Вторник, 17 Юли 2018
Вторник, 27 Юни 2017 16:04

ГДБОП и Специализираната прокуратура открили 6 кг. злато, дрога и голяма сума в брой в дома на кмета на Семчиново!

Тази сутрин Пламен Темелков, кмет на септемврийското село Семчиново, област Пазарджик, бе арестуван заедно с още шестима души

Около 6 килограма злато, различни видове наркотици и голяма сума в брой са открили тази сутрин столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в акцията си в дома на Пламен Темелков, кмет на септемврийското село Семчиново, твърдят източници на сайта NBOX.BG от службите.

Нека припомним, че по-рано днес Пламен Темелков заедно с още шестима души, бе арестуван в изпълнение на европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Испания, а според текста Темелков е разследван за трафик на хора и сводничество. Специализираната акция по задържането му, както и на останалите шестима, е организирана от столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

В момента Темелков е в пазарджишкия арест, откъдето се очаква да бъде експулсиран. Той е първи мандат на поста кмет на Семчиново. През 2015 г. Темелков бе издигнат от Единната народна партия и спечели местните избори. Последваха протести, в които се включиха стотици местни хора. Те поискаха проверка на резултатите от вота. Чуха се твърдения за платени гласове, като бе посочена и тарифа – 30 лева. Така бе предизвикана прокурорска проверка на имотното му състояние, която обаче не установи нищо и не се стигна до касиране на изборите.

Според източници на сайта NBOX.BG селският кмет e част от голяма мрежа за предлагане на проститутки в поне 4 държави от ЕС. Става дума за Испания, Германия, Франция, Швейцария. Момичета били българки и циганки и редовно се отчитали пред хората на Темелков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар