Вторник, 31 Март 2020

Неделя, 08 Март 2020 16:13

Разбиха бандата на адвокатка от Враца

С дъщеря й секли монети и уреждали дипломи

 

Организирана престъпна група, която се е занимавала с най-различни измами, е разбита на 5 март при акция на БОП-Монтана под ръководството на Специализираната прокуратура. Това каза говорителят на прокуратурата Сийка Милева на пресконференция за ареста на членове на организирана престъпна група във Враца.

Престъпната група се занимавали с различен вид измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други. Към момента на четиримата участници в престъпната група е наложена мярка за неотклонение - "задържане под стража".

В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами.

"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар