Сряда, 20 Юни 2018
Вторник, 29 Май 2018 10:58

Антон Тодоров: Гледайки снимката и виждайки, че бебето Делян е стегнато и здраво повито, реших, че менталните изменения в главата му идват от начина на повиване по време на комунистическия режим

Съдия Елена Радева към Антон Тодоров: „Всеки човек има право на бебешки период!“

Преди малко повече от три години, на 28.03.2015г., Антон Тодоров подарява на бащата на Делян Пеевски Славчо Пеевски книгата си "Задкулисието на прехода - България срещу олигарсите" - част втора. Посвещава му я със следния текст - ИСТИНАТА НЕ ВИНАГИ Е ТАКАВА КАКВАТО ИЗГЛЕЖДА. Цената на новоиздадената книга е 10лв, а тиражът й е 3 061 бройки. Разпространителите й твърдят, че за такъв род литература това е сериозен тираж, а приходите доста прилични.

Всъщност във въпросната книга Антон Тодоров „разобличава“ основно един човек – Делян Пеевски. Прави го грубо, остро и безпардонно.
Оставяме настрана безочието и нахалство на Антон Тодоров - да подариш на баща книга в която пишеш обидни думи и квалификации за сина му – и акцентираме върху друго.

Докато Пеевски - баща чете книгата той попада на снимка от изписването от „Майчин дом“ през далечната 1980 г. на бебето Делян. Славчо Пеевски е изумен от нахалството на Тодоров, тъй като под фотоса, без никаква логика Антон Тодоров е написал "Личен архив".

В показанията си пред съда по-късно на въпрос, защо е използвал снимката на малкия Делян, Антон Тодоров отговаря: „Гледайки снимката и виждайки, че детето Делян е стегнато и здраво повито, и се вижда само личицето му реших, че менталните изменения в главата на Делян Пеевски идват от начина на повиване на детето в комунистическа България“.

Съдийката го репликира с думите: "Публикуването на бебешката снимка на Делян Пеевски в книгата, не прави по-убедителна критичната теза на автора за Делян Пеевски, тъй като всяко човешко същество минава през бебешки период".

Тодоров обаче е хитър и отговаря – това не са мои изводи, това са изводи и заключения направени от големия американски професор по история от Харвард Джеймс Билингтън - директор на конгресната библиотека на САЩ.

Малко по-късно на 11 октомври 2017 г. в Народното събрание 153 депутати гласуват оставката на Антон Тодоров. Естествено под диктовката на премиера Борисов. Само 14 парламентаристи са против. Единственият, който тогава защитава публично Тодоров е другият слагач на ГЕРБ -Тома Биков. Биков дори държи патетична реч в парламента, като твърди, че тази оставка застрашава "свободата на словото."

Болшинството от медиите свенливо мълчат и избягват да коментират безпрецедентно отстраняване на Антон Тодоров. От ГЕРБ обаче все пак оставят Тодоров на работа в централата на ГЕРБ, явно с идеята да изпълнява още подобни бъдещи поръчки.

Именно в този период, в който делото срещу него все още тече, Тодоров започва да шикалкави. Той вече не е депутат и ГЕРБ не стои плътно зад него. Тодоров обаче все още не е загубил надежда, че може да спечели делото за снимката срещу Славчо Пеевски. Той има самочувствие, защото вече е осъдил няколко човека от БСП.

За негова изненада обаче в този момент като свидетел в полза на Славчо Пеевски в съда се явява журналистката Маргарита Михнева. Михнева разказва, че се е запознала със Славчо Пеевски още през 2010 г. като това е станало в нейното телевизионно предаване. Всъщност именно в предаването на журналистката през 2010 година се състоя и първото появяване на Славчо Пеевски в медиите.

Пред съда Михнева заявява, че именно тя е помолила Пеевски - баща да донесе семейни снимки, които да бъдат показани в ефир. Тя му задава въпроси за съпругата му Ирена Кръстева, а той отговаря, че е обичал жена си. На снимките които Пеевски – баща показва в ефир се вижда високо и стройно момиче и щастлив млад баща, който е видимо щастлив и се радва на раждането на детето си. Напълно нормално. В предаването на Михнева Славчо Пеевски казва още, че бащата на Ирена никога не е бил висш служител в Държавна сигурност. Той не изрича нито една обидна дума срещу сина си.

Въпреки всичко това обаче, Антон Тодоров на няколко пъти „цитира“ това интервю в медиите, видимо изкривявайки истината. Той отразява интервюто и в книгата си, като публикува бебешката снимка на Делян и без срам написва, че фотоса е негов „Личен архив“.

Разбира се съдът обективно преценява, че няма как 14 годишния през 1980 година Антон Тодоров да е присъствал на раждането на Делян Пеевски в „Майчин дом“ в София. Така, това става първото загубено от Антон Тодоров, дело. Факт, който трябва константно да напомня на Тодоров думите на Оскар Уайлд – „Истината не винаги е чиста, но рядко е проста".

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Само в BIG5! Минчо Спасов пита ДАНС за теча на информация: От къде Антон Тодоров има секретни документи? Ще го съдя за обида и заплахи!

  Грандиозен скандал се вихри в службите, свързан с теч на квалифицирана информация. Бившият депутат Минчо Спасов подаде сигнали до ДАНС и до прокуратурата, за пита кой е дал на Антон Тодоров информация с гриф "строго секретно". За скандалната информация, с която разполага, се похвали самият Тодоров в ТВ ефир. Спасов ще съди бившия депутат от ГЕРБ за обида. 

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  СКАНДАЛ! Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров определи русофилите за олигофрени!

  Това ли е позицията на партия ГЕРБ?

  Бившият депутат от ГЕРБ и дясна ръка на лидера на ПГ на партията Цветан Цветанов, Антон Тодоров публикува тест, чрез който можело да се установите дали човек е русофил или обикновен олигофрен. Според "шегаджията Тони", който не могат да търпят дори негови партийни колеги, тестът с 15 въпроса можел да даде отговор на сакралната тема, която повече от век мъчи българското общество, пише сайта faktor.bg.

  ТЕСТ

  Русофил ли си?

  1. Руска кола ли имаш/караш?
  2. Говориш и пишеш ли на руски свободно, без грешки?
  3. Децата ти учат ли в Русия?
  4. Държиш ли спестяванията си в рубли, в руска банка?
  5. Ползваш ли руски смартфон?
  6. Ползваш ли руски компютър?
  7. Почиваш ли ежегодно през лятото на Балтийско море, а през зимата в Камчатка?
  8. Ти и семейството предпочитате ли руско облекло, аксесоари, обувки, парфюми, стоки?
  9. При сериозно заболяване в Русия ли ще заминеш на лечение?
  10. Можеш ли да изброиш по петима художници, архитекти, композитори, писатели с техните произведения от дореволюционна Русия ( без справка в Google, защото не е руски)?
  11. Можеш ли да изброиш пет постижения и изобретения на руската наука и нови технологии със световно значение и ежедневно приложение от последните 20 години?
  12. Можеш ли да изброиш 5 световноизвестни руски търговски марки, ползвани в целия свят?
  13. Пишеш ли повече в руския Вконтакте, отколкото в американския Фейсбук?
  14. Имаш ли вещи и предмети у вас, на които пише "Сделано в России" / Мade in Russia?
  15. За последните 10 години повече пъти ли посети Русия отколкото държави от ЕС?

  Отговори:

  Ако гордо твърдиш, че си русофил, но нямаш повече от един отговор "ДА", то ти не си русофил, а просто олигофрен.

  Източник: faktor.bg

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Марин Марковски пред BIG5: Изчезналите пари по делото на Иванчева са или в Бъкингамския дворец, или в циганската махала. Заради липсата на агенти и некадърните разследващи, убиха Пелов!

  Адвокатът на задържаната бивша кметица на кв. "Младост" Десислава Иванчева - Марин Марковски, коментира случая пред BIG5. Според него е груба грешка, че "светещите пари" не са останали като доказателство по делото, както е по закон. Той се пошегува, че вероятно са върнати на собственика им Ваклин, който вероятно ги е вложил в банка, и вече може би светят по цял свят, включително в Бъкингамския дворец и цигански махали. 

Оставете коментар