Сряда, 20 Февруари 2019
Понеделник, 17 Септември 2018 11:53

Тайнствена българска енергийна делегация посети през уикенда Виена

Хора от екипа на Теменужка Петкова са на път да предизвикат поредния скандал в държавата. Десет българи са отседнали в един от най-скъпите хотели в Европа. Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов и екипът му не казват защо са били на тузарска командировка.

Делегация на Министерството на енергетиката отиде на луксозна командировка през уикенда. Зам.-министъра на Теменужка Петкова - Красимир Първанов, е бил водач на делегацията. Чиновниците са спали за 300 евро в тузарския "Sofitel hotel" във Виена, който е един от най-скъпите в Европа, като са закусвали гурме, тъй като в хотела се сервира Мишлен закуска.

В същото време зам.-министър Първанов обаче е избрал още по-голям лукс и е спал на друго място, което от министерството "срамежливо" крият. Цялата командировка е излязла не по-малко от 25 000 евро. Нека 

В същото време, в сайта на министерството няма никаква информация. Делегацията не кани и журналисти. Не става ясно какво са правили. Припомняме ви, че Виена е енергиен център и там се намира "Международната агенция за атомна енергия". Не е изключено да търсим купувачи за реакторите от Русия на стойност 4 млрд. лв., които, ако не влязат в експлоатация в АЕЦ "Белене", експерти се шегуват, че ще ръждясат в Русия. Не е изключена и връзката с ЧЕЗ. Оказа се, че Гинка Върбакова и "Инерком" нямат пари, за да купят компанията и се търсят компании. Възможно е делегацията на Теменужка Петкова, приятелка на Гинка, да издирва спешно вариант за тока на половин България.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Септември 2018 11:53
  България ще строи отклонение от "Турски поток"

  Големите язовири са в много добро техническо състояние, увери Теменужка Петкова

 • Понеделник, 17 Септември 2018 11:53
  Петкова за „Турски поток”: Следваме националния си интерес и законите на ЕС

  Енергийната министърка уточни, че България е извлякла своите поуки от проекта „Южен поток”

 • Понеделник, 17 Септември 2018 11:53
  "Газпром" потвърди: "Турски поток" ще преминава през България

  "Газпром" планира да участва в процедурата по резервиране на капацитет в рамките на проекта за разширяване на газопреносната система на България, който се реализира от "Булгартрансгаз". Това се казва в съобщение на газовия холдинг, цитирано от ТАСС.

  „Газпром“ следи отблизо развитието на проекта за разширяване на националната газопреносна мрежа на България, изпълняван от „Булгартрансгаз"от българо-турската до българо-сръбската граница. „Газпром" се интересува от този проект и очаква обявяването на процедурата по Фаза 3 за „Отворения сезон“. Към настоящия момент „Газпром" планира да вземе участие в процедурата за запазване на мощности, но решението ще бъде взето като се вземат предвид условията, които ще бъдат известни при обявяването на началото на процедурите от Фаза 3", се казва в съобщението.

  Проектът за разширяване на газопреносната мрежа "Булгартрансгаз"от българо-турската до българо-сръбската граница ще допринесе за повишаване на сигурността на доставките на газ за България, региона и Европейския съюз, и ще добави за ЕС нови пътища за доставка на газ, подчертават още от „Газпром".

  Министърът на енергетиката Теменужка Петкова потвърди новината по време на брифинг в Народното събрание. „Газпром“ пусна официално съобщение, че проява интерес и ще участва в третата обвързваща фаза на пазарния тест, който „Булгарстрансгаз“ ще обяви в началото на декември, свързан с реализацията на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура в България“, заяви Петкова. 

Оставете коментар