Четвъртък, 04 Юни 2020

Понеделник, 11 Ноември 2019 14:59

Подсъдим по КТБ, шефът на БОЕЦ и Митьо Очите готвят провокация пред ВСС

Триото по всякакъв начин не иска да допусне избора на Гешев на поста обвинител №1, защото има пряк интерес да избегне осъдителни присъди за себе си и покровителите си

Георги Христов, подсъдим по делото КТБ, близкият до банкера беглец Цветан Василев и шеф на БОЕЦ Георги Георгиев и подсъдимият по обвинение за ръководене ОПГ за наркоразпространение Митьо Очите готвят нов протест пред ВСС срещу избора на Иван Гешен за главен прокурор. Триото по всякакъв начин не иска да допусне избора на Гешев на поста обвинител №1, защото има пряк интерес да избегне осъдителни присъди за себе си и покровителите си и влизане в затвора, съобщава "Блиц".

Преди време в първите редици на протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, проведен пред Съдебната палата в София, се появи и щерката на една от най-знаковите фигури на ъндърграунда - Митьо Очите - Станислава. Наследничката на несебърския бос обясни тогава, че е против Гешев, защото „хора като него ни „нагласят” истината. Приглася им Иванчева.

„Тук сме, за да протестираме срещу кандидатурата на Иван Гешев и като цяло срещу системата, защото те нагласят хората както мен и баща ми, в случая. Видяхте как на две инстанции ни върнаха обвинителния акт, който е абсолютно нескопосан. И много се надявам да възтържествува справедливостта“, заявява Станислава.

При друг протест срещу кандидатурата на Гешев се появиха и цигани ортаци на Ценко Чоков от Галиче, както и съпругата му.

Не е тайна, защото и самият бос на БОЕЦ не крие, че той всеки ден обсъжда тактиката си с видния беглец в Белград Цветан Василев. Все пак банкерът, който е обвиняем по аферата на века - източването и умишления фалит на КТБ, лично финансира протестите срещу Гешев и кабинета, както разкриха изтеклите тайните чатове, записи и видеа на Десислава Иванчева.

източник: blitz.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар