Неделя, 16 Декември 2018
Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29

Дъщерята на бивша любовница на Веско Маринов също санирала блокове

Фирмата "Строитество и саниране инженеринг консулт от Благоевград" също е влязла в списъка за фирмите, които санират сгради. Неин управител е 26-годишната дъщеря на бившата любовница на близкия до Цветан Цветанов певец Веско Маринов. По случайност основател на дружеството е заместник-кметът по строителството в Благоевград от ГЕРБ. Нейният оборот миналата година я поставя на първо място по ръст в целия сектор строителство, тъй като скача в пъти. В сряда управляващите отказаха на БСП създаване на специална комисия за разследване на корупцията при санирането, съобщава 19min.bg. Въпросната Елизабет Мариус Урукова е щерка на бившата жена на Веско Маринов Цветанка и на първия ѝ съпруг Мариус Уруков.

Министерството на регоналното развитие и благоустройството официално обяви, че семейната фирма на братовчедката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев – автор на идеята за програмата за саниране, е №4 в класацията за най-много усвоени средства по ... програмата за саниране. Тя е направила миналата година договори за 11 592 687,63 лв. от джоба ни на данъкоплатци, като от тях сме й платили 9 405 122,19 лв. за 10 предадени в експлоатация от 12 контрактувани блока. Фирмата е Еко Традекс Груп с бос съпруга на братовчедката на Добрев и негов съдружник – бивш контрабандист. При подписването на договорите братовчедката Росица Гарова е шеф на финансовата дирекция на община Хасково, откъдето братовчедът е народен представител и шеф на ГЕРБ в областта, а съпругът и зет на народния представител Даниел Гаров е шеф на финансовата комисия на общинския съвет. Т.е. контролира работата на съпругата си и обществените поръчки в Хасково. Учудващо собствената му фирма печели немалко от тях. Справката на МРРБ е по искане на сайта Офнюз. Общо за цяла България само три фирми имат сключени контракти за обновяване на повече сгради, показват данните на министерството. Това са НСК София ЕООД (21 сгради), ПСГ АД и Техно Строй България ООД - по 13 сгради.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29
  Цветанов в САЩ: Решението за новите изтребители ще е политическо

  "Добре, но защо беше целият този цирк с конкурс, загубено време и т.н.? Отговорът е - страх да поемеш отговорност! НС е колективен орган, там няма персонална вина, всички са чисти!", коментира по този повод във Фейсбук главният секретар на президента Димитър Стоянов.

  Решението за новите изтребители за българските ВВС ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства. Това е уверил председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на САЩ Фиона Хил, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

  По време на разговора бяха обсъдени широк кръг от въпроси на регионалната сигурност. И двете страни изразиха безпокойство от ескалацията на напрежението в Азовско море и Керченския пролив, като се обединиха около необходимостта от деескалация на конфликта, се казва в съобщението. 

  В цялостния контекст на събитията в региона е необходимо затвърждаване на стратегическото партньорство между България и Съединените щати. Именно в този аспект трябва да се разглежда и предстоящата модернизация на българската армия, посочил Цветанов.

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29
  ГЕРБ са в офанзива – удрят навсякъде

  БСП започнаха действието "замитане" на скандала. Една от ГЕРБ ги била надприказвала... патетични.

  Ето в любимия ПИК са изнесени материали, че професор 80% бил финансиран и той от Сорос. Ако не го опровергае незабавно, то още утре да си депозира оставката и да се разкара! 

  Това, което в действителност се случва, обаче, е свръх опасно.

  ГЕРБ са наели нови консултанти и са започнали офанзивата още отсега. Удрят навсякъде, при това ритмично, методично и напълно целенасочено.

  БСП, понеже са невероятни скръндзи, и друго – нямат нито ресурса, нито възможностите да се противопоставят успешно на тази офанзива.

  И изобщо не си мислете, че г-н Ц. Цветанов е мозъкът на тази операция.

  Валери Тарандов, фейсбук

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 10:29
  Финансовият министър Владислав Горанов безвъзмездно в апартамент на братя Домусчиеви. Главният прокурор разпореди обещаната проверка (обновена)

  Сотир Цацаров: Прокуратурата ще стартира проверка на министър Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее.

  Цветан Цветанов: Убеден съм, че министър Владислав Горанов ще може да отговори на всички въпроси, когато приключи проверката.

  Прокуратурата ще стартира проверка на министъра на финансите Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее. Това стана ясно от снощното гостуване на  главния прокурор Сотир Цацаров в "Шоуто на Слави".

  Днес по обед с прессъобщение Прокуратурата оповести, че главният прокурор е разпоредил проверка на финансовия министър Владислав Горанов "за престъпления по чл. 283 НК/чл. 304б НК".

  Действия по проверката спрямо министър Горанов ще бъдат възложени на КПКОНПИ, съобщават още от Държавното обвинение.

Оставете коментар