Понеделник, 21 Януари 2019
Вторник, 29 Май 2018 10:58

Антон Тодоров: Гледайки снимката и виждайки, че бебето Делян е стегнато и здраво повито, реших, че менталните изменения в главата му идват от начина на повиване по време на комунистическия режим

Съдия Елена Радева към Антон Тодоров: „Всеки човек има право на бебешки период!“

Преди малко повече от три години, на 28.03.2015г., Антон Тодоров подарява на бащата на Делян Пеевски Славчо Пеевски книгата си "Задкулисието на прехода - България срещу олигарсите" - част втора. Посвещава му я със следния текст - ИСТИНАТА НЕ ВИНАГИ Е ТАКАВА КАКВАТО ИЗГЛЕЖДА. Цената на новоиздадената книга е 10лв, а тиражът й е 3 061 бройки. Разпространителите й твърдят, че за такъв род литература това е сериозен тираж, а приходите доста прилични.

Всъщност във въпросната книга Антон Тодоров „разобличава“ основно един човек – Делян Пеевски. Прави го грубо, остро и безпардонно.
Оставяме настрана безочието и нахалство на Антон Тодоров - да подариш на баща книга в която пишеш обидни думи и квалификации за сина му – и акцентираме върху друго.

Докато Пеевски - баща чете книгата той попада на снимка от изписването от „Майчин дом“ през далечната 1980 г. на бебето Делян. Славчо Пеевски е изумен от нахалството на Тодоров, тъй като под фотоса, без никаква логика Антон Тодоров е написал "Личен архив".

В показанията си пред съда по-късно на въпрос, защо е използвал снимката на малкия Делян, Антон Тодоров отговаря: „Гледайки снимката и виждайки, че детето Делян е стегнато и здраво повито, и се вижда само личицето му реших, че менталните изменения в главата на Делян Пеевски идват от начина на повиване на детето в комунистическа България“.

Съдийката го репликира с думите: "Публикуването на бебешката снимка на Делян Пеевски в книгата, не прави по-убедителна критичната теза на автора за Делян Пеевски, тъй като всяко човешко същество минава през бебешки период".

Тодоров обаче е хитър и отговаря – това не са мои изводи, това са изводи и заключения направени от големия американски професор по история от Харвард Джеймс Билингтън - директор на конгресната библиотека на САЩ.

Малко по-късно на 11 октомври 2017 г. в Народното събрание 153 депутати гласуват оставката на Антон Тодоров. Естествено под диктовката на премиера Борисов. Само 14 парламентаристи са против. Единственият, който тогава защитава публично Тодоров е другият слагач на ГЕРБ -Тома Биков. Биков дори държи патетична реч в парламента, като твърди, че тази оставка застрашава "свободата на словото."

Болшинството от медиите свенливо мълчат и избягват да коментират безпрецедентно отстраняване на Антон Тодоров. От ГЕРБ обаче все пак оставят Тодоров на работа в централата на ГЕРБ, явно с идеята да изпълнява още подобни бъдещи поръчки.

Именно в този период, в който делото срещу него все още тече, Тодоров започва да шикалкави. Той вече не е депутат и ГЕРБ не стои плътно зад него. Тодоров обаче все още не е загубил надежда, че може да спечели делото за снимката срещу Славчо Пеевски. Той има самочувствие, защото вече е осъдил няколко човека от БСП.

За негова изненада обаче в този момент като свидетел в полза на Славчо Пеевски в съда се явява журналистката Маргарита Михнева. Михнева разказва, че се е запознала със Славчо Пеевски още през 2010 г. като това е станало в нейното телевизионно предаване. Всъщност именно в предаването на журналистката през 2010 година се състоя и първото появяване на Славчо Пеевски в медиите.

Пред съда Михнева заявява, че именно тя е помолила Пеевски - баща да донесе семейни снимки, които да бъдат показани в ефир. Тя му задава въпроси за съпругата му Ирена Кръстева, а той отговаря, че е обичал жена си. На снимките които Пеевски – баща показва в ефир се вижда високо и стройно момиче и щастлив млад баща, който е видимо щастлив и се радва на раждането на детето си. Напълно нормално. В предаването на Михнева Славчо Пеевски казва още, че бащата на Ирена никога не е бил висш служител в Държавна сигурност. Той не изрича нито една обидна дума срещу сина си.

Въпреки всичко това обаче, Антон Тодоров на няколко пъти „цитира“ това интервю в медиите, видимо изкривявайки истината. Той отразява интервюто и в книгата си, като публикува бебешката снимка на Делян и без срам написва, че фотоса е негов „Личен архив“.

Разбира се съдът обективно преценява, че няма как 14 годишния през 1980 година Антон Тодоров да е присъствал на раждането на Делян Пеевски в „Майчин дом“ в София. Така, това става първото загубено от Антон Тодоров, дело. Факт, който трябва константно да напомня на Тодоров думите на Оскар Уайлд – „Истината не винаги е чиста, но рядко е проста".

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Окончателно: Еколозите спечелиха да няма втори лифт в Банско

  Преди да се даде ход на делото Валери Симеонов беше казал, че ако загубата стане окончателна, "аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя".

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Антон Тодоров във фейсбук: Всеки сайт или конкретна персона, които разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело!

  Преди минути на личната си страница във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че започва дела срещу всички физически лица и медии, които твърдят, че той е имал някакъв тип принадлежност към бившите служби на Държавна сигурност на НРБ.

  Вижте какво точно написа Тодоров на личната си страница:

  "Започвам масова сеч на клеветници! Всеки сайт или конкретна персона /с изключение на тролове и фейк профили, там няма кого да докараш в съда/, които засека, че разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело с петцифрен иск. Точка!

  Да видим кой е по-търпелив, настоятелен и ефективен. Ще ги гоня като съветски империалисти - до крак!

  Отново публикувам ОФИЦИАЛНИ документи /които са ми издавани от 2006 г. до 2018 г./, в които след четири проверки ясно е доказано, че нямам никаква принадлежност нито към ДС, нито към РУМНО. Мисля, че няколко публични лица си позволиха последните два месеца да пишат, че съм бил агент на ДС и исковите молби срещу тях вече са готови. Очаквам следващите.☝️?

  Апропо, ще преследвам като бесни кучета и всякакви други разпространители на лъжи, клевети и обиди - нека нямат съмнение в моето постоянство. И ще си плащат за това!"

  В коментар под своя пост Антон Тодоров моли своите фейсбук приятел следното:

  "Надявам се на Вашата помощ този пост и документите да бъдат споделени максимално, с което ще ми помогнете в борбата за истината и свободата!"

  Като доказателство за своите думи бившият депутат от ГЕРБ прилага официални документи от Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия, от Министерство на отбраната и от Националната разузнавателна служба.

   

  Като медия, която държи на истината и фактите, BIG5.BG се извинява на Антон Тодоров за направена преди време препечатка от фейсбук, в която се твърди за връзка на Тодоров с ДС.

  BIG5.BG

   

   

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Нася Ненова осъди мъчителите си по "СПИН процеса" в Либия

  Служителите на Главно следствено управление на Джамахирията, сред които и един генерал, трябва да й платят общо 526 617 лева обезщетение за неимуществени и имуществени вреди  

Оставете коментар