Сряда, 24 Януари 2018
Неделя, 07 Януари 2018 13:44

Нова версия за шесторното убийство - семейството се е занимавало с ДДС измами

Нова версия за кошмарното шесторно убийство в Нови Искър разкри пред BIG5 наш източник, който е добре запознат случая. Според друга от версиите, не Росен Ангелов, когото полиция, жандармерия, служби и армия търсят под дърво и камък е убил цялото семействот на 31-и декември срещу Нова година, а професионалисти, поръчани от хора, които са загубили много пари от Кети Кюхова и Неделчо Юнаков, които са се занимавали с ДДС измами и най-вероятно не са успели да си свършат качествено работа, заради което са прецакали с милиони бизнесмени. Възможно е и покойните съпрузи да са стъпили накриво и да са се опитали да измамят едрите риби, за което цялото семейство плати скъпата цена.  

Същевременно на 18-и декември миналата година, две седмици по-рано, беше разстрелян показно данънчен шеф от НАП, който мистериозно също се занимаваше с ДДС измами. Иво Стаменов беше гръмнат до работното си място на столичната ул. "Дунав" в джипа си. Една от версиите и там беше, че покойният вече данъчен не е успял да покрие ДДС, сгазил е лука и е предизвикал показния разстел, който да служи за "пример" на колегите му.

Оказва се, че най-вероятно някои бизнес кръгове и бизнесмени явно са доста ощетени и отмъщават с размах за недобре свършената работа на "обслужващия персонал", който работи в по-ниските нива. В случая с шесторното убийство засегнатите очевидно имат железни връзки по високите етажи на властта и на Темида, от къде могат да им помогат с постановка и да набедят Росен Ангелов за престъплението. Освен това той е една от най-лесните мишени за подобни случаи, имайки предвид, че МВР от 9 години не може да го задържи. Полицейски служители стигат и по-далеч и са категорични, че е практика подобни рецидивисти да се оставят на свобода, за да може след това да операт пешкира при тежките случаи. Заради безсилието си МВР и армията да задържат Росен Ангелов започнаха да пускат лимонки, че бил обучаван във френски легион и едва не го изкараха, че е подготвен от тюлените и че е "колега" на екшън георите на Жан Клод ван Дам, Стиван Сегал, Брус Уилис и Силвестър Сталоун. Малко по-късно Росен Ангелов се самоуби. Само можем да гадаем дали някога целият ни боен арсенал щше да го открие, ако още беше жив. Анализатори и началници с МВР започнаха да се напреварват колко добра работа са свършили екипите да открият убит човек, а на всичкото отгоре не разследващите, а по първоначална информация свидетел ги е завел на мястото, което е било на 500 метра от вила, в която живее.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 07 Януари 2018 13:44
  Цветлин Йовчев: Убийството на Петър Христов е заради разместване на пластовете в ъндърграунда, никой не дискредитира кабинета

  „Не би трябвало да съдим за способностите на МВР по това, дали се случват престъпления. Разбира се в работата на министерството влиза превенцията. Има едно натрупване на престъпления. Вероятно се случва нещо в подземния свят, но можем само да гадаем на какво се дължи това. Нямам конкретна информация за убийството на Петър Христов. Раздвижването в подземния свят може да се дължи на разместването на пластовете във властта, но това е само хипотеза. Дискредитацията на властта не е достатъчен аргумент за показните убийства. Не мога да видя група или организация, която стои конкретно зад покушенията“. Това заяви пред БТВ бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.

  „Нека да не спекулираме и да оставим колегите да си свършат работата. Не ми се струва вероятно убийството на Петър Христов да е свързано и с осветяването на „Наглите“ и „Килърите“ с негова помощ. Едно такова убийство е направено от хора от криминалния контингент, с които жертвата може да е имала връзки. Не казвам, че Христов има подобен профил, тъй като никога не съм го познавал. Лично за себе си не мога да изградя някаква хипотеза и за отвличането на Адриан Златков. В Нови Искър не е невъзможно да се подреди картината, въпреки че няма живи свидетели на шесторното убийство и на самоубийството на Росен Ангелов. Там първоначално се изнесоха факти, които след това се опровергаха, което влияе на доверието в МВР, което след това трудно се връща отново“, каза още бившият шеф на МВР.

  „Разкриването на убийствата на Петър Христов и на Иво Стаменов трябва да са приоритет на МВР. Такъв тип престъпления са трудни за разкриване, защото не са извършени емоционално, а със сериозна подготовка. Понякога разследващите стигат до хипотеза, но не могат да съберат достатъчно доказателства. Още по-трудно се разследват престъпления като убийствата на Андрей Луканов, Емил Кюлев и на Илия Павлов, които вече са много назад във времето. Служителите на МВР не могат да бъдат оставени с толкова ниски и мизерни заплати. Сега даваме 100 млн. лв., но изниква въпросът какво правим догодина? Ще трябва да дадем още 100 млн. лв. Служителите не са доволни, хората не са доволни, защото няма реформи. Защитата на държавната сигурност следва остарял концептуален модел. Този модел може би е бил ефективен в края на 90-е години. Всичко това изисква такъв политически ресурс, който не е по силите на една партия или коалиция, а на концепция, одобрена от всички. Трябва ли да имаме например постови полицаи, както в момента, или по друг начин да осигурим ред в обществото? Това може обаче да се окаже политическо самоубийство за управлението, което предприеме реформи, тъй като ще има, както вътрешен, така и външен натиск. Същото е и със самолетите. Искаме да купуваме, но не знаем кой ни е врагът. Ако водим хибридни войни, самолетите ще ни помогнат ли?“, попита Цветлин Йовчев.

 • Неделя, 07 Януари 2018 13:44
  Радан Кънев: Петър Христов не беше само бизнесмен, а и политическа личност, която си редеше депутати

  „Винаги съм защитавал тезата, че в България има антикорупционен закон и той се казва наказателен кодекс. Всичко друго е приятна украса. И днес знаем за политици, които живеят отвъд чергата си, но и отвъд стените на затвора. Всички опити за извънреден шум за корупцията датират от началото на 20-и век. И тогава наказанията са били изключителна рядкост при подобни случаи“. Това заяви пред БТВ зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев по антикорупционния закон, приет в парламента.

  „Обвиненията срещу министри и висши държавни лица и в момента не са за корупция. Много ме е страх, че този орган ще се изроди в бухалка. В Румъния има дирекция за почтеност, която само напомня на това, което се създава в България. Тя следи имуществото на политиците. Има обаче и Национална антикорупционна дирекция, която може да разследва главния прокурор, президентът и т.н. Когато чуят за подобна структура Борисов и хората му подскачат“, каза още Кънев.

  „Нещо бушува в българското общество. То е подземно и е под повърхността. Петър Христов не беше само бизнесмен, а и политическа фигура. Той редеше листите във Велико Търново и иваше влияние в цяла Северозападна България. Когато властта е в едни ръце, което ни се внушава, противопоставянето става под водата и е много по-грубо. В България бизнес се прави под крилото на властта. В политиката виждаме формални сблъсъци. Доган и Борисов са партньори, няма какво да се лъжем. Когато няма алтернатива, хората започват да търсят радикални начини, за да се справят“, коментира бившият лидер на ДСБ.

 • Неделя, 07 Януари 2018 13:44
  Адвокатът на Ангел Бончев Андриан Боянов пред BIG5: Клиентът ми ще съди държавата в Страсбург, ако не му върнат парите, които "дари" за откуп на съпругата си

  Две седмици сумата стои по сметка на фондацията и никой държавен орган не е предприел действия по запор на парите. "Наглите" нямат интерес да поръчват биснесмена Петър Христов, ще се опитат отново да бъдат освободени предсрочно от затвора. Нито МВР, нито ДАНС, нито ГДБОП разполагат с достатъчно агенти под прикритие, които при такива тежки престъпления биха били от изключителна полза за разкриването им. По случая с Нови Искър не кметът и приятелите на Росен Ангелов са толкова виновни, колкото наблюдаващият прокурор, който е допуснал 8 години Горският човек да не влезе в затвора, за да излежи присъдата си, каза преде BIG5 защитникът на Ангел Бончев Андриан Боянов. 

Оставете коментар