Неделя, 21 Януари 2018
Вторник, 27 Юни 2017 16:04

ГДБОП и Специализираната прокуратура открили 6 кг. злато, дрога и голяма сума в брой в дома на кмета на Семчиново!

Тази сутрин Пламен Темелков, кмет на септемврийското село Семчиново, област Пазарджик, бе арестуван заедно с още шестима души

Около 6 килограма злато, различни видове наркотици и голяма сума в брой са открили тази сутрин столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в акцията си в дома на Пламен Темелков, кмет на септемврийското село Семчиново, твърдят източници на сайта NBOX.BG от службите.

Нека припомним, че по-рано днес Пламен Темелков заедно с още шестима души, бе арестуван в изпълнение на европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Испания, а според текста Темелков е разследван за трафик на хора и сводничество. Специализираната акция по задържането му, както и на останалите шестима, е организирана от столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

В момента Темелков е в пазарджишкия арест, откъдето се очаква да бъде експулсиран. Той е първи мандат на поста кмет на Семчиново. През 2015 г. Темелков бе издигнат от Единната народна партия и спечели местните избори. Последваха протести, в които се включиха стотици местни хора. Те поискаха проверка на резултатите от вота. Чуха се твърдения за платени гласове, като бе посочена и тарифа – 30 лева. Така бе предизвикана прокурорска проверка на имотното му състояние, която обаче не установи нищо и не се стигна до касиране на изборите.

Според източници на сайта NBOX.BG селският кмет e част от голяма мрежа за предлагане на проститутки в поне 4 държави от ЕС. Става дума за Испания, Германия, Франция, Швейцария. Момичета били българки и циганки и редовно се отчитали пред хората на Темелков.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:04
  Елена Йончева дава на прокуратурата Делян Добрев

  Депутати от БСП внасят сигнал до прокуратурата за фирми, свързани с народния представител от ГЕРБ Делян Добрев, съобщи депутатът от БСП Елена Йончева в парламента.

  "Кум гейт е само на повърхността, само най-видимата част от тази афера. Налице е усвояване на огромен обществен, общински ресурс от един роднински кръг. Днес внасяме в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 млн. лв. Това са група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тези дружества пряко или чрез свързани лица участват зетят на Делян Добрев - Даниел Гаргов", обясни Йончева.

  “Настояваме прокуратурата да провери спечелване на обществени поръчки за саниране на блокове по програмата за енергийна ефективност от юни 2017 г.”, обясни депутатът от БСП. Йончева обясни, че обществената поръчка е за 11 блока, явяват се 130 кандидата, 10 от блоковете са спечелени от фирми на зетя на Добрев Гаргов.

  "Настояваме прокуратурата да извърши проверка за участието на Делян Добрев в дружества, свързани с офшорни компании. Прилагаме документи, които показват, че роднинските фирми, които печелят огромни обществени поръчки в различни сектори в Община Хасково, получават парични средства от офшорни компании на Сейшелските острови и Маршалските острови", отбеляза депутатът.

  Тя поиска прокуратурата да провери още как са обезпечени тези заеми и произхода на средствата.

  От БСП настояват прокуратурата да извърши проверка и за произхода на средства за строителство на завод за палети от фирма "Визьор", която е собственост на родителите на Делян Добрев.

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:04
  Адвокатът на Ангел Бончев Андриан Боянов пред BIG5: Клиентът ми ще съди държавата в Страсбург, ако не му върнат парите, които "дари" за откуп на съпругата си

  Две седмици сумата стои по сметка на фондацията и никой държавен орган не е предприел действия по запор на парите. "Наглите" нямат интерес да поръчват биснесмена Петър Христов, ще се опитат отново да бъдат освободени предсрочно от затвора. Нито МВР, нито ДАНС, нито ГДБОП разполагат с достатъчно агенти под прикритие, които при такива тежки престъпления биха били от изключителна полза за разкриването им. По случая с Нови Искър не кметът и приятелите на Росен Ангелов са толкова виновни, колкото наблюдаващият прокурор, който е допуснал 8 години Горският човек да не влезе в затвора, за да излежи присъдата си, каза преде BIG5 защитникът на Ангел Бончев Андриан Боянов. 

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:04

Оставете коментар