Вторник, 29 Септември 2020

Понеделник, 16 Март 2020 13:04

В името на обективната истина – историята на заразения Стилиян Христов от Варна

Как институции "разхождат" заразен с коронавирус из цяла България

С назидателен тон генералът, ръководещ Щаба против коронавирус, заклейми варненеца, който даде положителна първа проба за коронавирус. След което разбрали – недоразбрали, медиите и българите масово във Фейсбук заклеймиха младия българин.

Никой не му написа името, въпреки че във Варна е обществена тайна кой е младият човек.

Това е Стилиян Христов, син на легендата на варненския футбол Пламен Христов, който почина преди години.

Генерал Мутафчийски обяви, че въпреки че е знаел, че Бергамо /Италия/ е гнездо на коронавируса, варненцът заминал точно за там.

Това обаче е лъжа.

Стилиян Христов, който едва ли не бе подложен на линч както от медии, така и от социалните мрежи, след като всички се довериха на изнесеното от Щаба, без дори да потърсят неговата гледна точка или тази на близките, е закупил билет НЕ ДО БЕРГАМО, А ДО БАРСЕЛОНА /Испания/, като билетът е купен в началото на януари т.г.

Стилиян Христов купува билет до Барселона, като пътуването до там е с прикачване от Бергамо. На 6-7 март т.г. той пристига в Барселона, където в близко градче до Барселона е трябвало да работи на сватба, тъй като Стилиян Христов е диджей.

В България по това време все още изобщо не е обявено извънредно положение.

След сватбата Стилиян остава няколко дни в Барселона и от там лети директно с полет за София, тъй като разбира от медии, че е станало опасно и в България вече има извънредно положение.

Кацайки на летището в София, е прегледан, т.е. измерена му е температурата и сега – ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! – от София му казват: „Отиваш във Варна, право във Военна болница!“.

Стилиян Христов към този момент няма никакви оплаквания.

След като престоява на летището, без дори да се разхожда из София, Стилиян отива на гарата в София, откъдето хваща влака за Варна.

Във вагона Стилиян е пътувал абсолютно сам, нямало е никакви пътници!

Слизайки във Варна, той моментално отива с такси до Военна болница във Варна.

От Военна болница – Варна обаче НЕ ГО ПРИЕМАТ /!!!/ и го препращат в Инфекциозното отделение на Окръжна болница – Варна!

Там му казват: „Седиш и чакаш!“. Имало струпване от хора. Стилиян Христов стои и чака. От Инфекциозното му казват, че единственият начин да бъде приет там, е да има някакви симптоми, за да го вкарат в болницата.

Той казва, че има симптоми, въпреки че се чувства здрав.

Първата му проба излиза положителна, изпратена е в София, и ДНЕС /!/ се очаква потвърждение или не на втората проба за коронавирус!

Впоследствие се оказва, че НЕ ОТ БЕРГАМО Стилиян Христов лепва коронавируса, както бе подчертано от Щаба у нас.

Заразата идва от майката на булката, на чиято сватба в Барселона Стилиян Христов е бил диджей.

Майката вдига температура и едва след сватбата отива да се изследва за коронавирус, след което става ясно, че е заразна.

Така че „разхождането“, за което бе заклеймен Стилиян Христов на наша територия, НЕ Е ЗАВИСЕЛО ОТ НЕГО!

Още повече, че той заминава, когато у нас не е било обявено извънредно положение. Като се връща, вместо да е приет в болница в София, го изпращат във Варна, а във Варна от Военна болница пък го изпращат в Инфекциозното.

Случаят е доказателство, че преди да линчуваме някого, първо да се запознаем с цялата истина и всички гледни точки.

В момента Стилиян Христов е в Инфекциозното на Варна и се чувства много добре.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 16 Март 2020 13:04
  58 нови случая на коронавирус у нас, 7 души са починали

  58 души са се заразили с коронавируса у нас през последните 24 часа, а 7 души са починали. Това показват данните на Единния информационен портал.

 • Понеделник, 16 Март 2020 13:04
  169 са новозаразените с Covid-19 в България

  169 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал.

 • Понеделник, 16 Март 2020 13:04
  Красимир Вълчев: Под карантина са 0.4% от паралелките в страната

  По-думите му вече няма да има грипна ваканция, а ще се учи дистанционно

  Общото правило в страната в момента е, че маските на закрити места са задължителни. Ние имахме множество варианти за това как да направим по-безопасна средата в училище, – хибридно обучение, и да няма взаимодействие между паралелките, за да не караме децата да стоят цял ден с маски.

  Избрахме втория вариант. Това съобщи пред Нова телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

  В момента карантинираните паралелки са 0.4%, дори и да стигнат 4%, ще има максимум деца в стаите, това е по-добър вариант.

  „Сбъдват се по-скоро негативните сценарии с коронавируса. В началото очаквахме той да остане в Китай, след това да остане в Италия, да бъде кратък, лятото да изчезне. Нищо от това не се случи. Далеч по-трудно може би ще бъде следващите месеци, когато ще застудее времето и ще има и грипни вируси”, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред Диана Найденова в „Карай Направо”.

  По думите му засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални. В момента в училищата няма свръх стойности спрямо общия брой заразени. „Ако имаме бум на заразени в област или община, ще се минава изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”, заяви Вълчев.

  По-думите му вече няма да има грипна ваканция, а ще се учи дистанционно.

  Що се отнася до носенето на маски в училище той припомни, че общото правило в момента е, че те са задължителни на закритите места.

  „Имахме множество варианти да изберем. Основните бяха два – или паралелките да се разредят, или този, който избрахме – да има невзаимодействие на паралелките. Не можем да накараме децата да стоят целодневно в час с маските. Затова избрахме моделът на невзаимодействие на паралелките. Когато има заразено дете, се карантинира цялата паралелка”, каза образователният министър.

  На въпрос дали правителството ще изкара пълния си мандат или ще приключи преди “втория срок”, Вълчев допълни: “Ако изборите са редовни, ще са март. Ако сега се подаде оставка, те ще са през януари. Тоест разликата е два месеца, но цената е съставяне на служебно правителство, а това значи, че държавата ще остане без приет Бюджет за догодина. Това значи още, че януари месец някои от дейностите няма да стартират”, допълни министърът на образованието.

Оставете коментар