Понеделник, 14 Октомври 2019
Понеделник, 15 Април 2019 12:19

Костадин Костадинов – тайното оръжие на обвиняемите от „Суджукгейт“ в Общинския съвет на Варна

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов крие „интересно“ минало в периода, през който се подвизава като директор на Регионалния исторически музей (РИМ) в Добрич, твърдят източници на медията ни. Всъщност, назначаването му на тази длъжност изглежда меко казано, странно. 

НАЗНАЧАВАНЕТО

 Още с явяването му през 2013 г. на конкурса за длъжността директор на РИМ в Добрич, възникват въпросителни, като е спорен дори става и въпросът за правото му да участва в този конкурс, тъй като основно изискване към кандидат-директорите е да са историци, а Костадинов е завършил балканистика, разказват паметливи. Неизвестно как обаче, Костадинов представя хорариум на часове по определени дисциплини и изпити и успява да убеди комисията, че образованието, което притежава отговоря на изискванията. 

За пореден път Комисията си затваря очите и така конкурсът е предрешен в полза на Костадин Костадинов, като тотално е ощетен друг кандидат, който пък отговаря на всички законови изисквания.

Как се стига до назначаването на Костадинов за шеф на музея в Добрич?

Той се свързва с тогавашния депутат от ГЕРБ Живко Мартинов /станал известен с аферата „Суджук гейт“/ и тогавашния областен лидер на ГЕРБ Румен Иванов. Постига се договорка Костадинов да бъде назначен за директор на музея в Добрич, а срещу това той да влезе в колаборация с тях и в Общинския съвет – Варна и да гласува важни решения заедно със съветниците от ГЕРБ. 

Детелина Николова спазва споразумението и дори се сработва неочавано добре с новия директор на музея, прикривайки нередностите, които той върши и за които ще стане дума по-късно. 


Очаквайте продължение!

Източник: samoistinata.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар