Вторник, 26 Март 2019
Събота, 21 Април 2018 15:41

Само в BIG5: Бивши кметове на ГЕРБ в "Младост" и ексшеф на АЕЦ "Козлодуй" на среща преди ареста на Десислава Иванчева (Снимки)

Бивши кметове на "Младост" се събират със свои съпартийци от ГЕРБ. На срещата е още ексшефът на АЕЦ "Козлодуй" от партията на Бойко Борисов. Остава въпросът, за какво са си говорили преди да арестуват показно Десислава Иванчева? 

Григор Здравков от легия "Антимафия" предостави на BIG5 снимки, на които бившата кметица на "Младост" Цвета Авджиева е събрала свои съпартийци от ГЕРБ. Единият от тях е бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов, Йордан Господинов, който беше общинар от партията на Бойко Борисов и близък до народния представител Лъчезар Иванов. 

Екскметът на "Младост" Петко Дюлгеров също е част от срещата при Авджиева. Името му отново нашумя след акцията на спецпрокуратурата, която го обяви за посредник за подкупи в размер на 500 хил. евро на настоящата арестувана кметица Десислава Иванчева и бизнесмен. Странно е обаче какво прави Дюлгеров на среща с хора от ГЕРБ и дали не е имало предварителен сценарий, който е подготвен, за да влезе в капана Иванчева и хората ѝ. Самият той няма да получи голямо наказание, съобщиха от прокуратурата, защото е съдействал на следствието. Защитници на Иванчева обвиниха спецпрокуратурата, че обслужва интереси на управляващи, които искат да видят кметицата зад решетките, тъй като не обслужва бизнес интересите в квартала. 

Петко Дюлгеров и Цвета Авджиева по време на срещата със своите съпартийци

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 21 Април 2018 15:41
  Цветан Цветанов напуска парламента?!
  Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане само зам.-председател на партията, който да отговаря за структурите. Той ще обитава само партийния си офис в НДК, където е централата на ГЕРБ,  предаде Епицентър. бг, позовавайки се на свои източници от ГЕРБ.
   
  Около това становище са се обединили членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след като лидерът на партията и министър-председаотел Бойко Борисов е провел с всеки от тях телефонен разговор и е изразил своята позиция.
   
  Предложението е било на Борисов, който е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на ГЕРБ. 
   
  Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която ще бъде свикана след завръщането на Цветан Цветанов от САЩ - най-вероятно в четвъртък или в петък..
  Премиерът държал Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията,  всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.
 • Събота, 21 Април 2018 15:41
  В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов

  Eвентуална трета оставка е въпрос на вътрешнопартийни баланси, твърди политологът Първан Симеонов

 • Събота, 21 Април 2018 15:41
  При спецакция: Арест за резследваща полицайка от Благоевград

  Тя нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице, потвърди вътрешният министър Младен Маринов

Оставете коментар