Неделя, 20 Януари 2019
Четвъртък, 26 Април 2018 17:31

Съдебен спор: Адвокатите на Иванчева и Дюлгеров си обявиха война

Адвокатите на обвинената кметица от Младост Десислава Иванчева и на сочения за посредник Петко Дюлгеров в аферата с подкупите започнаха война. Първа започна Марияна Тодорова, която вчера се опита да защити клиента си Дюлгеров, като заяви, че се е съгласил да съдейства на следствието, ако не го задържат. Днес обаче адвокатът на Иванчева Марин Маркосвски върна топката в полето на Дюлгеров и констатира, че той трябва да понесе вината.

"Този човек е с болно око, искал е да си спаси зренито. Взел е там едни 7000 лв.". Това заяви адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски и прехвърли вината към сочения от прокуратурат за посредника и бивш кмет Петко Дюлгеров. "Но когато едно обвинение се гради само на един обвиняем, който има интереси в тази насока - не може да се приеме, че е законно". Марковски каза, че Дюлгеров доказано е имал срещи с предпиремача Александър Ваклин, но това, че са му искали пари кметицата или двете със заместничката й, не се доказва от нищо. Ваклин също не е казал едно към едно, че двете са му поискали. "Няма да коментираме обясненията на обвиняемия - каква е тяхната стойност, когато е съподсъдим и има интереси", допълни Марковски.

По-рано днес прокуратурата разкри някои от "козовете", които има, по време на гледането на мярката на тримата в Апелативния специализиран наказателен съд. А именно - освен показания и веществени доказателствени средства, изготвени включитлно и на базата на СРС. От тях става ясно, че тримата обвиняеми са обсъждали "Поставили сме го наколене." А Иванчева заявява: "Няма да пусна преписката, докато не плати."

Документирани са срещи между трима обвиняеми, на които са обсъждани начинът, по който следва да се въздейства върху Ваклин, за да бъде мотивиран да представи неследващата се облага, която да доприесе за решаване на неговия „проблем“. Те обвиняват кметицата още на базата на това, че преписката наистина е намерена върху бюрото й. А след разрешаването на проблема с парите има документирано нейно обаждане до секретарката Маргарита Стоянова да извади точно тази преписка и да започне работа по нея.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Април 2018 17:31
  Иван Гешев: Банев тайно е общувал с руски лобисти от ареста

  Според зам.-главния прокурор, Банев вкарал телефон в килията си чрез кутия за натурален сок, а руски лобисти му предлагали сформиране на евразийска народна партия в България.  Обиските в адвокатски кантори били заради олигарх, Гешев и тук открива руска връзка. Зад Десислава Иванчева стои политическо-медийна групировка, заяви още държавният обвинител.

  Обвиненият в източването на приватизирани предприятия бизнесмен Николай Банев е комуникирал тайно от ареста с руски лобисти, с които заедно са планирали медийна и политическа кампания в негова защита. Това обяви в студиото на bTV  зам.-главният прокурор Иван Гешев.

  „Г-н Банев не може да предизвика съчувствие в мен, преди няколко дни в килията му в кутия от натурален сок беше намерен телефон, какъвто няма право да ползва в ареста. Извадена е експертиза и се вижда комуникация с руски лобисти, неофициални представители на руската държава”, посочи обвинителят.

  По думите му в съобщенията било коментирано създаването на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси, като срещу това Банев и семейството му трябвало да получат убежище в Русия, адвокатска защита в Страсбург, медийна кампания в негова подкрепа и „хибридна война” срещу прокуратурата, която да започне от „конкретен известен български журналист”.

 • Четвъртък, 26 Април 2018 17:31
  Референдумът срещу застрояването на „Младост“ е незаконен

  Съдът отхвърли жалбата на Десислава Иванчева срещу отказа на Столичния общински съвет да проведе допитването

 • Четвъртък, 26 Април 2018 17:31
  Делото на Иванчева и Петрова е в Европейския съд по правата на човека в Страсбург

  Посочени са нарушения по време на зрелищния арест на двете подсъдими, както и по време на цялото разследване

Оставете коментар