Понеделник, 21 Май 2018
Четвъртък, 03 Май 2018 17:06

Управителят на "Терем" Варна се оказа в тежки корупционни зависимости

Все още е съдружник в търговско дружество

Съуправителят на Терем Флотски Арсенал Подразделение Варна Данко Момчилов все още е съдружник с 50% дял в търговското дружеството “Българска дамска мода” ООД, гр. Смолян – показва справка в търговския регистър. Там той и Бистра Младенова Молова притежават дялове за по 2590 лв. Данко Момчилов е нарушил и чл.20 на ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА ДЪРЖАВАТА В ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА, в който се казва, че: Не могат да бъдат управители на еднолични дружества с ограничена отговорност с държавно участие в капитала физически лица, които са съдружници в събирателни, командитни дружества и в дружества с ограничена отговорност.

До един месец, след като са го назначили, е трябвало да напусне всички търговски дружества в които участва. В тази ситуация бордът на директорите, след като е уведомен надлежно, е длъжен да свика комисия и да го отстрани от поста му без предупреждение. Bgregioni.com припомня, че още от самото си назначение Данко Момчилов предизвика вълна от протести на работниците, свикани от синдикатите. Той наложи свой стил на работа, който не беше приет от работниците, тъй като се открояваше с арогантност и авторитарност.

Според хората, Данко Момчилов за шестте месеца, в които вече управлява не можа да наложи стил на управление, и не направи три годишен план за управление на дружеството, както бе обещал. Най-добрите служители напускат завода, а други са съкратени или уволнени.

Фирми са гонени или притискани да си запазят договорите срещу “правилно отношение към новия съуправител, който вече имал правата да коли и беси в завода”. Към днешна дата справка в търговския регистър показва, че на 24-и април с решение на борда на директорите е взето решение съуправителят Георги Стойков да бъде освободен от поста си и в момента промяната се обработва. Поради забавянето на работата на ТР решенията се забавят с около три седмици, това означава че Данко Момчилов около 14-ти юни ще е едноличен управител. Дали обаче това е добре за завода? В редакцията се получиха множество сигнали за корупционни зависимости на г-н Момчилов с фирма “Булкрафт” ООД и “Булкрафт инженеринг ДВ” ЕООД на Дончо Василев Василев, както го знаят по-добре хората Дончо Полицая от Девня, който за две години е получил от завода около 4 млн.лв. без обществени поръчки, а с директно възлагане - до 20 хил. лв. И после с протоколи са увеличавани до около 180 хил. лв. на месец. 

Другото интересно за тази “голяма фирма” е че не си е подавала отчетите в търговския регистър и НАП след 2013 г. – точно за годините, в които усвоява тези близо 4 млн. лв. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Май 2018 17:06
  Любовниците на Марешки карат Aуди A8 и живеят в луксозни мезонети, докато шефът им строи 2 луксозни къщи в "Бояна" за семейството си

  Вижте как "милионерът-политик" живее по стандартите на истински арабски шейх, заобиколен от десетки ултра скъпи автомобили и цял харем от финансово мотивирани дами

 • Четвъртък, 03 Май 2018 17:06
  Шефът на Терем флотски Арсенал Варна се представил за японски началник, за да го назначат

  От месец в редакцията на bgregioni.com са постъпили сигнали, придружени с документи за съуправителя на Терем флотски Арсенал Варна – Данко Момчилов. В СВ-то си, представено пред борда на директорите за кандидатстването за поста, Момчилов се е представил като технически суперинтендант KAWASAKI Heavy Industries TNKC, Ltd, Kaigan – Dori, Kobe, Япония, което е човек, който следи техническото състояние на група кораби, а всъщност е бил главен механик, който пътува на кораба по време на преход. Технически суперинтендант – следи техническото състояние на група кораби. Главен механик е човек, който пътува на кораба. Отговаря за експлоатацията на кораба по време на преход.

  Явно този човек е изградил методология за използване на документи с невярно съдържание дори за да започне работа. Само че тук става въпрос за управленски пост. В случая става въпрос за управлението на 1800 човешки съдби, за работниците във външните фирми и най – вече за запазването на репутацията и развитието на завод с над 120 годишна история. Припомняме, че при започване на работа преди шест месеца е подписал декларация че не участва в търговски предприятия, а ние доказахме, че всъщност все още е съдружник в „Бълграска дамска мода“ ООД, гр. Смолян. Т.е. пак документ с невярно съдържание подписан от него. В момента разследваме и още едно престъпление на г-н Момчилов свързано с катастрофата, която е предизвикал на 15 – ти януари 2018г. край село Цар Калоян. Излиза, че Момчилов използва с лекота документи с невярно съдържание за всичко в живота си. Такъв човек ли управлява Терем флотски Арсенал Варна? Какво можем да очакваме от човек измамил с ясното съзнание борда на директорите, нарушил наредба, и шофирал служебна кола на МО в нетрезво състояние без задължителните командировъчно и попълнен от него пътен лист. Очаквайте следващото ни разследване за катастрофата на 15-ти януари. От къде се е връщал Данко Момчилов? При кого е бил? Къде е пътния лист? Защо няма образувана проверка от ОП? 

 • Четвъртък, 03 Май 2018 17:06
  Борисов си тръгна с танк от Търговище. Подари го на Дончев, но вицепремиерът му го върна, защото бил командирски

  Бойко Борисов, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов спретнаха шоу в стил "Тодор Живков в завод за полупроводници". Тримата разгледаха танковете във военния завод в Търговище. Почукаха върху тях, разпитаха за характеристиките като видни военни експерти, порадваха им се и дори си тръгнаха с макет на Т-55.

Оставете коментар