Сряда, 20 Юни 2018
Четвъртък, 31 Май 2018 14:57

Грозната сграда на Диневи почти е готова, бизнесмените потрошиха тротоари и улици (Снимки)

Братя Диневи закичиха билборд със снимка на Свети Влас на строежа си. Заради ремонтите, тротоарите и улиците в столичния квартал "Лозенец" са се превълнали в минно поле. Крайният срок е до края на годината, но майстори се шегуват, че едва ли ще успеят да го спазят.  

Сградата на Братя Диневи на площад "Велчова завера" е почти готова. Един от майсторите каза пред репортер на BIG5, че до края на годината е срокът и се надява да бъде добършена. Той се пошегува, че подобни срокове рядко се спазват. 

Заради строителството на новоизлюпеното сдание обаче, тротоари, павета и улици в района на столичния квартал "Лозенец" са съсипани. Все още не е ясно, дали след това бизнесмените ще покрият щетите. Както обикновено се случва обаче, надали това ще се случи. 

Строителят разказа още, че в сградата няма да има офиси, а жилища. Бизнесмените са сложили билборт с реклама на фирмата си и снимка на Свети Влас. Жителите в квартала са възмутени, след като беше започнат строежа на кооперацията. 

За да си притежател на жилище с толкова екстри и комфорт, с нестандартна конструктивна височина от 3.40 м, обаче трябва да си готов да платиш и подобаваща цена.

Най-малкият апартамент на втория етаж от 41 кв. м излиза 118610 евро, като стойността на квадратния метър е 2900 евро. Един етаж по-нагоре за същата площ трябва да се платят 130 800 евро.

Офертата за най-големия апартамент на втория етаж от 178 кв. м е малко над половин милион евро – 517 360.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 31 Май 2018 14:57
  Виваком, ЧЕЗ и топлофикация върнаха елитния кв. "Лозенец" в каменната ера

  Пороят над София е най-малкият проблем на жителите в столичния квартал. Дори при Тодор Живков отстраняваха по-бързо авариите. Кисели диспечърки се карат на клиентите, които имат само ток и студена вода. 

 • Четвъртък, 31 Май 2018 14:57
  Кремъл иска до края на годината да предложим вариант за рестарт на АЕЦ Белене

  Русия иска до края на годината България да представи вариант за рестарт на проекта АЕЦ Белене. Не случайно в руската делегация е генералният директор на "Росатом" Алексей Лихачов.

 • Четвъртък, 31 Май 2018 14:57
  Трайков описа китайската схема за "Белене": Ще извадим от джоба милиард за по-спешно харчене

  Трайчо Трайков коментира сделката за строежа на АЕЦ "Белене". „Ако проектът за АЕЦ „Белене” беше корупционен, днес щеше да работи, за съжаление. Това каза БТВ председателят на „Булатом” Богомил Манчев. "Китайският инвеститор за АЕЦ „Белене” е изключително надеждна, голяма компания. Това е геополитически въпрос, ако той въобще се набърка в тази икономическа схема", допълни той.

  Трайков обаче контрира предсказанията му във фейсбука си: "Току-що стана ясна китайската схема за Белене - договор за разлика плюс още 1 млрд. евро от нас. Това означава, че ако стойността на произведената енергия надвишава пазарната цена, държавата ще компенсира инвеститора за разликата. Дори в доклада на БАН прогнозират, че такава ще е ситуацията години наред. Милиардът вероятно е за по-спешно харчене, че строежите на ядрени централи са прословути с надхвърлянето на бюджетни и времеви рамки. Добре че и Богомил Манчев дава интервюта".

Оставете коментар