Сряда, 19 Септември 2018
Вторник, 30 Януари 2018 07:55

Ген. Кирчо Киров: Петър Христов е дължал пари, убит е заради връзки със сенчестия бизнес

Разстрелът му по-скоро е знак за преразпределяне на бизнес територии, а не на политическа поръчка. Познавах Христов, не мисля, че е бил руски спецназ. От МВР издъниха бизнесмена, като го осветлиха по делата "Наглите" и "Килърите", категоричен е бившият шеф на разузнаването.

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров заяви пред БТВ, че е познавал убития в началото на тази година бизнесмен Петър Христояв. Запознал ги един от тримата убити полицаи в "Люлин" Красимир Таушанов. Ген. Киров разказа, че с покойния бизнесмен не са били толкова близки, но се засичали по събития.

Според него Петър Христов е малко вероятно да е руски спецназ. По думите му, причините за показния разстрел трябва да се търсят в бизнеса, доколко той е дължал средства в големи размери на някого.

Ген. Кирчо Киров допълни, че по-скоро подкрепя хипотезата, че Петър Христов е отстранен от конкуренти, които преразпределят бизнес територии. Бившият шеф на разузнаването не изключи и версията за политическо разчистване на сметки, но според него това изглежда по-малко вероятно. Той беше категоричен, че някой от МВР се е издънил и е осветил Петър Христов около двете дела "Килърите" и "Наглите". Според Киров става въпрос на краен непрофесионализъм от страна на полицията. 

"Дискомфортно се чувства човек в такава ситуация и не е много удобно да коментира такива неща. Аз бях осъден в едно поръчково и политическо дело". Бях осъден единствено и само върху показанията на един единствен човек. Ще дойде времето, когато ще назова точните поръчители, аз съм информиран човек", продължи Киров. "По делото ми имаше удивителен синхрон между прокуратурата и съда. Не съм усвоил тези пари, не съм ги виждал - нито долар, нито цент, аз продължавам да живея с мисълта, че са отишли по своето целево съображение. Нормалното действие е да се обжалва тази присъда", категоричен бе ген. Кирчо Киров.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 30 Януари 2018 07:55
  Жандармерията пази ромската махала в Самоков

  Жандармеристи и полицаи останаха цяла нощ в ромската махала в Самоков. Причината е убийството в сряда на жена и две деца, съобщи Нова телевизия.

  Според разследващите, извършителят е бивш пожарникар. Той майка, сина й и племенника й на 5 септември по обед. Полицията разследва версията за битов семеен скандал. Предстои уточняване дали пистолетът е бил законен. По време на вчерашен брифинг началникът на областната дирекция на МВР заяви, че пистолетът е законен.

  По първоначални данни убиецът е живеел на семейни начала с жертвата в София. Според близки на жената двамата се скарали, след което тя се върнала в Самоков. Мъжът нахлул в махалата с пистолет "Макаров" и застрелял тримата.

  Малко по-късно убиецът сложил край на живота си в местност близо до пътя за София.

 • Вторник, 30 Януари 2018 07:55
  Задържаха 60-годишен мъж за убийството на младеж в Елин Пелин след барикада и среднощни преговори

  60-годишен мъж се барикадира в дома си, след като застреля от упор младеж в центъра на село Лесново, община Елин Пелин. Причината за инцидента е спор за велосипед. Сигналът за престъплението е подаден в 19:28 часа, а полицията е пристигнала на място след 10 минути.

  След преследване из гората в района, органите на реда го обграждат и към 21:15 часа убиецът се барикадира в къщата си. Цяла нощ се водят преговори, а рано тази сутрин извършителят е задържан от служители на СОБТ.

  Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов потвърди пред БНР, че причината стрелбата е спор между двамата мъже. По информация на полицията възрастният мъж живее съм в селото, не е криминално проявен и не притежава огнестрелно оръжие.

 • Вторник, 30 Януари 2018 07:55
  Убиецът от Благоевград сложи край на живота си с ловна пушка

  Радослав Стипцаров - Соколето, който беше издирван за убийството на 58-годишната Снежана от Благоевград се е самоубил в къща в село Бараково, съобщиха официално от МВР. Той е пристигнал след полунощ, маскиран, въоръжен и с перука в къщата в селото, където живеели двама негови приятели. Казал им, че е гладен и влязъл в една от стаите. Взел им телефоните.

  "Щурмувахме къщата със специалните сили и открихме мъжа с огнестрелна рана в главата, а до него - двуцевна пушка", заяви директорът на ОД на МВР-Благоевград Николай Хаджиев по повод обсадата на къща в село Бараково. Двамата братя са задържани, както и още много други лица, познати на Соколето, които имат отношение по случая. Според местните хора около 9.00 часа тази сутрин от къщата, са се чули два изстрела. Соколето е обявен за издирване от 24 юли, след като преби приятелката си Силвия, дъщеря на Снежана. До момента той успешно се укривал.

Оставете коментар