Вторник, 15 Октомври 2019
Понеделник, 12 Август 2019 17:03

Агенцията за държавна финансова инспекция започва проверка в БАБХ

Агенцията за държавна финансова инспекция/АДФИ/ започва проверка в Българската агенция по безопасност на храните/БАБХ/, съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров по време на брифинг в сградата на Специализирания съд.

Той уточни, че инспекцията е възложена от спецпрокуратурата след разпореждането на главния прокурор, предаде Нова телевизия. Освен това разследващите са изискали и документи по сключени договори с БАБХ.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверката на Агенцията по храните, след като данни бяха публикувани в журналистическо разследване на Генка Шекерова за Антикорупционния фонд.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Август 2019 17:03
  СЕМ откри процедура за предсрочното освобождаване на шефа на БНР

  Без да изчака прокурорската проверка в радиото, съветът бърза с назначаването на изпълняващ длъжността директор.

  С 3 гласа "за" и 2 "въздържал се" Съветът за електронни медии откри процедура по предсрочното освобождаване на директора на Българското национално радио Светослав Костов.

  Според въздържалите се членове на СЕМ гласуването е прибързано и няма законово основание на този етап Костов да бъде освобождаван предсрочно.

  Според председателката София Владимирова, Розита Еленова и Ивелина Димитрова обаче е налице нарушение на чл. 10 от Закона за радио и телевизия и отговорността за спирането на излъчването на програма "Хоризонт" за пет часа на 13 септември трябва да понесе генералният директор.

 • Понеделник, 12 Август 2019 17:03
  Започва съдебният процес за Царските конюшни

  Съдебният процес по делото за Царските конюшни срещу областния управител на Софийска област Веселин Пенев и лицензирания оценител на държавните имоти Юлия Цекова стартира на 3 октомври 2019 г., предаде БГНЕС

 • Понеделник, 12 Август 2019 17:03
  Новият шеф на БАБХ обяви чумата по свинете за овладяна

  Въпреки овладяната криза, въпросът с африканската чума не е решен. Мерките на ЕС са едни и същи за всички страни членки, подчерта проф. Паскал Желязков

Оставете коментар