Неделя, 21 Октомври 2018
Вторник, 29 Май 2018 10:58

Антон Тодоров: Гледайки снимката и виждайки, че бебето Делян е стегнато и здраво повито, реших, че менталните изменения в главата му идват от начина на повиване по време на комунистическия режим

Съдия Елена Радева към Антон Тодоров: „Всеки човек има право на бебешки период!“

Преди малко повече от три години, на 28.03.2015г., Антон Тодоров подарява на бащата на Делян Пеевски Славчо Пеевски книгата си "Задкулисието на прехода - България срещу олигарсите" - част втора. Посвещава му я със следния текст - ИСТИНАТА НЕ ВИНАГИ Е ТАКАВА КАКВАТО ИЗГЛЕЖДА. Цената на новоиздадената книга е 10лв, а тиражът й е 3 061 бройки. Разпространителите й твърдят, че за такъв род литература това е сериозен тираж, а приходите доста прилични.

Всъщност във въпросната книга Антон Тодоров „разобличава“ основно един човек – Делян Пеевски. Прави го грубо, остро и безпардонно.
Оставяме настрана безочието и нахалство на Антон Тодоров - да подариш на баща книга в която пишеш обидни думи и квалификации за сина му – и акцентираме върху друго.

Докато Пеевски - баща чете книгата той попада на снимка от изписването от „Майчин дом“ през далечната 1980 г. на бебето Делян. Славчо Пеевски е изумен от нахалството на Тодоров, тъй като под фотоса, без никаква логика Антон Тодоров е написал "Личен архив".

В показанията си пред съда по-късно на въпрос, защо е използвал снимката на малкия Делян, Антон Тодоров отговаря: „Гледайки снимката и виждайки, че детето Делян е стегнато и здраво повито, и се вижда само личицето му реших, че менталните изменения в главата на Делян Пеевски идват от начина на повиване на детето в комунистическа България“.

Съдийката го репликира с думите: "Публикуването на бебешката снимка на Делян Пеевски в книгата, не прави по-убедителна критичната теза на автора за Делян Пеевски, тъй като всяко човешко същество минава през бебешки период".

Тодоров обаче е хитър и отговаря – това не са мои изводи, това са изводи и заключения направени от големия американски професор по история от Харвард Джеймс Билингтън - директор на конгресната библиотека на САЩ.

Малко по-късно на 11 октомври 2017 г. в Народното събрание 153 депутати гласуват оставката на Антон Тодоров. Естествено под диктовката на премиера Борисов. Само 14 парламентаристи са против. Единственият, който тогава защитава публично Тодоров е другият слагач на ГЕРБ -Тома Биков. Биков дори държи патетична реч в парламента, като твърди, че тази оставка застрашава "свободата на словото."

Болшинството от медиите свенливо мълчат и избягват да коментират безпрецедентно отстраняване на Антон Тодоров. От ГЕРБ обаче все пак оставят Тодоров на работа в централата на ГЕРБ, явно с идеята да изпълнява още подобни бъдещи поръчки.

Именно в този период, в който делото срещу него все още тече, Тодоров започва да шикалкави. Той вече не е депутат и ГЕРБ не стои плътно зад него. Тодоров обаче все още не е загубил надежда, че може да спечели делото за снимката срещу Славчо Пеевски. Той има самочувствие, защото вече е осъдил няколко човека от БСП.

За негова изненада обаче в този момент като свидетел в полза на Славчо Пеевски в съда се явява журналистката Маргарита Михнева. Михнева разказва, че се е запознала със Славчо Пеевски още през 2010 г. като това е станало в нейното телевизионно предаване. Всъщност именно в предаването на журналистката през 2010 година се състоя и първото появяване на Славчо Пеевски в медиите.

Пред съда Михнева заявява, че именно тя е помолила Пеевски - баща да донесе семейни снимки, които да бъдат показани в ефир. Тя му задава въпроси за съпругата му Ирена Кръстева, а той отговаря, че е обичал жена си. На снимките които Пеевски – баща показва в ефир се вижда високо и стройно момиче и щастлив млад баща, който е видимо щастлив и се радва на раждането на детето си. Напълно нормално. В предаването на Михнева Славчо Пеевски казва още, че бащата на Ирена никога не е бил висш служител в Държавна сигурност. Той не изрича нито една обидна дума срещу сина си.

Въпреки всичко това обаче, Антон Тодоров на няколко пъти „цитира“ това интервю в медиите, видимо изкривявайки истината. Той отразява интервюто и в книгата си, като публикува бебешката снимка на Делян и без срам написва, че фотоса е негов „Личен архив“.

Разбира се съдът обективно преценява, че няма как 14 годишния през 1980 година Антон Тодоров да е присъствал на раждането на Делян Пеевски в „Майчин дом“ в София. Така, това става първото загубено от Антон Тодоров, дело. Факт, който трябва константно да напомня на Тодоров думите на Оскар Уайлд – „Истината не винаги е чиста, но рядко е проста".

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Северин разплакан се призна за виновен, но не помнел нищо

  Повдигнати са обвинения за изнасилване и убийство, наложена е мярка за постоянно задържане 

  "Да, виновен съм и много съжалявам, не мога да повярвам, че аз съм го направил". Това обяви пред журналисти заподозреният за убийството на журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров. Той се изправи пред русенския съд, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

  Северин беше докаран в съда окован с белезници и вериги през кръста, конвоиран от няколко служители на съдебната охрана. 

  Вчера на 21-годишния мъж официално бяха повдигнати обвинения – те са за изнасилване и убийство.

  Северин Красимиров обяви още, че почти нищо не помни от срещата си с Виктория. Бил пиян и дрогиран, връщал се пеша от купон към вкъщи. Бутнал тичащата жена или тя го бутнала, разменили си реплики и после я ударил.

  "Не мога да повярвам, че съм го направил", каза обвиняемият и се разплака.

  На въпрос какво наказание очаква, той отговори: "Каквото наказание ми дадат – това. Ако е доживотен затвор, ще го лежа”.

  Той каза, че взима лекарства, но не знаел за какво са. "Да, ползвам, не знам защо са", отговори той.

  Разплака се пред камерите и отново заяви, че съжалява.

  Красимиров е задържан за 72 часа, като държавното обвинение днес наложи постоянното му задържане в ареста.

  По-рано стана ясно, че шестима служебни адвокати са отказали да поемат защитата на Северин.

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  БСП настоява Цачева да се намеси в делото срещу българските граничари в Турция

  В края на миналата седмица депутати от БСП в Бургас се срещнаха с граничарите, които търсят помощ от държавата.

  Защо България не поиска прекратяване на делото от Наказателния съд в Лозенград, Турция, позовавайки се на Европейската конвенция на международно признаване на присъди, ратифицирана от Република Турция?

  Това е един от въпросите, които отправя депутатът от ПГ „БСП за България” Николай Тишев към министъра на правосъдието Цецка Цачева относно заведеното наказателно производство от турската страна и действията, които българската държава ще предприеме за защита на българските граничари Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, защитили държавната граница през 2008 г.

  Припомняме, че в края на миналата седмица депутати от БСП в Бургас се срещнаха с граничарите, които търсят помощ от държавата, защото Турция продължава разследването срещу тях.

  Николай Тишев цитира чл. 53 от Европейската конвенция за международно признаване на присъди, ратифицирана от Турция. Според текста "лице, по отношение на което е произнесено европейско съдебно решение по наказателно дело, не може да бъде преследвано, съдено или да изтърпява наказание в друга договаряща държава за същото деяние, ако то е било оправдано". Такъв е случаят с четиримата български граничари, припомня "Дума".

  Социалистът пита още какви действия са предприети до момента от българската държава в защита на подсъдимите български граждани. Той настоява за отговор и на още един въпрос - какви действия ще предприеме България, ако невинните български граничари, изпълнили дълга си и защитили държавната граница, бъдат осъдени в Турция?

 • Вторник, 29 Май 2018 10:58
  Вижте пенсионерката Михнева! С 200 лв. пенсия прилича на майката на Грейс Кели!

  Журналистката Маргарита Михнева, която не спира да се оплаква, че е бедна и нещастна пенсионерка, втрещи с визия "гостите" на политическото събитие на евродепутата Николай Бареков.

  Нека припомним, че вчера на конференция в гранд-хотел "София" стана ясно, че Бареков и Сидеров си стискат ръцете за бъдеща политическа коалиция и че на ПП "Атака" ще подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформистите. Очаква се официално това да се случи следващата седмица на месечната среща, която ще се проведе в молдовската столица Кишинев.

  На конференцията в центъра на столицата, освен евродепутатът Николай Бареков и лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров, присъстваха още европейски консерватори, включително и Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ).

  Маргарита Михнева също бе сред гостите на Бареков и Сидеров, като прекара времето си задавайки провокативни въпроси на дясната ръка на Бареков, Димитър Байрактаров, който участваше в събитието в ролята си на журналист.

  Незнайно защо в продължение на 10-тина минути Михнева не спря да коментира различни марки скъпи часовници с бившия заместник-градски прокурор на София Роман Василев. 

  "Погледнете я, бе! Каква пенсионерка е Михнева?! Само мрънка, че пенсията й била 200 лева, а изглежда като майката на Грейс Кели!", коментираха зад гърба възмутени нейни приятели, добавяйки, че ако всяка българска пенсионерка изглеждаше така, стандартът на живот у нас трябваше да е по-висок от баровския квартал "Хемптънс" в Ню Йорк.

  Друг любопитен факт е, че Волен Сидеров се направи на "шест без десет", като дори не поздрави журналистката-пенсионер. В същото време обаче, Михнева прекара дълго време в смях и закачки с дясната ръка на лидера на "Атака", Явор Нотев. 

  BIG5.BG

Оставете коментар