Сряда, 18 Юли 2018
Понеделник, 14 Май 2018 15:23

Показно! Как се прикрива катастрофа със служебен автомобил и как човек става над закона!

На 15 януари 2018 година край село Цар Калоян, област Разград, в 6:10ч. сутринта със служебния автомобил “Волво” катастрофира новият шеф на „Терем – Флотски Арсенал“ Варна Данко Момчилов, съобщи сайтът bgregioni.com

„Волвото“ е служебно, закупено от „Терем“ София, принадлежало преди това на Министерството на отбраната. Шофирал е Данко Момчилов и е бил сам в служебния автомобил. Тук е много интересно да добавим, че Момчилов се е връщал от Русе след среща с негова близка – Ани от корабната в Русе (позната като момичето на капитаните от далечно плаване).

Скандалът продължава по безобразен начин и заради това, че служебното Волво, което е смляно при катастрофата, в момента е скрито в … частен двор! Вместо да бъде обект на експертиза или в оторизиран сервиз.

Разполагаме с информация, че служебният автомобил, собственост на МО е тотал щета, но и че още не е изплатен от застрахователя. Разбрахме още че причината за да не изплащат щетата е че пътния лист е нередовен, т.е. че не е попълнен от него лично карайки автомобила.

Ние разполагаме с пътния лист с № 0000017525, с начални километри 216714 издаден от началник автотранспорт Сергей Луканов, който по-късно е уволнен от Данко Момчилов , и механик Петров – заверил верността за изправността на автомобила.

Тук следва друго нарушение, което даже е престъпление. След първото тримесечие са осчетоводени всички разходи сързани с горива на катастрофиралия автомобил за месец януари. Разполагаме с информация, че пътният лист за месец януари обаче все още не е отчетен. Както ви казахме , същия е надлежно издаден от началник автотранспорт и зачислен на Момчилов. Разходите за горива извършени чрез картово зареждане на автомобила са осчетоводени без необходимия пътен лист и километри свързани с деня на катастрофата.

Момчилов все още не е отчел командировъчното тъй като няма предхождаща заповед с която да му бъде разпоредено извършването на пътуването .

Осчетоводени разходи без разходни документи представляват нарушение на закона за счетоводството. Ако такива бъдат набавени то ще се влезе в хипотеза на престъпление.

Престъпните закононарушения, които извършва съуправителят Данко Момчилов, са:
1. Според разпоредба на Министерството на отбраната без командировъчно Данко Момчилов не може със служебния автомобил да напуска Варна. Командировъчен лист обаче издаден няма.

2. Няма издаден и пътен лист и към този момент все още не е попълнен и е прибран в шкафа на Момчилов!

3. Служебното Волво, помляно след катастрофата, не е вкарано в оторизиран сервиз, а е покрито в частен двор. Колата се укрива в двор на частен автосервиз в Белослав, собственост на човек от охраната на КРЗ „Терем – Флотски арсенал“ Я.Я.

Разбрахме още, че даже няма образувана проверка по случая, с която да бъде потърсена отговорност от шефа на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна за извършените закононарушения, както и за търсене на отговорност за нанасяне на държавни щети.

Ние се питаме докога ще се бавят началниците на Данко Момчилов и ще си затварят очите за безобразията, които продължава да прави в завода? Докога ще търпим да управляват хора, които явно като получат малко власт и се чувстват над закона. В случая даже седмица след като публикувахме актуално решение на фирмата в която продължава да е съдружник в “Българска дамска мода” ООД, гр. Смолян даже господина не се е стреснал и да излезе от дружеството.
Справка 11-ти май, 11:26 часа:

Видно от справката в търговския регистър се обработва само ГО, но няма пусната промяна А4 за излизане от дружеството.

За какво ни говори това? За човек подписал декларация за конфликт на интереси все едно е някакъв безпредметен лист без стойност. За човек, който се вижда НАД ЗАКОНА и дори над своите НАЧАЛНИЦИ. За човек, който се напива до припадък в селската кръчма на село Константиново и излага не себе си, а завода и най – вече Министерството на отбраната.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:23
  Осъдиха разградчанка за обида във Фейсбук

  От делото не става ясно какви са били обидите, разпространени в социалната мрежа

  Над 2 700 лв. ще струва на жена от Разград обида, написана в социалната мрежа Фейсбук. Публично засегнатата е завела иск за обида и клевета и е поискала обезщетение.

  Районният съд в Разград е признал С.П. за виновна за разпространените унизителни твърдения, с които била нанесена обида, съобщи "Труд". Освободил я е от наказателна отговорност и е наложил глоба от 1000 лв. Частично е признат искът за неимуществени вреди, като съдът е постановил тя да плати 800 лв. от претендираните 3000 лв.

  Осъдената трябва да поеме разноските по делото на опонентката си в размер на 812 лв., както и съдебни такси и разходи за още 150 лв.

  От делото не става ясно какви са били обидите, разпространени в социалната мрежа, но съдът е отхвърлил иска за клевета. По този текст дадената на съд е призната за невинна.

  Това е поредното дело, в което засегнати от думи в социална мрежа, търсят възмездие за уронения авторитет и накърнената чест от безотговорни квалификации, пускани в мрежата, където хората си мислят, че може да обиждат безнаказано.

  Присъдата по казуса не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:23
  Шефът на Терем флотски Арсенал Варна се представил за японски началник, за да го назначат

  От месец в редакцията на bgregioni.com са постъпили сигнали, придружени с документи за съуправителя на Терем флотски Арсенал Варна – Данко Момчилов. В СВ-то си, представено пред борда на директорите за кандидатстването за поста, Момчилов се е представил като технически суперинтендант KAWASAKI Heavy Industries TNKC, Ltd, Kaigan – Dori, Kobe, Япония, което е човек, който следи техническото състояние на група кораби, а всъщност е бил главен механик, който пътува на кораба по време на преход. Технически суперинтендант – следи техническото състояние на група кораби. Главен механик е човек, който пътува на кораба. Отговаря за експлоатацията на кораба по време на преход.

  Явно този човек е изградил методология за използване на документи с невярно съдържание дори за да започне работа. Само че тук става въпрос за управленски пост. В случая става въпрос за управлението на 1800 човешки съдби, за работниците във външните фирми и най – вече за запазването на репутацията и развитието на завод с над 120 годишна история. Припомняме, че при започване на работа преди шест месеца е подписал декларация че не участва в търговски предприятия, а ние доказахме, че всъщност все още е съдружник в „Бълграска дамска мода“ ООД, гр. Смолян. Т.е. пак документ с невярно съдържание подписан от него. В момента разследваме и още едно престъпление на г-н Момчилов свързано с катастрофата, която е предизвикал на 15 – ти януари 2018г. край село Цар Калоян. Излиза, че Момчилов използва с лекота документи с невярно съдържание за всичко в живота си. Такъв човек ли управлява Терем флотски Арсенал Варна? Какво можем да очакваме от човек измамил с ясното съзнание борда на директорите, нарушил наредба, и шофирал служебна кола на МО в нетрезво състояние без задължителните командировъчно и попълнен от него пътен лист. Очаквайте следващото ни разследване за катастрофата на 15-ти януари. От къде се е връщал Данко Момчилов? При кого е бил? Къде е пътния лист? Защо няма образувана проверка от ОП? 

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:23
  Знае ли къде e Караянчева? Шефът на НС в Търговище: Скъпи разградчани!

  Председателят на парламента сервира нова порция географски бисери.

Оставете коментар