Сряда, 20 Февруари 2019
Петък, 05 Октомври 2018 11:50

Кой управлява бизнеса с български крадли в Испания?

Търговията с жива плът - 20 000 евро струва необучена крадла

Екип на Нова тв разкри престъпна група, занимаваща се с бизнес с плът и кражби в Испания. Схемата работи най-малко от година в поне три държави на два континента.

Престъпната група е съставена изцяло от българи, а част от жертвите са непълнолетни момичета от ромски произход, продавани от родителите си, за да работят като крадли. Властите в Испания твърдят, че начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните – за 30 000.

След продължило една година разследване през май тази година испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са непълнолетни.

Децата са между 12 и 17 години и повечето са от ромски произход, казва представител на испанската полиция. Според него културата на тези хора (ромите в Испания) е такава, че момичетата си мислят, че това е нещо нормално и не могат да забележат, че са жертви.

Общото между момичетата, продадени от родителите си за крадли или проститутки, е, че живеят в Испания легално – напуснали са страната ни с безсрочни пълномощни от родителите си. В документите обаче не е посочено име на придружител. Жертвите са от различни градове в България - Ямбол, Бургас, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора. Обясненията на роднини в България е, че отиват там на почивка, а не на работа.

Шефът на групата, уличена в трафик на жени за проституция и кражби, е Методи Борисов. Живее в Испания от 17 години. Той осигурява и квартирите, в които живеят крадлите. Апартаментите са окупирани. Те са собственост на банки, тъй като хората, които са искали да ги купят, не са покривали редовно вноските си за лизинг, след което в тях се "самонастаняват" въпросните крадли. Апартаментите не се използват, защото са под банкова възбрана и точно това използват организаторите, защото съдебното изваждане от тях отнема месеци. И сред като ги махнат, те се настаняват в друг такъв апартамент и т.н.    

Момичетата плащат дори наем за ползваните квартири - по 400-500 евро, според договорката. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват - докато половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят.

Властите в Испания не знаят какъв процент от "заработеното" остава за българките.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 05 Октомври 2018 11:50
  Отново жесток побой и грабеж на възрастни хора. Извършителят – рецидивист с условна присъда!

  Крадци биха възрастна жена с бокс и мотика във видинското село Дреновец

 • Петък, 05 Октомври 2018 11:50
  Александър Сиди: Ромите с по 7 деца на помощи имат по-голям доход от хората на минимална заплата

  Депутатът от „Обединени патриоти“ обяснява концепцията за справяне с ромския проблем

 • Петък, 05 Октомври 2018 11:50
  Сблъсъци между роми и полиция след арести на наркодилъри в „Столипиново“

  Снощната масирана полицейска акция в пловдивската ромска махала „Столипиново“ доведе до ескалация на напрежението. По информация на МВР са задържани четирима души за разпространение на наркотици, иззети са близо 1 килограм наркотични вещества.

  По неофициална информация сред арестуваните е известният наркодилър от Кричим - Кадрито. Той е бил хванат с половин килограм хероин на Хаджията Груев на ул. "Ландос“. Заедно с него е имало още трима души, които също са арестувани.

  Електронната медия „Трафик нюз“ предава, че обстановката тази сутрин в Столипиново е спокойна след снощните безредици и припомня, че късно снощи стотици роми излязоха по улиците на махалата и крещяха „Мафия“, а районът се напълнил с полиция. Огромна тълпа се събрала на ул. "Правда", където униформените са нахлули в механа. От снимките, изпратени до „Трафик нюз“, се вижда, че в заведението е изпочупено всичко - маси, столове, посуда, както и телефон на един от хората вътре. Според хората, полицаите нахлули в механата и ги накарали да легнат на земята, държали се много грубо и агресивно с тях.

  Подробности от резултатите на акцията ще бъдат оповестени днес.

   

Оставете коментар