Неделя, 16 Юни 2019
Вторник, 02 Октомври 2018 12:39

Започнаха "врътките" по делото Ченалова и ОЕТ – основният свидетел Ангел Божилов осъден в Париж да плати 4 млн. лева на кума на Сретен Йосич – Войн Лазаревич

Започнаха така наречените съдебни „врътки“ по делото срещу съдия Румяна Ченалова и фирмата „Обединени енергийни търговци“ (ОЕТ), научи BIG5.BG.

Обявеният за общодържавно издирване защитен свидетел Димитър Попов, който най-вероятно ще се окаже нередовно призован по вече проведеното първо заседанието в Специализирания наказателен съд по делото срещу Румяна Ченалова и ОЕТ, току-що е дал интервю на журналиста от "Капитал" Росен Босев, научи медията ни от перфектни свои източници.

Оказва се, че свидетелят въобще не се е крил, а дори и в момента се намира на своя адрес в София, като в същото време със своята заповед за издирване съдия Димитров просто не му разрешава да напусне България. Според запознати с казуса това означава, че още в самото начало на съдебното дело започват така наречените „врътки“ в заседанията.

В същото време бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който също е свидетел по въпросното дело, но твърди, че не си спомня нищо по темата, въпреки факта, че бе консултант срещу заплата от 3000 лв., се оказа "правилно" призован. Другата свидетелка, журналистката Маргарита Михнева пък, и тя като Димитър Попов ще се окаже неправилно призована. Макар и делото да е в самото си начало, изглежда, че работата по него е на път да зацикли още при старта му.

Покрай историята наяве изскочи и друг любопитен факт, а това е, че шефът на ОЕТ Ангел Божилов е бил осъден да изплати 4 млн. лева не на друг, а на кума на Сретен Йосич – Войн Лазаревич. Божилов трябва да плати на роднината на Йосич сумата по спечелено дело в Парижкия арбитражен съд. От своя страна Божилов вече трета година не плаща нищо на Лазеревич нито по главницата, нито лихвите, които текат по нея.

Странен е и фактът, че никой от медийната гилдия не проявява никакъв интерес по това иначе скандално за българската държава дело.

Повече за делото, показанията на защитения свидетел Димитър Попов и срещите на Ангел Божилов с адвокат Неделчев и съдия Румяна Ченалова на яхта в Гърция може да прочетете ТУК.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар