Понеделник, 28 Септември 2020

Петък, 31 Януари 2020 12:36

Нова лъжа на Цеките за „хакерската атака“! В ГДБОП няма жалба за такава и никой не може да каже дали има атака или сами си я причиняват!

Тази сутрин, дефилиращ между две тв студия – на Нова и на бтв, Цветомир Найденов – Цеката на няколко пъти натърти, че имало „ТРЕТАТАТА най-голяма хакерска атака в България“, приложена към сайта на Efbet, като недвусмислено изрече, че тя идвала от страна на Васил Божков.

Цеката намеси и името на шефа на „Киберсигурност“ в ГДБОП Явор Колев с внушението, че едва ли не бил човек на Божков и затова не му вярвал.

Цеката каза, че били подали жалба в специализираната прокуратура за хакерската атака.

След твърденията за „ Божков сериен изнасилвач“, Цеката очевидно се овъртоли в словесни лупинги, от които така и няма как да излезе читаво. Защото, това звучи като поредната лъжа.

Първо, след като точно Цеката определи, че това било „ТРЕТАТА“ най-голяма хакерска атака у нас, то добре би било да изреди кои са първите две и да ни обади кой точно е направил класацията на големи кибер атаки у нас.

Второ, АФЕРА разговаря с шефа на „Киберсигурност“ в ГДБОП Явор Колев, който категорично заяви, че при тях НЯМА ЖАЛБА за осъществена хакерска атака срещу сайта на Efbet.

Четвърто, ако има жалба до спец. прокуратурата за такава хакерска атака, досега същата тая спец. прокуратура е трябвало да препрати жалбата именно до ГДБОП и „Киберпресктъпност“ за да работят по нея, тъй като друг няма кой у нас да разследва кибер атаки.

Пето, след всичко това, никой не може да установи дали самите Цеки сами не хакат сайта си, защото официална проверка няма, тъй като официална жалба няма.

Бившият вътрешен министър Румен Петков пък коментира, във връзка с изявлението на Цеката, че Васил Божков бил свързан с опита за убийството на Манол Велев, като намеси името и на Румен Петков, така: „Ако такива са свидетелите на прокуратурата, като Цеките, то делото върви към пълен провал!“

източник: Afera.bg

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар