Събота, 18 Август 2018
Четвъртък, 26 Април 2018 17:31

Съдебен спор: Адвокатите на Иванчева и Дюлгеров си обявиха война

Адвокатите на обвинената кметица от Младост Десислава Иванчева и на сочения за посредник Петко Дюлгеров в аферата с подкупите започнаха война. Първа започна Марияна Тодорова, която вчера се опита да защити клиента си Дюлгеров, като заяви, че се е съгласил да съдейства на следствието, ако не го задържат. Днес обаче адвокатът на Иванчева Марин Маркосвски върна топката в полето на Дюлгеров и констатира, че той трябва да понесе вината.

"Този човек е с болно око, искал е да си спаси зренито. Взел е там едни 7000 лв.". Това заяви адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски и прехвърли вината към сочения от прокуратурат за посредника и бивш кмет Петко Дюлгеров. "Но когато едно обвинение се гради само на един обвиняем, който има интереси в тази насока - не може да се приеме, че е законно". Марковски каза, че Дюлгеров доказано е имал срещи с предпиремача Александър Ваклин, но това, че са му искали пари кметицата или двете със заместничката й, не се доказва от нищо. Ваклин също не е казал едно към едно, че двете са му поискали. "Няма да коментираме обясненията на обвиняемия - каква е тяхната стойност, когато е съподсъдим и има интереси", допълни Марковски.

По-рано днес прокуратурата разкри някои от "козовете", които има, по време на гледането на мярката на тримата в Апелативния специализиран наказателен съд. А именно - освен показания и веществени доказателствени средства, изготвени включитлно и на базата на СРС. От тях става ясно, че тримата обвиняеми са обсъждали "Поставили сме го наколене." А Иванчева заявява: "Няма да пусна преписката, докато не плати."

Документирани са срещи между трима обвиняеми, на които са обсъждани начинът, по който следва да се въздейства върху Ваклин, за да бъде мотивиран да представи неследващата се облага, която да доприесе за решаване на неговия „проблем“. Те обвиняват кметицата още на базата на това, че преписката наистина е намерена върху бюрото й. А след разрешаването на проблема с парите има документирано нейно обаждане до секретарката Маргарита Стоянова да извади точно тази преписка и да започне работа по нея.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Април 2018 17:31
  Марковски с ужасяващ разказ за Иванчева: Унижават я! В болницата е окована за легло с белезници, ходи до тоалетна на отворена врата с придружител

  Адвокатът на временно отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева - Марин Марковски, заяви, че органите на реда се отнасят по жесток начин с клиентката му. "Иванчева е завързана с белезници за болничното легло. Не може да ходи дори сама до тоалетна. Това става на отворена врата пред надзирателя. За по-голямо унижение от това не съм чувал. Тя се мъчи на болничното легло. Нито може да се завърти, нито да прави най-нормални човешки движения, докато е окована. Дори с хора с доживотна присъда не се държат по този начин", коментира защитникът на Иванчева. 

 • Четвъртък, 26 Април 2018 17:31
  Приеха Десислава Иванчева в болница

  Временно отстранената от длъжността кметица на кв. „Младост” Десислава Иванчева беше приета в болница. Подсъдимата беше откарана с белезници, стана ясно от съобщение на Фейсбукс профила на Иванчева. Според него тя е приета за една седмица с цел да се изследва тумор на хипофизата ѝ, който има от две години. 

  „Силно се надяваме туморът да не се е увеличил, но е възможно, като имаме предвид болките в главата ѝ, от които отдавна се оплаква", пише в съобщението. В профила й обикновено публикува бившият пиар на "Младост" Петър Кърджилов, когото тя искаше да направи кмет на "Младост". В поста е пълно груби квалификации по адрес на прокуратурата.

   

 • Четвъртък, 26 Април 2018 17:31
  Марин Марковски пред BIG5: Пълни измишльотини! Как Иванчева ще организира протести, като е в ареста и се вижда само с майка си и с мен?

  Как може Иванчева да организира протести, след като тя беше в болница и в ареста се вижда само с мен и с майка си? Това са измислици. Няма смисъл да искаме отново промяна на мярката ѝ, тъй като следствието приключва тази седмица и делото влиза в съда.

Оставете коментар