Петък, 28 Февруари 2020

Петък, 18 Октомври 2019 14:18

Възможен арест на лидера на ВМРО в Гоце Делчев, той обаче се стяга за съветник

Д-р Иван Канелов - лидерът на ВМРО в Гоце Делчев, лъже избирателите си, че не е той този, който е обвиняем за непредумишлено убийство на дете поради лекарска немарливост

Само преди няколко седмици  стана ясно, че Окръжната прокуратура в Благоевград разследва лидера на ВМРО в Гоце Делчев – д-р Иван Канелов, хирург-ординатор в Хирургично отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“. Той е обвинен за това, че през месец юли 2013 г. е причинил смъртта на 16-годишната Мария Милушева Темова поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – упражняване на медицинска професия, представляваща източник на повишена опасност. Наказателният кодекс в чл. 123, ал.1 гласи: Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Напоследък, обаче, д-р Канелов вместо да се разкае, разгласява, че е „лидер на управляваща партия“ и въпросите с българското правосъдие му били „решени“, съобщава Тoppresa.bg

Нещо повече: дори сред колеги и приятели той уверено говорел, че не бил „обвиняем“, а „свидетел“, което е долна лъжа и в името на паметта на починалото дете и не му прави чест, пише медията.

Благодарение на адвокатите си, за да си „изкара безшумно“ кампанията, Канелов започнал да шиканира действията на следствието, като отлагал явяването си, което според запознати може да „озлоби“ прокуратурата и пред съда да се иска промяна на мярката му. Към днешна дата Канелов е с лека мярка, но нищо чудно след изборите тя да бъде променена на „задържане под стража“. Така вместо в Общинския съвет, Канелов може да се окаже в следствения арест, пише медията.

В случая с починалото момиче вследствие на лекарска немарливост не може да става въпрос за някаква дребна нередност, а за „непредумишлено убийство“, категорични са всички, запознати със случая. В Гоце Делчев широко се коментират сред обществото и моралните качества на Иван Канелов. Хората с право се питат какъв общински съветник ще бъде и доколко изобщо го е грижа за тях, след като смело се явява пред роднините на убитото от него момиче, с намерението да решава съдбините им на местно ниво.

Хората в Гоце Делчев намират и за недопустимо да се ползва и името на партия ВМРО за „заплаха“ пред разследващите и призовават националното ръководство в лицето на Красимир  Каракачанов да отзове Канелов от изборите и да го изхвърли от политиката.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Припомняме, че трагичният инцидент е отпреди 6 години. Тогава Мария Темова пада от колело. Девойката незабавно била закарана в болницата в Гоце Делчев и приета в отделението по травматология в МБАЛ „Иван Скендеров“, където лекуващ лекар бил обвиняемият към днешна дата д-р Канелов. Поставената от него диагноза била счупване на горната част на бедрото. Там момичето останало на лечение няколко дни, но вместо да се подобри, състоянието му се влошило. Това наложило спешното транспортиране на девойката в „Пирогов“.

За 14 дни в „Пирогов“ момичето е претърпяло 12 операции, тъй като целият организъм бил натровен след тежката инфекция. Въпреки борбата на лекарите за живота й, Мария издъхва на 29 август 2013 г.

Родителите са категорични, че вина за смъртта на детето им носят медиците в болницата в Гоце Делчев, поради поставяне на грешна диагноза и провеждане на грешно лечение.

След шест години лекари от болницата са привлечени като обвиняеми поради немарливо упражняване на медицинската професия.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 18 Октомври 2019 14:18
  Велизар Енчев: Защо досега Каракачанов мълча?

  „ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка, всичко си има граници. Тази агония в държавата повече не може да продължава. Нe зa първи път ГEРБ нacъcквaт Икoнoмичecкa пoлиция или кaчулкитe cрeщу oпoнeнт“, гневно казал Каракачанов на премиера по повод пловдивския арест на пореден кадър на ВМРО…

 • Петък, 18 Октомври 2019 14:18
  Иван Гешев към ВМРО и Каракачанов: Не ме интересува какви политически интереси съм засегнал!

  „Казаха, че сме извършили политическо убийство заради ареста на вече бившия министър Нено Димов. Прокуратурата не съобразява действията си си политическите последствия. Независимо от това какво смята една партия и дали тя е част от управляващото мнозинство или от опозицията. Това мен не ме интересува. Ние играем в полето на закона, а не на политическото поле. Единственият ни досег може да бъде, ако има нарушаване на закона. Не ме интересува какви политически интереси сме засегнали. Чух, че ни предлагат да ни изпратят танкове, но за съжаление нямаме работещи танкове, така че не знам как това ще стане“, заяви главният прокурор Иван Гешев в Кричим, където е заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

 • Петък, 18 Октомври 2019 14:18
  ВМРО иска доброволци с право да арестуват

  Цивилни доброволци с правомощие да арестуват. Това предлагат четирима депутати от ВМРО с проект за промяна в закона за МВР. Аргументът им е, че тези хора ще помагат на полицията при опазване на обществения ред. С поправките на практика се създава безконтролно звено от хора с полицейски правомощия. В проекта е записано само, че доброволците отговарят по общия ред за причинени от тях вреди при изпълнение на дейността им. Как точно ще работят трябва да определи с наредба вътрешният министър.

Оставете коментар