Събота, 18 Август 2018
Петък, 04 Май 2018 11:39

САМО В BIG5: Лукарски се развежда, плетеница от съдебни дела търси истината

Бившата дясна ръка на ексикономическия министър, днес се превърна в най-върлия му враг


Божидар Лукарски е в процес на развод, научи BIG5. Пръв новината за това под сурдинка започна да разпространява бившата дясна ръка на синия лидер Любен Петров от Реформаторския блок. Пред репортер на BIG5 той заяви по повод развода на лидера следното:

"Нито мога да отрека, нито да потвърдя. Надявам се на 12-и на Националния съвет на СДС каручката да се обърне и да имаме нов лидер, а не този, който загуби изборите. Да вземе пример от Кунева и Радан Кънев".

Нека припомним, че Любен Петров беше кмет на община „Витоша", откъдето синият лидер Божидар Лукарски го взе за зам.-министър в предишния кабинет на Бойко Борисов. Заради драмите в СДС, двамата в момента са на нож и непрекъснато търсят, как да си „подложат крак“.

Опитахме се да се свържем и с Божидар Лукарски, който пък ни прати в пиар отдела на СДС и мнително попита с есемес, кой го търси. Лидерът на СДС е станал мнителен, пази се, не вдига телефона си и дори ходи с бодигардове по партийните събирания, на които се стига вече и до бой. Любопитно е обаче, защо си мисли, че ПР отдела на СДС отговаря и за съпругата му.

В този контекст, нека припомним също така, че съпругата на Лукарски Ива Йорданова преди време даде на съд вестник „Галерия“ за уронване на престижа ѝ. От медията, в лицето на главния редактор Кристина Патрашкова, имат горчив опит с подобни дела.

Преди години, докато бе близка до СДС, Люба Кулезич даде на съд вестника. Тогава след първа инстанция претенцията на Люба Кулезич от 2000 лв беше скандално вдигната на 30 000 лв. Сред юридическите среди пък се говори, че този факт Люба Кулезич дължи на Цветан Цветанов и тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева.

Днес Кулезич отново е в съда, а този път искът срещу нея е на стойност 50 000 лв. и е подаден от журналистката Маргарита Михнева. Делото е по повод разпространените в предаването на Кулезич лъжи, свързани с „откраднатия“ от Михнева апартамент на столичната ул. „Оборище“.

Свързахме се с адвоката на Маргарита Михнева Антон Сираков, който потвърди пред BIG5, че подобно дело действително се води и че на първото заседание Кулезич е поискала от Михнева официално извинение с молба съдебният спор да се прекрати предварително.

„Към делото срещу Кулезич сме приложили вече решенията на 3 спечелени от Михнева дела за 3 лъжи, които Кулезич разпространяваше в предаванията си. Първото е срещу „австрийския любовник“ на когото Михнева е „откраднала апартамент“ на ул. Оборище, второто е за парите, които Соня Колтуклиева е взимала от КТБ, а третото е за делото, в което Маргарита Михнева осъди Пламен Устинов. Моята подзащитна е твърдо решена този път да осъди Кулезич за фалшивите новини които тя създава.“

Въпреки присъдата обаче Устинов и до днес не плаща парите определени от съда, защото няма никакви средства, разказа пък пред BIG5 самата Маргарита Михнева.

В същото време войната в СДС е на път да роди още цяла серия от подобни дела, в които участници ще бъдат не само плеяда от известни журналисти, но както се вижда в „играта“ ще влезе и съпругата на Божидар Лукарски.

В този ред нека припомним и също, че преди време Лукарски осъди журналиста Сашо Диков на огромна сума пари, заради клевети по негов адрес.
BIG5 ще следи развитието на темата.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 04 Май 2018 11:39
  Съдът маха топ магистрат от ведомствен палат в столицата

  До 20-и август членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Атанаска Дишева трябва да се е изнесла от ведомствения апартамент в столичния квартал "Изток", съобщава "Правен свят" след запитване до ВСС.

  На 18 юли 2018 г. председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е изпратил едномесечно предизвестие за прекратяване на наемното правоотношение с Дишева, в качеството ѝ на наемател на апартамент на 14-и етаж на ул. "Жолио Кюри" 19. Предизвестието е получено и подписано, като в него е отправена покана до 20 август да се извърши предаване и приемане на ведомственото жилище. Това се случва повече от десет месеца, след като Дишева е загубила качеството си на магистрат, на което основание е ползвала имота през последните над 12 години.

  Публикация на в-к "Труд" от края на май т.г. разкри, че от 2006 г. тогавашният съдия от Върховния административен съд и общо четиричленното ѝ семейство се настаняват във ведомствен апартамент от 173,08 кв.м. срещу месечен наем от 202,33 лв. Наемите на свободния пазар за подобни жилища в един от най-скъпите софийски квартали "Изток" са близо десет пъти по-високи, установи справка на изданието.

  Разкритията, че докато е ползвало ведомствен апартамент срещу символичен наем семейството на Дишева е закупувало земи и имоти в цялата страна и е печелило от банкови лихви, стана причина и за рестриктивни поправки на правилата, по които съдебната власт отдава ведомствени жилища срещу преференциални наемни цени.

  Не е известно къде ще живее Атанаска Дишева след изваждането ѝ от ведомствения апартамент. В опит да обясни битовия казус и най-вече факта, че макар да се установило трайно в столицата, семейството ѝ не е закупило собствен жилищен имот в София, кадровикът каза, че не е имала време за огледи и "трудно избирала". Близо двумесечния летен отпуск на ВСС може да се окаже достатъчен Дишева все пак да избере нов дом в София. Още повече, че от декларацията ѝ за имущество и интереси, която е била длъжна да подаде пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) се разбра, че си е взела дължимия ѝ бонус от 20 заплати при напускане на съдебната система. 109 900 лв. е получила по чл. 225 от ал. 1 от ЗСВ в края на 2017 г. Годишният доход на Дишева за миналата година е 72 270 лв. Кадровикът е декларирала и влог от 91 968 лв., като източник на парите са продажба на имот и натрупани лихви от това. Добри доходи и спестявания има и съпругът на члена на ВСС – адвокат Генади Дишев, който през миналата година се пробва и като кандидат за депутат от невлязлата в парламента партия "Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов.

  За това, че след повече от 12 години ползване на евтин ведомствен апартамент, на семейство Дишеви ще им се наложи да инвестират в собствен дом в София или да наемат такъв, но на пазарни цени, говори и фактът, че до момента във ВСС не е постъпвало заявление от Атанаска Дишева за настаняването ѝ в друго жилище от фонда на съдебната власт. "Не разполагаме с информация дали тя е наела или закупила имот в София", отговорят в заключение от ВСС.

 • Петък, 04 Май 2018 11:39
  Маргарита Михнева към Румен Петков: Вие май не помните доста неща от периода, в който бяхте министър на МВР

  "Де да беше Пеевски виновен. Да, ама не е. Този път задачата е по-сложна господа политици", каза журналистката пред BIG5, коментирайки казуса с Митьо Очите и последващата реакция пред bTV на ексвътрешния министър Румен Петков

 • Петък, 04 Май 2018 11:39
  Бенчев пред съда: Нелепа случайност е, че бяхме в един хотел с Очите

  Шефът на ОС в Бургас Бенчо Бенчев беше придружен от двама адвокати в сградата на окръжен следствен отдел в града. Политикът заяви, че очаква обективен процес и че не приема обвинението, а самото разследване на случилото се ще покаже какво се е случило.

  „Нелепа случайност е, че бях в същия хотел в Истанбул, където беше Димитър Желязков. Не съм укривал Митьо Очите, озовах се с него в Турция случайно“, каза Бенчев на влизане в съда.

  Районна прокуратура – Бургас предяви обвинение на Бенчев за това, че в периода от 2 август до 4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, е спомогнал за това, обвиняемо лице да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294, ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. На Бенчо Бенчев е предявено обвинение и за това, че на 5 август 2018 г. в Бургас, държал боеприпаси без да има разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК. На Бенчо Бенчев е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 50 000 лв. Наложена му е и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на страната“.

Оставете коментар