Вторник, 23 Април 2019
Петък, 06 Юли 2018 04:49

Гевгилийски се спазарил със сина на Йоско: 10 кг хероин награда за главите на полицаи и прокурори

10 килограма хероин награда обещал Стефан Гевгилийски на Иван Йосифов, за да бъдат ликвидирани двамата прокурори Емил Галипонов и Георги Мойсеев, както и шефът на сектор „Убийства“ в ГДНП Михаил Наумов, Алексей Василев и Даниела Димитрова от СДВР.

Това разкриха двама свидетели с тайна самоличност, стана ясно от заседание в спецсъда. По думите им дрогата била на стойност 450 000 лева. Междувременно стана ясно, че докато се укрива от правосъдието, Йосиф Костинбродския е станал дядо на две внучета, предаде "Телеграф".

Припомняме ви, че тази седмица групата на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов бе задържана. Тя е готвела убийства на ченгета и магистрати. Бандата беше задържана и оставена за постоянно в ареста от спецсъда. Групата, занимаваща се с разпространение на наркотици, е подготвяла и убийства на служители на МВР и прокурори. Мишените са били разследващи, работели по други дела срещу членове на групата. Основното ядро на групата беше закопчано на връх Шипка.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 06 Юли 2018 04:49
  Евростат: Средно на 300 българи се пада по 1 полицай

  Най-много са полицаите в Кипър - 573 на 100 хиляди души

 • Петък, 06 Юли 2018 04:49
  Обитаваме страхотна конструкция, братя и сестри!

  По някаква телевизия видях един полицейски или жандармерийски командир да се оплаква, че в неговата част, която е съставена от 80 души, разполагат само с 18 специализирани екипи – бронежилетки, каски, наколенници, лакътници и други средства за защита на държавните полицаи или жандармеристи.

  Тези хора не са били надеждно защитени в акцията с в Мъглиж, например, където разбеснялото се местно население пряко е застрашавало живота и здравето на униформените.

  В репортажите за спецакцията на прокуратурата в Държавната агенция за българите в чужбина обаче, всичките униформени бяха оборудвани, подобно на робокопи от холивудска продукция, а кротките чиновници на Държавната агенция за българите в чужбина не оказаха никаква съпротива, не откриха огън по униформените, не ухапаха нито един полицай и дори не хвърлиха химикалките си по полицаите, които арестуваха над 20 служители на агенцията.

  Но в махалата на Мъглиж, без да са надлежно оборудвани, полицаите успяха да арестуват само четирима нарушители на обществения ред, които са ги замеряли с камъни и дърве. Петият нарушител се предаде 24 ч. по-късно, придружен от адвокат. Привилегия, която засега е отказана на задържаните служители. 

  Аз не разбирам всичко това. Следователно, ставам за шеф на МВР, на ГДБОП, на ДАНС, на жандармерията, на целокупната полиция, както и на Аптечно управление.

  Обитаваме страхотна конструкция, братя и сестри!

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Петък, 06 Юли 2018 04:49
  Трагедията в Керч: Основни версии. В Украйна политизираха нападението

  На 17 октомври ученикът от Керченския политехнически колеж Владислав Росляков откри стрелба и задейства самоделно взривно устройство в учебното заведение, след което се самоуби. Вследствие загинаха 20 души, а още 50 бяха хоспитализирани, като 10 от тях се намират в тежко състояние в реанимация.

  Първоначално Следственият комитет образува наказателно дело за терористичен акт, но след като станаха известни обстоятелствата за инцидента, делото беше преквалифицирано, пише "Актуальные коментарии".

  Според основната версия, Росляков е последовател на Ерик Харис и Дилън Клеболд, които устроиха масово убийство в американския колеж „Колумбайн” (бел.ред. – 20 април 1999 г. в щата Колорадо, САЩ; очакванията им са били да убият поне 500 души). Тогава нападателите раниха 36 души, от тях 13 – смъртоносно, след което се самоубиха. Към тази версия насочват и обстоятелствата при трагедията в Керч, и фотография, на която Росляков е в подобни дрехи и с оръжие се намира в колежа.

  Този факт и това, че трагедията се разиграва в Крим, както и отсъствието на точна информация в началните часове след първите съобщения, провокираха появата на най-различни версии за случилото се.

  Украинските медии започнаха да разпространяват две версии. Според първата от тях, терористичната атака е била дело на терористи от ИДИЛ заради активните действия на Русия в Сирия. За убедителност на тази версия беше взет коментар на кримския общественик Александър Талипов

  С втората версия украинските медии се опитаха да се презастраховат, позовавайки се на народния представител Дмитрий Тимчук, и съобщаваха, че Москва непременно ще обвини за случилото се украинските диверсанти. Публикация с тази версия излезе на сайта «Канал 24» под заглавие "Терористичната атака в Керч: окупаторите заговориха за украинска следа"
  И други украински политици решиха да се възползват от трагедията с политически цели. Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че в Керч са загинали украински граждани. „Разследването на такива дела са важни за Украйна, тъй като Крим се явява украинска територия и украинските граждани живеят в окупация на полуострова. И, разбира се, когато загиват украински граждани, където и да е, това е трагедия”, заяви Порошенко.

  Това, че Следственият комитет преквалифицира наказателното дело от терористичен акт в масово убийство стана известно в 15:30 ч., но някои лидери продължаваха да поддържат алтернативни версии на случилото си.

  Например, популярният опозиционен блогер kamikadzedead (бел.ред. – Дмитрий Иванов – мъртъв камикадзе) съобщи на канала си, че нападателите в колежа са били няколко, били са с автомат „Калашников” – затова трагедията в Крим е терористична атака, а местните власти губят контрол.

  По отношение на информациите трагедията в Керч твърде много прилича на пожара в Кемерово, когато в информационния поток се пускаха фейкове и дезинформация, само че този път някои действащи лица се опитаха да политизират инцидента, пише „Актуальные коментарии”, завършвайки със съболезнования към роднините и близките на загиналите и пострадалите.

  На снимката: 1 - Ерик Харис, Колумбайн; 2 - актьор, изиграл ролята му във филм за Колумбайн; 3 - Влад Росляков в политехническия колеж

  Превод и редакция: BIG5.BG

Оставете коментар