Понеделник, 18 Март 2019
Вторник, 03 Април 2018 16:28

Сотир Цацаров: Съпругът на Гинка е разследван за данъчни измами

И главният прокурор Сотир Цацаров докладва пред временната комисия за ЧЕЗ. Първи март се оказва напрегнат за прокуратурата. Тогава той е изпратил проверката на семейство Върбакови на председателя на ДАНС и на президента. Питането е било дали има образувани досъдебни производства на Гинка и Славчо Върбакови.

Няма досъдебни производства, няма и преписки, които да се водят срещу лицата Гинка и Славчо Върбакови, обясни обвинител номер едно. Няма и преписки срещу "Инерком", купувач на ЧЕЗ. Иначе имената на купувачите на ЧЕЗ имат история в системата на Темида. Появяват се в сигнали за неизгодни сделки.

Съпругът на Гинка Върбакова е бил с повдигнато обвинение за участие в ОПГ за данъчни престъпления, но досъдебното производство срещу него в последствие е прекратено. Само той се спасява от обвинението, но останалите от групата ще отговарят пред съда.

Отново Цацаров изтъкна, че Върбакови не са с повдигнати обвинения, като няма преписки срещу тях и "Инерком".

Цялата фактология обаче остави депутатите безмълвни.

Иначе пред медиите Сотир Цацаров се повтори, че Върбакови са чисти пред съдебната система.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Април 2018 16:28
  Ирена Анастасова: Сделките между ДПС и ГЕРБ са много и са явни

  ГЕРБ ще останат в парламента докато ДПС реши, смята депутатката от левицата

 • Вторник, 03 Април 2018 16:28
  Борисов с предупреждение: Държавата се самодисциплинира. Браншът с горива „да приведе бизнеса в бяло, защото тези с цигарите, които не се съобразиха, вече са в ареста“

  Приходите в бюджета от борбата срещу нелегалните цигари, меса и захарни изделия са с 50% повече, похвали се премиерът. Най-голям брой нелегални цигари са установени в Хасково, Плевен, Перник, Благоевград и Велико Търново.

  4,4% е нивото на незаконната търговия с цигари през четвъртото тримесечие на 2018 г., което е спад с 0,9% спрямо предходния период, показват данните от изследване за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки.

  Най-голям брой нелегални цигари са установени в Хасково, Плевен, Перник, Благоевград и Велико Търново.

  4,4% е най-ниското ниво на нелегални цигари досега и съм удовлетворен, че това е израз на добрата работа на прокуратурата и МВР, каза Сотир Цацаров по време на представяне на резултатите. Главният прокурор отбеляза два важни момента: разбиването на фабрики за производство на нелегални тютюневи изделия, чийто капацитет конкурира легалните производители, и измененията в Наказателния кодекс, които позволиха да бъдат инкриминирани производството и разпространението на нелегални цигари. „Така че тази цифра – 4,4% е най-ниската досега и съм удовлетворен, че това е израз на добрата работа на прокуратурата и МВР“, добави Цацаров.

  Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че през последните години се е направило много „и то безапелационно“, в резултат на което в бюджета са влезли стотици милиони повече.

 • Вторник, 03 Април 2018 16:28
  Съдът отхвърли жалбите на Гинка Върбакова срещу КЗК за спиране на сделката с ЧЕЗ

  Комисията спря сделката на "Инерком" за ЧЕЗ с мотива, че може да има монопол на соларния пазар у нас

Оставете коментар