Понеделник, 19 Март 2018
Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29

Дъщерята на бивша любовница на Веско Маринов също санирала блокове

Фирмата "Строитество и саниране инженеринг консулт от Благоевград" също е влязла в списъка за фирмите, които санират сгради. Неин управител е 26-годишната дъщеря на бившата любовница на близкия до Цветан Цветанов певец Веско Маринов. По случайност основател на дружеството е заместник-кметът по строителството в Благоевград от ГЕРБ. Нейният оборот миналата година я поставя на първо място по ръст в целия сектор строителство, тъй като скача в пъти. В сряда управляващите отказаха на БСП създаване на специална комисия за разследване на корупцията при санирането, съобщава 19min.bg. Въпросната Елизабет Мариус Урукова е щерка на бившата жена на Веско Маринов Цветанка и на първия ѝ съпруг Мариус Уруков.

Министерството на регоналното развитие и благоустройството официално обяви, че семейната фирма на братовчедката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев – автор на идеята за програмата за саниране, е №4 в класацията за най-много усвоени средства по ... програмата за саниране. Тя е направила миналата година договори за 11 592 687,63 лв. от джоба ни на данъкоплатци, като от тях сме й платили 9 405 122,19 лв. за 10 предадени в експлоатация от 12 контрактувани блока. Фирмата е Еко Традекс Груп с бос съпруга на братовчедката на Добрев и негов съдружник – бивш контрабандист. При подписването на договорите братовчедката Росица Гарова е шеф на финансовата дирекция на община Хасково, откъдето братовчедът е народен представител и шеф на ГЕРБ в областта, а съпругът и зет на народния представител Даниел Гаров е шеф на финансовата комисия на общинския съвет. Т.е. контролира работата на съпругата си и обществените поръчки в Хасково. Учудващо собствената му фирма печели немалко от тях. Справката на МРРБ е по искане на сайта Офнюз. Общо за цяла България само три фирми имат сключени контракти за обновяване на повече сгради, показват данните на министерството. Това са НСК София ЕООД (21 сгради), ПСГ АД и Техно Строй България ООД - по 13 сгради.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29
  Цветан Цветанов: Европредседателството и кохезионната политика са ни по-важни от случая с ЧЕЗ

  Опозицията от най-малките неща генерира скандал. БСП не се интересува от дългосрочната визия на ЕС, на България, на Западните Балкани и се опитва да ни отклони от важните проблеми.

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29
  С шоу програма Карадайъ и Цветанов финтираха Бойко Василев, запушиха устата на водещия за годежа ГЕРБ-ДПС

  Депутатите не дадоха думата на журналиста, който 4 пъти се опита да ги попита за евентуален нов формат във властта без патриотите. 

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29
  Депутатите избират шеф на антикорупционния орган със скандал

  Основният аргумент на БСП срещу Пламен Георгиев е, че докато беше прокурор,той отказа да образува разследване за търговия с влияние по скандала "Мишо Бирата"

  Депутатите от ГЕРБ и БСП влязоха в сериозен спор по време на избора на председателя на новата антикорупционна комисия.

  Кандидатети са двама - Пламен Георгиев, който ръководеше комисията за конфискация. Той е номиниран от ГЕРБ и "Обединени патриоти" и се сочи за фаворит. Конкурентът му - Николай Николов е досегашният шеф на комисията за конфликт на интереси. Той беше издигнат от БСП.

  Основният аргумент на БСП срещу Георгиев е, че докато беше прокурор,той отказа да образува разследване за търговия с влияние по скандала "Мишо Бирата". Става дума за подслушаните телефонни разговори, изтекли в медиите, между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. В записа се чуваше как премиерът нарежда на шефа на митниците да прекрати проверката в пивоварна "Леденика" на Михаил Михов, защото е "поел ангажимент да не го закача". Този отказ на Георгиев да разследва стана основен трамплин в кариерата му.

  От ГЕРБ контрираха с това, че от БСП са прикрили факта, че техният кандидат е бил общински съветник в Ловеч и е политически обвързан със социалистическата партия.

  Българският парламент трябва да направи своя избор. Днес дебатът падна по-ниско, отколкото очаквах. Естествено, че провокацията дойде отляво, каза от трибуната на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на дебатите около избора на председател на новия антикорупционен орган.

  "На изслушването онзи ден не можахме да разберем всички данни от биографията на г-н Николай Николов. Той е бил общински съветник от БСП в Ловеч. По време на управлението на БСП общината в Ловеч има 9 млн. лева финансови корекции и 5 млн. неразпалтени плащания. Защо се е стигнало до този финансов колапс в община Ловеч? Нали там са работили само професионалисти? Тук трябва да изберем човек, който трябва да се бори срещу разграбването на държавата и корупционните схеми", заяви Цветано

  "Пламен Георгиев е прокурорът, по чийто дела са осъждани политици. Последните две години КОНПИ е отнела и възстановила на държавата средства в размер на 43 млн. лева. Това не е ли атестат за добрите професионални качества на единия кандидат. Вие не спряхте да наблягате на политическата обвързаност, без да кажете дума за професионализма на Пламен Георгиев. КОНПИ получи най-добри оценки в последните два доклада на ЕК. Трябва да се отнасяме с уважение към всички кандидати. Трябва да се съсредоточим върху професионалните им качества. Аз съм убеден, че днес ще направим информиран избор", завърши Цветанов.

Оставете коментар