Събота, 17 Август 2019
Петък, 19 Април 2019 17:16

Как Марешки обеща да „оправи“ България

От 1,80 лв. за литър бензин, 600 лв. минимална работна заплата до пълнене на варненските дупки

Предизборните обещания и партийни платформи са манна небесна за политиците, защото така те отговарят на очакванията на обикновените хора за по-добър живот и съответно – печелят гласоподаватели.

Грандиозни предизборни обещания раздаваше Веселин Марешки наляво и надясно преди последните парламентарни избори.

Още в края на декември 2016 г. лидерът на ВОЛЯ излезе със сензационното обещание, ако бъде избран в парамента, да свали цената на дизела и на бенизна в срок до 1 година и те ще се продават по-евтино с 30 ст. на литър. Пред БНР той бе категоричен, че ако влезе в управлението на страната, няма да има нужда от 800 дни, а „в рамките на 1-2 месеца могат да се направят реформи в най-невралгичните и закостенели зони“.

През следващите предизборни месеци той продължи да повтаря като мантра обещанието си горивата да повтинеят до 1,80 лв: "Нашето основно обещание е, че една година след спечелването на изборите цените на горивата ще бъдат на нормалните нива от 1,80лв.".

Той обаче не спря дотук. А обеща безлихвени кредити за жилища за млади семейства, завършили средно образование, а именно - кредит за жилища на цена до 300 евро на квадратен метър и безлихвено изплащане в първите 10 години, ако останат да работят в България. Предложението важало също и за млади лекари, полицаи, както и всички завършили висше образование.

В обещанията си Марешки не подмина и учениците - те също да получават парични помощи, но само тези, които имат успех над 4,50, и нямат неизвинени остъствия.

Всяко семейство пък да взема по 1000 лева за раждането на дете - до трето, но само ако родителите са над 21 години и имат поне средно образование.

Точно преди година пък– на 24 април, той обеща да запретне ръкави лично и с партията си ВОЛЯ да запълнят дупките на Варна: „Утре започваме да запълваме дупките на Варна. Нашата партия започва – дупка след дупка, улица след улица. Започваме с наши лични пари, с мои лични пари“, каза той тогава в ефира на бТВ.

Тогава дори заяви, е може да направи и верига хранитени магазини, които да работят на „реалните цени“.

Ако се обърнем назад, ще видим още какви ли не сензационни обещания, призвани да привлекат клетия избирател и да спочелят изтерзаното му доверие в политиците.

И макар че парламентарните избори отминаха отдавна, а Марешки освен депутат дори стана зам.-председател на парламента, нито едно от дадените обещания не е изпълнено. А след напускането на БСП на парламента, той се вживя в ролята на „златен пръст“, присъдружен на ГЕРБ и Бойко Борисов, които допреди това плюеше.

И в заключение, да припомним още, че през лятото на 2016 г. самият Марешки предложи политиците да влизат в затвора, ако не си изпълнят обещанията...

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар