Неделя, 21 Октомври 2018
Вторник, 22 Май 2018 11:19

Служител от кантората на ЧСИ Биляна Богданова пред BIG5: Не сме виновни, че караме хора да плащат 2 пъти за едно и също нещо

Фирмата не ни каза, не я питахме, защото сме много заети, коментираха пред наш репортер от деловодството на съдия-изпълнителката. 

BIG5 се свърза с частните съдебни изпълнители, които преди дни запорираха пенсията на софиянката с инициали В.Г. Тя беше намерила на вратата си съобщение от ЧСИ, която я уведомява, че е идвала, за да направи нов запор на пенсията й, тъй като не били постъпвали плащания по дълга й. Затова трябвало да се направи нов опис на имуществото й. Жената естествено сериозно се притеснила, но се и изненадала, тъй като от доста време спазвала напълно точно сроковете си за плащане към ЧСИ. След като се обадила в кантората, столичанката с учудване научила, че фирмата която събира дълговете от името на ЧСИ, отдавна не била правила банкови преводи и не обозначавала по надлежен ред направените от длъжниците плащания.

В настоящия случай конкретната фирма се казва "Финансинфо", а съдебният изпълнител е Биляна Богданова с РЕГ Номер 865. От кантората на Боганова ни обясниха, че не са виновни, защото не са знаели за погасените суми. Когато след разговора си с кантората на Биляна Богданова засегнатата гражданка се е обадила във фирма "Финансинфо", шокът й е станал двоен. Получила е следния отговор: „Ние не сме длъжни всеки месец да уведомяват ЧСИ, дали са направени плащания!“. Съдебните изпълнители пък казаха пред наш репортер, че фирмата е длъжна да дава информацията. На въпрос, защо сами не са проверили във "Финансинфо", получихме потресаващия отговор: "Господине, имаме много работа, не може да проверяваме всичко".

Допитахме се до адвокатска кантора, която ни обясни, че действително в закона ЧСИ не е длъжен да събира информацията, а в случая вина носи фирмата. Остава въпросът - защо, след като потърпевшата е обяснила на съдия-изпълнителката, че си е платила, тя не е проверила и не е махнала запора върху пенсията ѝ? В крайна сметка, отново потърпевш от глупавите грешки на чиновниците е гражданинът, който трябва да плаща за всичко по два пъти.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 22 Май 2018 11:19
  В България „винаги убиват Алеко”, или за убийството чрез "Топлофикация"

  В България убиват всеки ден, всеки час не само по начина, по който убиват Виктория.

  В България убиват десетки години вече и то най-сигурно, най-"кротко", поединично и методично, и чрез "Топлофикация".

  "Законно", "стабилно"...

  "В името на народа"...

  Все едно ти, жертвата, си ...престъпникът!!!

  Такова чудо няма никъде по света! Никъде!

  Убиват те! А ти вменяват вина, че за смъртта си виновен ти и само ти...

  Убиват те тези, които крадат и убиват всеки ден и час ... България!

  Но те са на почит, макар и повечето тотално да са неграмотници, радват се на високи постове, на огромни заплати и доходи, радват се и на, и това е парадоксалното, и на уважението, и на аплодисментите на ...народа, тоест на жертвите...

  Наистина няма такава държава с такова устройство и с такива граждани...

  Ще се намери ли един поне журналист или магистрат, преди години това започна прокурорът Божидар Джамбазов, но вече и той замлъкна, да разследва и установи колко умъртвени човешки живота, колко съсечени съдби има след държавния рекет на Парното? 

  След тормоза на ония шпицкоманди на мутрите на Вальо Топлото, а сега на съдии-изпълнителите? 

  Ще разследва ли дали има и защо "указания" до съдиите да съдят все в полза на рекетьорите, без да се съобразяват с изконното човешко право, че се плаща за нещо, само когато то е реално потребено и в съответствие с Европейското законодателство? 

  Ще разследва ли защо и как българските съдии не признават Европейската директива от 2006 година за енергетика, която е срещу монополите и която е задължителна за страните-членки на ЕС? Ние отделна губерния ли сме?

  Ще разследва ли колко са емигрирали заради това българско робство? 

  Ще разследва ли най-после къде и в чии джобове потъват тези кървави и изтъргвани народни парици?

  Одират ти кожата, изтръгват ти мизерния живот все "В името на народа и Република България"...

  И няма никакво значение дали и къде живееш по света или у нас.

  Убиват те, защото просто си имал "късмета" да се родиш в... България. В страна, в която "...винаги убиват Алеко"...

  Да, колко е прав и колко пророчески се оказват тези думи на Станислав Стратиев - "След като от толкова страни си се родил в България, другото вече няма значение"...

  Всеки ден пишат за неразкритите знакови убийства в България.

  А кой и кога ще напише за неразкритите масови убийства?

  За убийството чрез "Топлофикация".

  И за овчедушието на жертвите...

  За държавата, в която всеки се спасява поединично и изпитва кеф от нещастието на другия...

  Димо Райков, фейсбук

 • Вторник, 22 Май 2018 11:19
  Къщата на Яворов на търг заради масонски дълг към Хърсев! Ще успеят ли общината или държавата да я придобият?

  Предпоследният собственик Володя Лозанов като Велик майстор къщата на Яворов с намерение да я подари на ложата за масонски дом. Но за покупката той взема пари на заем от Великия секретар на ложата по това време Емил Хърсев.

  Днес стартира търг за продажбата на  къщата-музей на Пейо Яворов в София. Търси се цена от над 1,6 млн. лева. Дотук се  стига след смяна на собственици на сградата, както и няколко кредита. Причината за търга е, че къщата е била ипотекирана много пъти през годините.

  Новият й собственик Васил Панчев я купува през 2015 г. срещу натрупан дълг от 300 хил. евро Оказва се обаче,  че над имота има все още неизплатена ипотека от предишния й  собственик – бизнесменът  Володя Лозанов. Това е и пречката за сключване на сделка между Панчев и Министерството на културата за замяна на имота, за да стане музеят държавна собственост. 

  За покупката Володя Лозанов взема пари на заем от Великия секретар на Масонската ложата по това време Емил Хърсев, по-конкретно от “Хърсев и ко”, и купува с тези пари дом “Яворов”. Този заем от страна на ложата не е върнат на “Хърсев и ко”, а в повечето медии се споменава само под формата на „предишни финансови неуредици”!

 • Вторник, 22 Май 2018 11:19
  Продават на търг къщата на Яворов заради финансови неуредици, Фандъкова иска да се одържави

  Предлагат на търг къщата на Яворов! С продажбата на паметника на културата се е заел частен съдебен изпълнител.

  Къщата на столичната улица "Г.С. Раковски"става музей през 1963 г. В този дом Яворов и Лора Каравелова са живели малко повече от година до фаталната нощ, в която тя се самоубива, а той се прострелва и ослепява.

  „Няма такова място в София, което да пази по този начин паметта на Яворов”, каза уредникът на къщата-музей Иво Милтенов пред bTV.

  Домът е паметник на културата, но в момента е частна собственост. 

  През 2015 г. я придобива Васил Панчев. Оказва се, че я наследява със задължения, защото имотът е ипотекиран няколко пъти от предишните собственици.

  „Ние нямахме представа, че има задължения по имота. Ние останахме с впечатлението, че имотът е изплатен напълно. В последвие се оказа, че не сме знаели всичко по отношение на този кредит”, посочи Васил Панчев – управител на фирмата-собственик.

  Вследствие на необлсужване на кредита, са се натрупали лихви.

Оставете коментар