Петък, 27 Април 2018
Събота, 27 Август 2016 16:34

Ангелкова изненада варненски хотелиер

Министърът на туризма видя как се стопанисва цял сектор от плажа без концесия

Между 10 и 50 хил. лв. ще трябва да заплати хотелиер край варненския плаж „Фичоза”, тъй като е разположил чадъри и шезлонги на пясъка, без да има право на това. Хотелиерът е завзел цял сектор от плажа, като специални табелки предупреждават, че никой, освен гостите на хотела, нямат право да я ползват.

Плажът не е даден на концесия и отговорността за почистването и спасителната дейност е на община Варна. Цялата зона би трябвало да е свободна за туристите.

Нарушенията на хотелиера бяха установени от внезапна проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова, придружаване от областния управител на Варна Стоян Пасев.

Министър Ангелкова от поне седмица обикаля Черноморието и проследява условията по българските плажове.

„Областната администрация е осигурила водно спасяване на този плаж, общината почистване, а един частен субект се възползва от всичко това, без да заплаща никакви такси на държавата“, констатира министър Ангелкова.

Тя допълни, че докато концесионерите и наемателите на плажовете са длъжни да осигуряват редица услуги и подлежат на постоянен контрол, подобни предприемачи извличат само дивиденти.

По време на проверката бе установено наличието и на две заведения на плажната ивица.

Министър Ангелкова нареди да се направят геодезически заснемания и да се провери дали отговарят те на кадастралната схема.

„На неохраняем плаж никой няма право на каквато и да е търговка дейност на плажната ивица“, обясни Николина Ангелкова. По думите й в началото на сезона са проверени повече от 100 плажа, а през последната седмица над 65 ивици са били повторно инспектирани от екипите на министерството.

Експертите на Министерството на туризма и на областна администрация Варна съставиха протокол на нарушителя „И ЕС АЙ БЪЛГАРИЯ“ ООД и предстои издаването на акт за установяване на административно нарушение.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 27 Август 2016 16:34
  Политологът Иво Мирчев стресна мутра от Варна (Снимки)

  Според информация на BIG5 колата принадлежи на Митко Черния, който е известен сутеньор от Варна. 

 • Събота, 27 Август 2016 16:34
  Ново начало за делото срещу Веселин Марешки за рекет и телесна повреда

  Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени за изнудване на Асен Миланов чрез заплаха за увреждане на имущество. Срещу зам.-председателя на Народното събрание е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински съветник. 

  Според обвинението, в периода 9.10. -16.11. 2014 г. наемателят на заведението Red Hot Pizzа Асен Миланов бил принуждаван да плаща на подсъдимите наем от 10 000 лева, вместо на наемодателя Тони Д., с когото имал договорни отношения и който, като бивш съпруг на Красимира Колева, е получавал наем за общо две заведения. Красимира от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не успяла по съдебен път, тя потърсила съдействие от бизнесмена Веселин Марешки, твърди обвинението. След като Асен не започнал да плаща наем на подсъдимите, двамата предприели действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, довели до събарянето й.

  Впоследствие, след искане на Красимира, било прекратено и електрозахранването в обекта. Тогава Асен Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията на ул. "Студентска" се надявал, че в качеството си на длъжностно лице той ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки, довел до спиране на електрозахранването и събарянето на конструкция на лятната тераса с тента.

  Днес първи беше изслушан пострадалия Асен Миланов. Той разказа в съда как Костадин Костадинов се отзовал на ул. „Студентска“ след няколко негови обаждания в търсене на съдействие и съвет. Пред съда обясни, че конфликта между Веселин Марешки и Костадин Костадинов възникнал, след като общинският съветник видял, че собственика на аптечна верига го снима с телефона си и той решил да направи същото. Тогава бизнесменът се приближил изненадващо и го ударил с юмрук в лицето, обясни Асен Миланов.

 • Събота, 27 Август 2016 16:34
  От БСП поискаха оставката на вътрешния министър заради гафа на летище "София"

  БСП Валентин Радев да подаде оставка. "Правителството твори гаф след гаф", заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Иван Иванов. "След пропуснатата проверка на полет оставката на вътрешния министър може да върне доверието в институциите", посочи той. Иванов припомни случилото се на аерогарата на 20 март, когато цяла смяна на гранична полиция не е изпълнила служебните си задължения.

  „Ние питаме как ще се опазят европейските граници. Престъпна небрежност и немарливост, която стана петно“, заяви политикът. По думите на Иванов това е скандален пробив и саботаж на Министерството на вътрешните работи. „Реакцията за още по-голямо съжаление бе тотално неадекватна, пълен хаос“, посочи депутатът. Според него това е неприемливо. „Щеше да е прецедент, ако не беше схемата за трафик на мигранти, която беше разкрита миналата година“, коментира представителят на левицата. По думите на Иванов това заплашва сигурността на страната. „Какво чакате, господа? Това да се случи в България. От месеци сигнализираме за пробойни на вътрешните ни граници“, посочи депутатът. След случая с непроверените пътници служителите на реда бяха отстранени от работа, а на летището бяха командировани полицаи от Варна и Бургас. След края на декларацията депутатите от ПГ на „БСП за България“ започнаха да скандират „Оствака“ от залата.

Оставете коментар