Неделя, 18 Август 2019
Сряда, 22 Май 2019 11:05

Как братовчедът Ради стана милионер чрез заменка със СО докато Борисов беше кмет

Още през 2006 година „битият“ братовчед печели милиони от сделка, осъществена благодарение на тогавашния кмет Бойко Борисов

 

През 2006 година, докато кмет на София е настоящият премиер Бойко Борисов, братовчед му Радослав Венциславов Иванов (Ради), чрез представляваната от него фирма „Монтенегро 1“ ООД прави следната забележителна заменка: два апартамента срещу земя за строеж досами главна пътна артерия.

Видно от документите (виж по-долу снимки), с които се сдоби BIG5, става въпрос за един апартамент в кв. „Ботунец“, бл. 15 на стойност 45 хил. лв. и гарсионера на ул. Николай Павлович“ 7, ет. 1 на стойност 25 хил. лева, заменени за урегулиран поземлен имот от 1065 кв. м на основна пътна артерия в ж.к. „Люлин“, бул. „Панчо Владигеров“.

За отбелязване е, че по данни на брокери, през 2006 година 1 декар земя за строеж е струвала 400 хил. лева. И не много добри математици лесно могат да пресметнат, че братовчедът Ради само от заменката получава щедър братовчедски подарък от 330 хиляди лева.

бул. "Панчо Владигеров" в ж.к. "Люлин" - основна пътна артерия

Изключителната сделка се докладва пред столичния общински съвет лично от братовчеда  Бойко Борисов, той подписва и сделката в качеството си на кмет.

Днес на въпросния терен в „Люлин“ се издига сграда от 6 хиляди кв.м разгърната площ. Ако приемем средни цени от 400 евро на кв.м, за застроена площ, излиза, че само от построяването и продажбата на имотите в тази сграда братовчедът Радо – бит заради една помпа и невиждан 30 години, става милионер, благодарение на роднината си Бойко Борисов.

Този имот е поредният, излязъл в публичното пространство тази седмица, въпреки че премиерът Борисов заяви в студиото на bTV в понеделник, че няма нищо общо с братовчед си Ради.

Документите обаче показват изгодната заменка в полза на братовчед си Радослав Иванов – за терен на най-комуникативно място:

BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 22 Май 2019 11:05
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Сряда, 22 Май 2019 11:05
  Швейцарска телевизия разказва за "мръсната тайна на българското земеделие"

  Става дума за 4 000 тона силно отровни стари пестициди, които трябва да бъдат обезвредени с помощ от Швейцария

 • Сряда, 22 Май 2019 11:05
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

Оставете коментар