местния Общински съвет.

Там, поради спецификата на назначените лумпени и партийните им зависимости, проблем никакъв!

Само едни наивници се опитват да спрат продажбата, щото земя не се продавала без нужда, а като се отхвърли предложението, пробват поне да се пусне търг, но имотите да са поотделно, та да влязат поне повече пари в тая бедна община, а и да могат местните жители поне да участват в търга, но с армията на орките и партийните тролове те не могат да мерят сили.

Мнозинството решава по команда. Наивниците да си реват. Колкото си искат... И следва най-интересното: На решението на Общинския съвет му се дава предварително изпълнение. Два дни след като е гласувано, се пуска и търгът. Сроковете – кратки, ама много кратки.

А за онези, които са дръзнали да си купят тръжни документи (за какво ли са такива за явен търг с наддаване!?), се иска едно удостоверение от общината, че не дължат местни данъци и такси.

Добре. Въпросът е за кого?! Щото като отидеш да си извадиш такова, ти отговарят, че става за две седмици, а търга е след пет работни дни.

Застраховка! Така се застрахова депутат, кмет, партия-грабител и разни други тролчета, вредители...

Тези елементи така си редят търговете. Законно. И ЗАКОННО ограбват и последните надежди на смачкания, мамен и краден български гражданин.

А схемата – тя работи безотказно. Пък и защо не – прокуратурата има поръчки да изпълнява, къде време за защита на общността и гражданите?!

Автор: Роси Кирова

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 12 Декември 2018 21:40
  Другото корумпиране

  Кеворк Кеворкян: „Отвън“ ще мляскат дъвката „корупция“, а ние ще заметем основния проблем – Голямата Измама, която анестезира Народа, отмести погледа му от важното – дивашката приватизация, примерно. И сетне постепенно го накара да се примири с Грабежа. Това отместване е Истинското Корумпиране: да приучиш обикновените хора да смятат, че кражбата, и то от общите ценности, е нещо нормално.

 • Сряда, 12 Декември 2018 21:40
  Донка Михайлова: Ще поддържаме социално приемливи данъци

  Хората се чувстват добре, когато могат да намерят в своята община добро образование за децата си, добро медицинско обслужване, подходяща работа и доходи, казва кметът на Троян в интервю за в. "Дума"

   

 • Сряда, 12 Декември 2018 21:40
  Мустафа: САЩ ще отказват визи на български официални лица и техните семейства, замесени в корупция

  Съединените щати имат готовност да санкционират български официални лица, които са замесени в корупционни схеми. Това обяви американският посланик Н. Пр. Херо Мустафа във встъпителната си реч пред Атлантическия клуб.

Оставете коментар