Събота, 06 Юни 2020

Четвъртък, 08 Август 2019 17:09

Война за трупове. Разследването, което не видя национален ефир (видео)

Парите отиват само в две фирми, на които е платено за рекордни количества обработена трупна маса и то с мобилни инсинератори, чиито капацитет е в пъти по-нисък от този на екарисажите 

 

Близо 30 милиона лева са изхарчени от държавата през Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за обезвреждане на животински трупове от март 2018 до сега. Парите отиват само в две фирми, на които е платено за рекордни количества обработена трупна маса и то с мобилни инсинератори, чиито капацитет е в пъти по-нисък от този на екарисажите например.

"Война за трупове" е разследване на Генка Шикерова, което не успява да види национален ефир. Кой има интерес от избиването на селскостопанските животни? Колко пари струва това? Каква е схемата на "разпределение" на труповете?

Ето какво казва екипът, който публикува неизлъчваното досега видео днес, в ю тюб канала на Антикорупционния Фонд:

"Близо 30 милиона лева са изхарчени от държавата през Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за обезвреждане на животински трупове от март 2018 до сега. 

Парите отиват само в две фирми, на които е платено за рекордни количества обработена трупна маса и то с мобилни инсинератори, чиито капацитет е в пъти по-нисък от този на екарисажите например. 

Правомерно ли са изхарчени тези милиони и осъществява ли БАБХ своевременен и ефективен контрол върху начина на обезвреждане и обезвредените количества? 

Екипът на Антикорупционен фонд разследва обстоятелствата около обществените поръчки, чрез които са изхарчени десетки милиони за мобилните инсинератори. Юристите на фонда намират редица факти за притеснителни и изискващи проверка от страна на отговорните органи."

източник: „Лентата“

още по темата - ТУК

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар