Събота, 20 Април 2019
Сряда, 05 Септември 2018 14:25

Московски пробутва заместника си и най-добър приятел за поста, който освобождава

Ивайло Московски пробутва своя най-добър приятел, съдружник и заместник за наследник в транспорта. Това би било жалка подигравка с нещастния български народ и жертвите на отвратителния инцидент край Своге. Плевенчанинът Димитър Геновски е набор на Московски и негов заместник в правителство на Бойко Борисов, съобщава Офнюз. За неговото назначаване за министър активно лобирал именно досегашният, а в средите на ГЕРБ кандидатурата се приемала без коментар.

Геновски и Московски са били бизнес партньори в компанията Гемос-Трейд. Според данните от регистъра на Биволъ фирмата е създадена през 2008 г. След като Московски влиза в първото правителство на Бойко Борисов като заместник - министър през 2009 г., той прехвърля дяловете си именно на Геновски.

По-късно приятелят от детинство на сина на шеф на цех за гащи, превърнал се в любимец на премиера и негов министър от 2011 г., е назначен за зам.-изпълнителен директор на ресорното на Московски и обременено с все по-тежки проблеми Български пощи ЕАД - държавна компания чийто принципал е именно Московски. Геновски обаче остава собственик на Гемос-Трейд до месец май миналата година, когато Бойко Борисов го назначава за заместник на Московски.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 05 Септември 2018 14:25
 • Сряда, 05 Септември 2018 14:25
  Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за правосъден министър

  Министър-председателят Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за министър на правосъдието. Това обяви в централата на ГЕРБ лидерът на партията след среща на ГЕРБ с "Обединени земеделци" за подписване на политическо споразумение за подкрепа на евроизборите.

  Първата задача на Кирилов като правосъден министър ще бъде да работи за включване на общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон.

  В момента Кирилов е председател на Законодателната комисия в НС.

  „Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър, се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, да излязат в дълъг отпуск докато се направят проверки. Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов без да споменава имена.

 • Сряда, 05 Септември 2018 14:25
  Нинова: Борисов да дава отговори кой, кога и по какъв начин е въздействал върху правителството

  Лидерът на БСП определи като недопустима намесата на Турция във вътрешните ни работи и призова за реакция „Обединени патриоти", главния прокурор и президента

Оставете коментар