Петък, 22 Февруари 2019
Понеделник, 14 Май 2018 15:23

Показно! Как се прикрива катастрофа със служебен автомобил и как човек става над закона!

На 15 януари 2018 година край село Цар Калоян, област Разград, в 6:10ч. сутринта със служебния автомобил “Волво” катастрофира новият шеф на „Терем – Флотски Арсенал“ Варна Данко Момчилов, съобщи сайтът bgregioni.com

„Волвото“ е служебно, закупено от „Терем“ София, принадлежало преди това на Министерството на отбраната. Шофирал е Данко Момчилов и е бил сам в служебния автомобил. Тук е много интересно да добавим, че Момчилов се е връщал от Русе след среща с негова близка – Ани от корабната в Русе (позната като момичето на капитаните от далечно плаване).

Скандалът продължава по безобразен начин и заради това, че служебното Волво, което е смляно при катастрофата, в момента е скрито в … частен двор! Вместо да бъде обект на експертиза или в оторизиран сервиз.

Разполагаме с информация, че служебният автомобил, собственост на МО е тотал щета, но и че още не е изплатен от застрахователя. Разбрахме още че причината за да не изплащат щетата е че пътния лист е нередовен, т.е. че не е попълнен от него лично карайки автомобила.

Ние разполагаме с пътния лист с № 0000017525, с начални километри 216714 издаден от началник автотранспорт Сергей Луканов, който по-късно е уволнен от Данко Момчилов , и механик Петров – заверил верността за изправността на автомобила.

Тук следва друго нарушение, което даже е престъпление. След първото тримесечие са осчетоводени всички разходи сързани с горива на катастрофиралия автомобил за месец януари. Разполагаме с информация, че пътният лист за месец януари обаче все още не е отчетен. Както ви казахме , същия е надлежно издаден от началник автотранспорт и зачислен на Момчилов. Разходите за горива извършени чрез картово зареждане на автомобила са осчетоводени без необходимия пътен лист и километри свързани с деня на катастрофата.

Момчилов все още не е отчел командировъчното тъй като няма предхождаща заповед с която да му бъде разпоредено извършването на пътуването .

Осчетоводени разходи без разходни документи представляват нарушение на закона за счетоводството. Ако такива бъдат набавени то ще се влезе в хипотеза на престъпление.

Престъпните закононарушения, които извършва съуправителят Данко Момчилов, са:
1. Според разпоредба на Министерството на отбраната без командировъчно Данко Момчилов не може със служебния автомобил да напуска Варна. Командировъчен лист обаче издаден няма.

2. Няма издаден и пътен лист и към този момент все още не е попълнен и е прибран в шкафа на Момчилов!

3. Служебното Волво, помляно след катастрофата, не е вкарано в оторизиран сервиз, а е покрито в частен двор. Колата се укрива в двор на частен автосервиз в Белослав, собственост на човек от охраната на КРЗ „Терем – Флотски арсенал“ Я.Я.

Разбрахме още, че даже няма образувана проверка по случая, с която да бъде потърсена отговорност от шефа на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна за извършените закононарушения, както и за търсене на отговорност за нанасяне на държавни щети.

Ние се питаме докога ще се бавят началниците на Данко Момчилов и ще си затварят очите за безобразията, които продължава да прави в завода? Докога ще търпим да управляват хора, които явно като получат малко власт и се чувстват над закона. В случая даже седмица след като публикувахме актуално решение на фирмата в която продължава да е съдружник в “Българска дамска мода” ООД, гр. Смолян даже господина не се е стреснал и да излезе от дружеството.
Справка 11-ти май, 11:26 часа:

Видно от справката в търговския регистър се обработва само ГО, но няма пусната промяна А4 за излизане от дружеството.

За какво ни говори това? За човек подписал декларация за конфликт на интереси все едно е някакъв безпредметен лист без стойност. За човек, който се вижда НАД ЗАКОНА и дори над своите НАЧАЛНИЦИ. За човек, който се напива до припадък в селската кръчма на село Константиново и излага не себе си, а завода и най – вече Министерството на отбраната.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:23
  Следователят поет Теодор Кърчев пред BIG5: Законите ни са по-добри от румънските, не е вярно, че няма съдебна реформа

  Мечтата ми е да си купя симфоничен оркестър, който да дирижирам. В световната история няма по-голям гений в изкуството от Моцарт. Преобладаващата част от хората, които работят в правоохранителните органи са честни и си вършат работата. За 30 години аз нямам върнати дела. Това е критерият за свършената работа, каза пред BIG5 поетът следовател.

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:23
  "ТЕРЕМ КРЗ" Варна – завод или цирк?

  Голяма част от подписаните от управителя Данко Момчилов договори са в разрез с изискванията за търговските дейности в "Терем"

  Данко Момчилов – единственият управител в дългогодишната история на завода, който с незнание и некомпетентност, превръща кораборемонтното дружество от работеща институция в пустееща сграда, пълна с несигурност и хаос.

  А всъщност кой управлява Данко Момчилов?

  В редакцията на bgregioni са постъпиха факти и обстоятелства за извършването на серия от злоупотреби, представляващи състави на престъпления, категоризирани в НК на Р. България.

  Преди месец Съветът на диркторите на Терем Холдинг е поискал от Данко Момчилов писмени обяснения във връзка с финансовоо състояние на завода, тъй като от началото на управлението му такава информация не е постъпвала в холдинга.

  До къде точно стига наглостта на Данко Момчилов?

  От отговора му излиза, че оперативните загуби на Терем КРЗ – Флотски арсенал за първото петмесечие на 2018 г. възлизат на 1 200 000лв!?!?

  Въпреки многократно поставените срокове от Съвета на директорите за представяне на информация от управителя, свързана с предприетите мерки и очакваните икономически резултати от кораборемонтните сделки, управителят е скрил, като не е представил изисканата информация, което може да води само към едно – предпоставки за длъжностно присвояване, за което вече са информирани съответните органи.

  До нас достигна информация, че голяма част от подписаните от Данко Момчилов договори са в разрез с изискванията за търговските дейности в "Терем".
  Договори за над 20 000 лв., са сключени без наличието на процедура за избор на изпълнител, без представяне на оферти и протоколи за избор на доставчиците. Това са само една част от неположените достатъчно грижи при ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му предприятие.

  Въпреки задълженията си на управител, г-н Момчилов не упражнява достатъчен контрол върху екипа си, което води до серия от системни нарушения, явяващи се престъпления против стопанството на държавата.

  А може би това въобще не е случайно?

  Като връх на тоталния хаос може да се определи липсата на единен регистър на договорите, което улеснява злоупотребите.

  Да припомним на нашите читатели, че на 15 януари 2018 година край село Цар Калоян, област Разград, със служебния автомобил на „Терем – Флотски Арсенал“ – Варна „Волво“ управителят катастрофира, за което също му бе поискан отговор от страна на холдинга за състоянието на автомобила.

  Според чл. 216 от Наказателния кодекс г-н Момчилов е повредил чужда движима вещ, за което би трябвало да си понесе отговорността.

  Но все още към този момент той дори не е глобен за това.

  А всъщност кой направлява Данко Момчилов.

  Има ли адвокат от Русе, който има сключен договор от 08-ми май т.г. със завода за правни услуги за сумата от 2000 лв. на месец? Възлиза ли общата сума да договора над 20000 лв. на година? Има ли разрешение от борда за този договор? Защитавал ли е като питбул адв. Иво Пазарджиев Данко Момчилов пред борда на директорите миналата сряда? Какво прави един общински съветник от Русе в завод от стратегическо значение от националната сигурност? Има ли адв. Пазарджиев достъп до класифицирана информация? В конфликт на интереси ли е там? Като малък викали ли са му Иво баничката, защото е набил дете в училище само заради това, че не е харесало баничките на баща му?

  Очаквайте отговорите на тези въпроси и други интересни обстоятелства около персоната на въпросния адвокат.

  Източник: bgregioni

 • Понеделник, 14 Май 2018 15:23
  Осъдиха разградчанка за обида във Фейсбук

  От делото не става ясно какви са били обидите, разпространени в социалната мрежа

  Над 2 700 лв. ще струва на жена от Разград обида, написана в социалната мрежа Фейсбук. Публично засегнатата е завела иск за обида и клевета и е поискала обезщетение.

  Районният съд в Разград е признал С.П. за виновна за разпространените унизителни твърдения, с които била нанесена обида, съобщи "Труд". Освободил я е от наказателна отговорност и е наложил глоба от 1000 лв. Частично е признат искът за неимуществени вреди, като съдът е постановил тя да плати 800 лв. от претендираните 3000 лв.

  Осъдената трябва да поеме разноските по делото на опонентката си в размер на 812 лв., както и съдебни такси и разходи за още 150 лв.

  От делото не става ясно какви са били обидите, разпространени в социалната мрежа, но съдът е отхвърлил иска за клевета. По този текст дадената на съд е призната за невинна.

  Това е поредното дело, в което засегнати от думи в социална мрежа, търсят възмездие за уронения авторитет и накърнената чест от безотговорни квалификации, пускани в мрежата, където хората си мислят, че може да обиждат безнаказано.

  Присъдата по казуса не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Оставете коментар