Сряда, 18 Юли 2018
Неделя, 07 Януари 2018 13:44

Нова версия за шесторното убийство - семейството се е занимавало с ДДС измами

Нова версия за кошмарното шесторно убийство в Нови Искър разкри пред BIG5 наш източник, който е добре запознат случая. Според друга от версиите, не Росен Ангелов, когото полиция, жандармерия, служби и армия търсят под дърво и камък е убил цялото семействот на 31-и декември срещу Нова година, а професионалисти, поръчани от хора, които са загубили много пари от Кети Кюхова и Неделчо Юнаков, които са се занимавали с ДДС измами и най-вероятно не са успели да си свършат качествено работа, заради което са прецакали с милиони бизнесмени. Възможно е и покойните съпрузи да са стъпили накриво и да са се опитали да измамят едрите риби, за което цялото семейство плати скъпата цена.  

Същевременно на 18-и декември миналата година, две седмици по-рано, беше разстрелян показно данънчен шеф от НАП, който мистериозно също се занимаваше с ДДС измами. Иво Стаменов беше гръмнат до работното си място на столичната ул. "Дунав" в джипа си. Една от версиите и там беше, че покойният вече данъчен не е успял да покрие ДДС, сгазил е лука и е предизвикал показния разстел, който да служи за "пример" на колегите му.

Оказва се, че най-вероятно някои бизнес кръгове и бизнесмени явно са доста ощетени и отмъщават с размах за недобре свършената работа на "обслужващия персонал", който работи в по-ниските нива. В случая с шесторното убийство засегнатите очевидно имат железни връзки по високите етажи на властта и на Темида, от къде могат да им помогат с постановка и да набедят Росен Ангелов за престъплението. Освен това той е една от най-лесните мишени за подобни случаи, имайки предвид, че МВР от 9 години не може да го задържи. Полицейски служители стигат и по-далеч и са категорични, че е практика подобни рецидивисти да се оставят на свобода, за да може след това да операт пешкира при тежките случаи. Заради безсилието си МВР и армията да задържат Росен Ангелов започнаха да пускат лимонки, че бил обучаван във френски легион и едва не го изкараха, че е подготвен от тюлените и че е "колега" на екшън георите на Жан Клод ван Дам, Стиван Сегал, Брус Уилис и Силвестър Сталоун. Малко по-късно Росен Ангелов се самоуби. Само можем да гадаем дали някога целият ни боен арсенал щше да го открие, ако още беше жив. Анализатори и началници с МВР започнаха да се напреварват колко добра работа са свършили екипите да открият убит човек, а на всичкото отгоре не разследващите, а по първоначална информация свидетел ги е завел на мястото, което е било на 500 метра от вила, в която живее.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 07 Януари 2018 13:44
  Хазартен шеф търгува с мъртъвци

  Прокуратурата проверява! Григор Господинов потъпква закона, урежда с лиценз наследниците на убития Коста Николов-Миджурина.

  Хазартният бизнес на разстреляния в началото на юни в Слънчев бряг Коста Николов-Миджурина изненадващо процъфтява. Между траура и шока от показното убийство дъщерята на жертвата Свилена Николова скоростно е успяла скандално да придобие лиценза на фирмата на баща си, без да има право на това. Потъпкването на два закона е извършено с прякото участие на чиновника Григор Господинов. Той е директор на дирекцията към Държавната комисия по хазарта (ДКХ), която раздава лицензи.

  Прокуратурата е сезирана по случая и се е заела с разследване, което може да вземе главата и на новоизбраната шефка на ДКХ Мария Филипова. Нейният подпис също стои под разрешението за прехвърляне на лиценз, което е в разрез с член 35, ал. 1, т. 3 от Закона за хазарта и е направено въпреки отказа на Агенцията по вписванията да впише в Търговския регистър промените в партидата на ЕТ „Коста Алексиев Николов - КАН“. Любопитното е, че заявлението до Агенцията е подадено 5 дена след разстрела на Миджурина от адвокатка, която представлява опечалената дъщеря на жертвата.

  Според закона за хазарта при смърт на физическо лице наследниците не могат да черпят права от лиценза и той се прекратява. Това обаче е подминато от Григор Господинов и в друг случай, което вече показва, че едва ли става дума за непознаване на материята, а за лобистки интереси, свързани най-вероятно с лично облагодетелстване, коментират юристи. Абсолютно идентична е ситуацията въпреки забраните в закона в случая с ЕТ „Старт–н- Александър Атанасов“ от Монтана.

  Вместо да бъде прекратен със смъртта на физическото лице, лицензът е прехвърлен на Даниела Атанасова. И в двата случая държавата е ощетена с около общо 10 000 лева, защото приблизително толкова е разликата в таксите за различните промени.

  Директорът на дирекция „Лицензи, игрално и комуникативно оборудване, информационни системи и анализи“ към ДКХ Григор Господинов би трябвало да познава отлично Закона за хазарта, както и в какви случаи се дават и прекратяват лицензи. Въпросът е каква е причината да подведе цялата комисия и съучастничка ли му е неговата новоназначена шефка. Основателните съмнения за търговия с лицензите на мъртъвци и корупционни практики може да доведат до сериозни катаклизми в Комисията, смятат наблюдатели на процесите.

  Коментар на адв. Йордан Димитров

  Явно има нещо гнило в хазарта! Направихме справка по изнесената от колегите информация. Действително на 12.06.2018г. е депозирано искане от ЕТ „Коста Алексиев Николов – КАН“/фирма на убития в Слънчев бряг хазартен бос/. На 14.06.2018г. председателката е подписала предложение за промени в лиценза. Обаче Търговския регистър още към тази дата не е вписал промените. Става още по интересно, тъй като на датата на която ДКХ взима решение – 15.06.2018г. и вписва ЕТ „Коста Алексиев Николов – КАН – Свилена Костова Николова“ в лиценза е издаден ОТКАЗ от Агенция по вписванията и така описан едноличен търговец няма. Според Закона за хазарта при смърт на едноличния търговец лицензът се прекратява и не може да се прехвърля.

  Фактите говорят сами за себе си. Очевадно е или неразбиране на закона от страна на новата шефка на ДКХ и приближеният й директор – Григор Господинов или закононарушенията са водени от други „стимули“. Открити въпроси за ръководството на МФ и право-охранителните органи…

  Cross.bg

 • Неделя, 07 Януари 2018 13:44
  Прокуратурата с шокиращи разкрития: Преподавателят в Пловдив е бил изнасилен с бухалката, с която е убит

  Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството Илия Стоичков. В последствие бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотлонение на Стоичков.

  Представителят на държавното обвинение шокира присъстващите в залата, след като съобщи, че жертвата е с разкъсан анален отвор. В него е била пъхната бухалката, с която Стоичков е пребил до смърт 70-годишния учен. В 13:30 часа Пловдивският окръжен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянен арест на извършителя.

 • Неделя, 07 Януари 2018 13:44
  Убиха трима депутати от партията на Ердоган

  Нападението е било извършено в град Суруч, където членовете на ПСР участвали в дейности от предизборната кампания

Оставете коментар