Четвъртък, 16 Август 2018
Вторник, 29 Май 2018 10:58

Антон Тодоров: Гледайки снимката и виждайки, че бебето Делян е стегнато и здраво повито, реших, че менталните изменения в главата му идват от начина на повиване по време на комунистическия режим

Съдия Елена Радева към Антон Тодоров: „Всеки човек има право на бебешки период!“

Преди малко повече от три години, на 28.03.2015г., Антон Тодоров подарява на бащата на Делян Пеевски Славчо Пеевски книгата си "Задкулисието на прехода - България срещу олигарсите" - част втора. Посвещава му я със следния текст - ИСТИНАТА НЕ ВИНАГИ Е ТАКАВА КАКВАТО ИЗГЛЕЖДА. Цената на новоиздадената книга е 10лв, а тиражът й е 3 061 бройки. Разпространителите й твърдят, че за такъв род литература това е сериозен тираж, а приходите доста прилични.

Всъщност във въпросната книга Антон Тодоров „разобличава“ основно един човек – Делян Пеевски. Прави го грубо, остро и безпардонно.
Оставяме настрана безочието и нахалство на Антон Тодоров - да подариш на баща книга в която пишеш обидни думи и квалификации за сина му – и акцентираме върху друго.

Докато Пеевски - баща чете книгата той попада на снимка от изписването от „Майчин дом“ през далечната 1980 г. на бебето Делян. Славчо Пеевски е изумен от нахалството на Тодоров, тъй като под фотоса, без никаква логика Антон Тодоров е написал "Личен архив".

В показанията си пред съда по-късно на въпрос, защо е използвал снимката на малкия Делян, Антон Тодоров отговаря: „Гледайки снимката и виждайки, че детето Делян е стегнато и здраво повито, и се вижда само личицето му реших, че менталните изменения в главата на Делян Пеевски идват от начина на повиване на детето в комунистическа България“.

Съдийката го репликира с думите: "Публикуването на бебешката снимка на Делян Пеевски в книгата, не прави по-убедителна критичната теза на автора за Делян Пеевски, тъй като всяко човешко същество минава през бебешки период".

Тодоров обаче е хитър и отговаря – това не са мои изводи, това са изводи и заключения направени от големия американски професор по история от Харвард Джеймс Билингтън - директор на конгресната библиотека на САЩ.

Малко по-късно на 11 октомври 2017 г. в Народното събрание 153 депутати гласуват оставката на Антон Тодоров. Естествено под диктовката на премиера Борисов. Само 14 парламентаристи са против. Единственият, който тогава защитава публично Тодоров е другият слагач на ГЕРБ -Тома Биков. Биков дори държи патетична реч в парламента, като твърди, че тази оставка застрашава "свободата на словото."

Болшинството от медиите свенливо мълчат и избягват да коментират безпрецедентно отстраняване на Антон Тодоров. От ГЕРБ обаче все пак оставят Тодоров на работа в централата на ГЕРБ, явно с идеята да изпълнява още подобни бъдещи поръчки.

Именно в този период, в който делото срещу него все още тече, Тодоров започва да шикалкави. Той вече не е депутат и ГЕРБ не стои плътно зад него. Тодоров обаче все още не е загубил надежда, че може да спечели делото за снимката срещу Славчо Пеевски. Той има самочувствие, защото вече е осъдил няколко човека от БСП.

За негова изненада обаче в този момент като свидетел в полза на Славчо Пеевски в съда се явява журналистката Маргарита Михнева. Михнева разказва, че се е запознала със Славчо Пеевски още през 2010 г. като това е станало в нейното телевизионно предаване. Всъщност именно в предаването на журналистката през 2010 година се състоя и първото появяване на Славчо Пеевски в медиите.

Пред съда Михнева заявява, че именно тя е помолила Пеевски - баща да донесе семейни снимки, които да бъдат показани в ефир. Тя му задава въпроси за съпругата му Ирена Кръстева, а той отговаря, че е обичал жена си. На снимките които Пеевски – баща показва в ефир се вижда високо и стройно момиче и щастлив млад баща, който е видимо щастлив и се радва на раждането на детето си. Напълно нормално. В предаването на Михнева Славчо Пеевски казва още, че бащата на Ирена никога не е бил висш служител в Държавна сигурност. Той не изрича нито една обидна дума срещу сина си.

Въпреки всичко това обаче, Антон Тодоров на няколко пъти „цитира“ това интервю в медиите, видимо изкривявайки истината. Той отразява интервюто и в книгата си, като публикува бебешката снимка на Делян и без срам написва, че фотоса е негов „Личен архив“.

Разбира се съдът обективно преценява, че няма как 14 годишния през 1980 година Антон Тодоров да е присъствал на раждането на Делян Пеевски в „Майчин дом“ в София. Така, това става първото загубено от Антон Тодоров, дело. Факт, който трябва константно да напомня на Тодоров думите на Оскар Уайлд – „Истината не винаги е чиста, но рядко е проста".

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Съдът маха топ магистрат от ведомствен палат в столицата

  До 20-и август членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Атанаска Дишева трябва да се е изнесла от ведомствения апартамент в столичния квартал "Изток", съобщава "Правен свят" след запитване до ВСС.

  На 18 юли 2018 г. председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е изпратил едномесечно предизвестие за прекратяване на наемното правоотношение с Дишева, в качеството ѝ на наемател на апартамент на 14-и етаж на ул. "Жолио Кюри" 19. Предизвестието е получено и подписано, като в него е отправена покана до 20 август да се извърши предаване и приемане на ведомственото жилище. Това се случва повече от десет месеца, след като Дишева е загубила качеството си на магистрат, на което основание е ползвала имота през последните над 12 години.

  Публикация на в-к "Труд" от края на май т.г. разкри, че от 2006 г. тогавашният съдия от Върховния административен съд и общо четиричленното ѝ семейство се настаняват във ведомствен апартамент от 173,08 кв.м. срещу месечен наем от 202,33 лв. Наемите на свободния пазар за подобни жилища в един от най-скъпите софийски квартали "Изток" са близо десет пъти по-високи, установи справка на изданието.

  Разкритията, че докато е ползвало ведомствен апартамент срещу символичен наем семейството на Дишева е закупувало земи и имоти в цялата страна и е печелило от банкови лихви, стана причина и за рестриктивни поправки на правилата, по които съдебната власт отдава ведомствени жилища срещу преференциални наемни цени.

  Не е известно къде ще живее Атанаска Дишева след изваждането ѝ от ведомствения апартамент. В опит да обясни битовия казус и най-вече факта, че макар да се установило трайно в столицата, семейството ѝ не е закупило собствен жилищен имот в София, кадровикът каза, че не е имала време за огледи и "трудно избирала". Близо двумесечния летен отпуск на ВСС може да се окаже достатъчен Дишева все пак да избере нов дом в София. Още повече, че от декларацията ѝ за имущество и интереси, която е била длъжна да подаде пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) се разбра, че си е взела дължимия ѝ бонус от 20 заплати при напускане на съдебната система. 109 900 лв. е получила по чл. 225 от ал. 1 от ЗСВ в края на 2017 г. Годишният доход на Дишева за миналата година е 72 270 лв. Кадровикът е декларирала и влог от 91 968 лв., като източник на парите са продажба на имот и натрупани лихви от това. Добри доходи и спестявания има и съпругът на члена на ВСС – адвокат Генади Дишев, който през миналата година се пробва и като кандидат за депутат от невлязлата в парламента партия "Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов.

  За това, че след повече от 12 години ползване на евтин ведомствен апартамент, на семейство Дишеви ще им се наложи да инвестират в собствен дом в София или да наемат такъв, но на пазарни цени, говори и фактът, че до момента във ВСС не е постъпвало заявление от Атанаска Дишева за настаняването ѝ в друго жилище от фонда на съдебната власт. "Не разполагаме с информация дали тя е наела или закупила имот в София", отговорят в заключение от ВСС.

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Маргарита Михнева към Румен Петков: Вие май не помните доста неща от периода, в който бяхте министър на МВР

  "Де да беше Пеевски виновен. Да, ама не е. Този път задачата е по-сложна господа политици", каза журналистката пред BIG5, коментирайки казуса с Митьо Очите и последващата реакция пред bTV на ексвътрешния министър Румен Петков

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Бенчев пред съда: Нелепа случайност е, че бяхме в един хотел с Очите

  Шефът на ОС в Бургас Бенчо Бенчев беше придружен от двама адвокати в сградата на окръжен следствен отдел в града. Политикът заяви, че очаква обективен процес и че не приема обвинението, а самото разследване на случилото се ще покаже какво се е случило.

  „Нелепа случайност е, че бях в същия хотел в Истанбул, където беше Димитър Желязков. Не съм укривал Митьо Очите, озовах се с него в Турция случайно“, каза Бенчев на влизане в съда.

  Районна прокуратура – Бургас предяви обвинение на Бенчев за това, че в периода от 2 август до 4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, е спомогнал за това, обвиняемо лице да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294, ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. На Бенчо Бенчев е предявено обвинение и за това, че на 5 август 2018 г. в Бургас, държал боеприпаси без да има разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК. На Бенчо Бенчев е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 50 000 лв. Наложена му е и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на страната“.

Оставете коментар