Вторник, 18 Декември 2018
Петък, 03 Ноември 2017 14:37

Безпрецедентна наглост! МОСВ номинира за награда най-големия бракониер на Тетевен и Рибарица!

Множество публикации от години разказват за „горските“ историите на Стоян Христов

Стоян Христов, Венелин Койчев и Николай Стайков са номинирани в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ от Антон Станчев - Директор на Дирекция „Биоразнообразие, контрол и охрана“ към Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ (ДНПЦБ), пише сайта www.eagleforests.org.

Новина е цинична до последната дума, тъй като бракониерския живот на лицето Стоян Христов от години е обект на публикации от различни медии, включителни и от NBOX.BG.

Стоян Христов

Номинацията е направена реално от МОСВ, тъй като Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ е част именно от това министерство.

Но вижте как е представен Стоян Христов от "колегите" от www.eagleforests.org.:

"Стоян Христов е Главен инспектор в отдел Контрол и охрана“ (КО), Парков участък (ПУ) „Тетевен“, Венелин Койчев - Главен специалист в отдел КО, ПУ „Тъжа“, а Николай Стайков - Главен инспектор в отдел КО, ПУ „Калофер“. Тримата имат значителен принос за предотвратяване на бракониерски посегателства върху едри грабливи птици (скален орел, царски орел, сокол скитник и ловен сокол) и бозайници (благороден елен, кафява мечка, дива коза, сърна и др.) на територията на НПЦБ. За периода на работата си в парка те имат множество успешно разкрити и предотвратени посегателства. Освен това в качеството си на служители на ДНПЦБ са взели участие в пряката охрана на редица застрашени видове бозайници и птици.

Стоян Христов има значителна заслуга за възстановяване популацията на дива коза в района на връх Вежен, като към днешна дата присъствието на вида в района е ежедневно. Служителят има и принос по опазването популацията на благородния елен в района над с. Рибарица, в резултат на което бяха възстановени традиционни „сватбовища“ на вида. Христов е деен участник в опазването на някои от най-застрашените видове птици в България, като редовно съдейства на БДЗП в акциите по охрана и мониторинг на птици. Служителят е взел дейно участие в опазване на царския орел, като се е включил в опазването на две от гнездата на вида."

Както написахме по-горе. Дирекция „Национален парк Централен Балкан” е регионална административна структура на МОСВ, създадена през 1998 г. като самостоятелно юридическо лице за управлението на защитената територия НП "Централен Балкан", в изпълнение на Закона за защитените територии. Дирекцията се ръководи от директор, като настоящ такъв в инж. Генчо Илиев. Същият, явно освен покровител е и безконтролен фен на абсурдите сътворявани от подчинения му Стоян Христов, защото иначе няма как нормален човек да номинира Христов за подобна награда.

Инж. Генчо Илиев

Но преценете сами. Ето само две от публикациите излизали в сайта AFERA.BG за Стоян Христов и неговите бракониерските и противозаконни прояви:

Афера: ТУК

Афера: ТУК

Оставете коментар