Неделя, 16 Декември 2018
Вторник, 30 Януари 2018 07:55

Ген. Кирчо Киров: Петър Христов е дължал пари, убит е заради връзки със сенчестия бизнес

Разстрелът му по-скоро е знак за преразпределяне на бизнес територии, а не на политическа поръчка. Познавах Христов, не мисля, че е бил руски спецназ. От МВР издъниха бизнесмена, като го осветлиха по делата "Наглите" и "Килърите", категоричен е бившият шеф на разузнаването.

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров заяви пред БТВ, че е познавал убития в началото на тази година бизнесмен Петър Христояв. Запознал ги един от тримата убити полицаи в "Люлин" Красимир Таушанов. Ген. Киров разказа, че с покойния бизнесмен не са били толкова близки, но се засичали по събития.

Според него Петър Христов е малко вероятно да е руски спецназ. По думите му, причините за показния разстрел трябва да се търсят в бизнеса, доколко той е дължал средства в големи размери на някого.

Ген. Кирчо Киров допълни, че по-скоро подкрепя хипотезата, че Петър Христов е отстранен от конкуренти, които преразпределят бизнес територии. Бившият шеф на разузнаването не изключи и версията за политическо разчистване на сметки, но според него това изглежда по-малко вероятно. Той беше категоричен, че някой от МВР се е издънил и е осветил Петър Христов около двете дела "Килърите" и "Наглите". Според Киров става въпрос на краен непрофесионализъм от страна на полицията. 

"Дискомфортно се чувства човек в такава ситуация и не е много удобно да коментира такива неща. Аз бях осъден в едно поръчково и политическо дело". Бях осъден единствено и само върху показанията на един единствен човек. Ще дойде времето, когато ще назова точните поръчители, аз съм информиран човек", продължи Киров. "По делото ми имаше удивителен синхрон между прокуратурата и съда. Не съм усвоил тези пари, не съм ги виждал - нито долар, нито цент, аз продължавам да живея с мисълта, че са отишли по своето целево съображение. Нормалното действие е да се обжалва тази присъда", категоричен бе ген. Кирчо Киров.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 30 Януари 2018 07:55
  Злото е нашата памет

  Бруталното убийство на самотната възрастна жена на Никулден е нашето истинско лице

 • Вторник, 30 Януари 2018 07:55
  Убиха по брутален начин 70-годишна жена в Бяла Черква

  Извършителят е задържан за 72 часа. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години

 • Вторник, 30 Януари 2018 07:55
  Обвиненият за убийството на Виктория Маринова отива в психиатрично отделение

  Северин Красимиров, обвинен за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на телевизионната водеща Виктория Маринова, ще бъде настанен за изследване за срок от 30 дни в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Това определи днес Окръжният съд в Русе, като искането бе отправено от Окръжната прокуратура, съобщи Нова телевизия.

  Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че по всяко едно дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите лица. "Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза", каза Георгиев.

Оставете коментар