Четвъртък, 26 Април 2018
Вторник, 27 Юни 2017 16:04

ГДБОП и Специализираната прокуратура открили 6 кг. злато, дрога и голяма сума в брой в дома на кмета на Семчиново!

Тази сутрин Пламен Темелков, кмет на септемврийското село Семчиново, област Пазарджик, бе арестуван заедно с още шестима души

Около 6 килограма злато, различни видове наркотици и голяма сума в брой са открили тази сутрин столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в акцията си в дома на Пламен Темелков, кмет на септемврийското село Семчиново, твърдят източници на сайта NBOX.BG от службите.

Нека припомним, че по-рано днес Пламен Темелков заедно с още шестима души, бе арестуван в изпълнение на европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Испания, а според текста Темелков е разследван за трафик на хора и сводничество. Специализираната акция по задържането му, както и на останалите шестима, е организирана от столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

В момента Темелков е в пазарджишкия арест, откъдето се очаква да бъде експулсиран. Той е първи мандат на поста кмет на Семчиново. През 2015 г. Темелков бе издигнат от Единната народна партия и спечели местните избори. Последваха протести, в които се включиха стотици местни хора. Те поискаха проверка на резултатите от вота. Чуха се твърдения за платени гласове, като бе посочена и тарифа – 30 лева. Така бе предизвикана прокурорска проверка на имотното му състояние, която обаче не установи нищо и не се стигна до касиране на изборите.

Според източници на сайта NBOX.BG селският кмет e част от голяма мрежа за предлагане на проститутки в поне 4 държави от ЕС. Става дума за Испания, Германия, Франция, Швейцария. Момичета били българки и циганки и редовно се отчитали пред хората на Темелков.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:04
  Пълен абсурд в Младост, няма кой да стане кмет

  Зам.-кметът на Младост Владимир Клисуров е отказал да стане и.д. кмет на района, след като бе посочен от задържаната титуляр на поста Десислава Иванчева в заявлението й за платен отпуск, докато е в ареста.

  Това пише ОFFNews.

  Вторият зам.-кмет Румен Русев - освен задържаната с Иванчева нейна заместничка Биляна Петрова, се е съгласил да заеме мястото й и районната администрация е изготвила заповед за това. Документът трябва да бъде подписан от Иванчева, затова пътува към килията й на Векилски 2 за параф. Иванчева обаче едва ли ще подпише заповед за и.д. на Русев, защото той бе посочен от нея като участник в схема за отстраняването й.

  Иванчева, която не е с отнети правомощия като кмет, нито е отстранена от поста, трябва да определи заместника си. Другият вариант, предвиден в закона е Столичния общински съвет да определи и.д. кмет между заместниците на титуляра. СОС обаче едва ли ще иска да определи Русев след изявленията на Иванчева за заговор срещу нея от страна на СО и Русев. Така хаосът в Младост става огромен, проблем е и факта, че няма кой да подпише заповедта, за да си получат работещите в общината заплатите.

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:04
  Шефът на антикорупционния орган с важни констатации за арестуваната кметица: Глезила се е! Ходила е да почива в Гърция и й е харесало!

  Шефът на антикорупционния орган Пламен Георгиев направи важни открития за арестуваната кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева. "Не ми се ще да давам характеристики, дали са водили охолен начин на живот, но са си позволявали доста глезотии, така да го наречем. Например - вдигали са се и отиват в съседна нам държава на почивка, решават, че им харесва, обаждат се и казват: "на нас тук много ни харесва и оставаме за още няколко дни и така." Не е ясно в кой век живее Георгиев, но ако се огледа, по тази блестяща логика над един милион българи са потенциални престъпници, след като си позволяват да се "глезят" в Гърция. Опитите да се докаже колко е заможна и богата кметицата постоянно удрят на камък. Иван Гешев пък спомена за бурния нощен живот на Иванчева, но не уточни, дали не се изразява в ходене на ресторант, което, поне до момента, не е престъпление според българските закони.

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:04
  Георги Кадиев: Има сигнали за Иванчева, че е склонна към корупция, сбърках, че я подкрепих за кмет

  Най-важният извод, който си направих е, че не всеки добър протестиращ става за управляващ. Допуснах грешка, като подкрепих Десислава Иванчева за кмет. Трябваше преди това да я проверим, заяви бившият депутат Георги Кадиев, който застана зад кандидатурата на арестуваната кметица на "Младост".

Оставете коментар