Понеделник, 21 Май 2018
Петък, 04 Май 2018 11:39

САМО В BIG5: Лукарски се развежда, плетеница от съдебни дела търси истината

Бившата дясна ръка на ексикономическия министър, днес се превърна в най-върлия му враг


Божидар Лукарски е в процес на развод, научи BIG5. Пръв новината за това под сурдинка започна да разпространява бившата дясна ръка на синия лидер Любен Петров от Реформаторския блок. Пред репортер на BIG5 той заяви по повод развода на лидера следното:

"Нито мога да отрека, нито да потвърдя. Надявам се на 12-и на Националния съвет на СДС каручката да се обърне и да имаме нов лидер, а не този, който загуби изборите. Да вземе пример от Кунева и Радан Кънев".

Нека припомним, че Любен Петров беше кмет на община „Витоша", откъдето синият лидер Божидар Лукарски го взе за зам.-министър в предишния кабинет на Бойко Борисов. Заради драмите в СДС, двамата в момента са на нож и непрекъснато търсят, как да си „подложат крак“.

Опитахме се да се свържем и с Божидар Лукарски, който пък ни прати в пиар отдела на СДС и мнително попита с есемес, кой го търси. Лидерът на СДС е станал мнителен, пази се, не вдига телефона си и дори ходи с бодигардове по партийните събирания, на които се стига вече и до бой. Любопитно е обаче, защо си мисли, че ПР отдела на СДС отговаря и за съпругата му.

В този контекст, нека припомним също така, че съпругата на Лукарски Ива Йорданова преди време даде на съд вестник „Галерия“ за уронване на престижа ѝ. От медията, в лицето на главния редактор Кристина Патрашкова, имат горчив опит с подобни дела.

Преди години, докато бе близка до СДС, Люба Кулезич даде на съд вестника. Тогава след първа инстанция претенцията на Люба Кулезич от 2000 лв беше скандално вдигната на 30 000 лв. Сред юридическите среди пък се говори, че този факт Люба Кулезич дължи на Цветан Цветанов и тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева.

Днес Кулезич отново е в съда, а този път искът срещу нея е на стойност 50 000 лв. и е подаден от журналистката Маргарита Михнева. Делото е по повод разпространените в предаването на Кулезич лъжи, свързани с „откраднатия“ от Михнева апартамент на столичната ул. „Оборище“.

Свързахме се с адвоката на Маргарита Михнева Антон Сираков, който потвърди пред BIG5, че подобно дело действително се води и че на първото заседание Кулезич е поискала от Михнева официално извинение с молба съдебният спор да се прекрати предварително.

„Към делото срещу Кулезич сме приложили вече решенията на 3 спечелени от Михнева дела за 3 лъжи, които Кулезич разпространяваше в предаванията си. Първото е срещу „австрийския любовник“ на когото Михнева е „откраднала апартамент“ на ул. Оборище, второто е за парите, които Соня Колтуклиева е взимала от КТБ, а третото е за делото, в което Маргарита Михнева осъди Пламен Устинов. Моята подзащитна е твърдо решена този път да осъди Кулезич за фалшивите новини които тя създава.“

Въпреки присъдата обаче Устинов и до днес не плаща парите определени от съда, защото няма никакви средства, разказа пък пред BIG5 самата Маргарита Михнева.

В същото време войната в СДС е на път да роди още цяла серия от подобни дела, в които участници ще бъдат не само плеяда от известни журналисти, но както се вижда в „играта“ ще влезе и съпругата на Божидар Лукарски.

В този ред нека припомним и също, че преди време Лукарски осъди журналиста Сашо Диков на огромна сума пари, заради клевети по негов адрес.
BIG5 ще следи развитието на темата.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 04 Май 2018 11:39
  Репортери се оляха с уникални въпроси около срещата на върха в НДК, догодина трябва да сме 150-ти по свобода на словото

  Репортери от националните телевизии и от водещи родни медии буквално се оляха с отразяването на срещата на върха със Западните Балкани, която се провежда в Националния дворец на културата. Журналистка в Нова ТВ се изцепи с първия си въпрос към външния министър Екатерина Захариева. Попита любопитно, дали успява да се наспива от тревогите около председателството ни. Към премиера Бойко Борисов не липсваха подобни подмятания от типа "вълнувате ли се от гостуването на толкова много лидери у нас", "какво ще дискутирате на срещата" и още куп глупости, на които трябваше да отговаря. Колеги журналисти пропуснаха да го попитат само за магнолиите, какво закусва, колко килограма е и има ли жена до себе си. В същото време остава неясна съдбата на Западните Балкани, а европейският медиатор се провали.

  Испанският премиер Мариано Рахой би шута на идеите на Бойко Борисов и каза, че няма да участва на срещата му, защото не признава Косово. В крайна сметка остава усещането, че председателството ни мина под знака на банкетите и на безсмислените командировки, които плащаме. Лидерите начело с Меркел ще ни потупат по рамото, ще хапнат, ще пийнат, ще ни кажат, че пак трябва да водим разговори и нищо няма да се случи.

  Типичен пример е Юнкер, на когото не му се тръгва от България заради софрите, които му правят. И малките деца разбраха, че всичко, което се случва у нас по време на председателството ни в Европейския съюз, е "пожелателно", а нашите гости половин година буквално са на курорт. По същия начин успяхме да направим световен феномен - да пропием и да развалим японци, които строиха метрото ни. Тогава обаче беше кмет Бойко Борисов и отделяше повече време на столицата, видя накъде отиват нещата и ги стегна. Очакваме да изпратим чиновниците от НДК променени и доволни. Очевидно те трудно ще ни сменят живота, но ние техния - най-вероятно. С подобни въпроси и поведение на наши журналисти пред ЕС, няма да се изненадваме, че сме на 111-то място в класацията за свобода на словото на "Репортери без граници". Догодина може да сме и 150-ти, примерно...

  Васил Василев

 • Петък, 04 Май 2018 11:39
  Михнева и Пеевски осъдиха за плагиатство Антон Тодоров (Снимки)

  Бащата на Делян Пеевски Славчо и журналистката Маргарита Михнева осъдиха "стожера на свободното слово и на документалистика" Антон Тодоров. Делото беше за това, че бившият депутат си позволи да си припише, като личен архив в книгата си снимка на малкия Делян Пеевски, която всъщност е направил дядо му. 

 • Петък, 04 Май 2018 11:39
  Борисов в иска си към Нинова: Тя посегна на съкровените ми чувства!

  Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава. Това пише в исковата молба на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова по делото, което той води за обида и клевета срещу лидера на БСП. Искът е за 26 000 лева със законна лихва от 23.03. 2017 г. Молбата на Борисов е изпълнена с откровения на човек, по собствената му самооценка, е "посветил житейския път и политическата си кариера в служба за благото на българския народ". И още: 

  "Дейността ми като Главен секретар е известна в САЩ, Руската федерация, Кралство Испания, Кралство Великобритания, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Холандия и в Централата на Европол в Румъния". В иска се казва още, че Нинова е посегнала на съкровените чувства на Борисов, пише Offnews.

Оставете коментар