Вторник, 18 Септември 2018
Вторник, 23 Август 2016 22:45

Николета на лов за богати депутати

НиЛо пристигнала да обядва в любимото кафене на народните представители "Ла Катедрала" с дебел господин

Николета Лозанова реши да хапне обяд в любимото кафене - ресторант на българските депутати "Ла Катедрала", видя BIG5.BG. Изисканото заведение се намира само на метри от задния вход на парламента и е любимо място за срещи и обяди на нашите народни представители. Чести гости в него са лидерът на ДСБ Радан Кънев, Емил Димитров - Ревизора, Красимир Каракачанов, както и десетки други български депутати от почти всички партии.

Днес към 14,00 часа НиЛо влезе в градината на заведението придружавана от пълен господин. Тя огледа присъстващите и после се настани с партньора си на самостоятелна маса.

"Търси богати депутати, не си губи времето тя", коментираха няколко народни представители, след като видяха любимата на един куп родни олигарси дама.

Николета се поздрави свойски с няколко от депутатите, а после седна втренчена в телефона си. Така и обаче не стана ясно, кой точно бе едрият господин, който придружаваше водещата на "Папараци".

BIG5.BG

в любимото кафене на народните представители

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 23 Август 2016 22:45
  Авария в "Атака": Чуколов излиза извън строя, Сидеров го сменя с областния управител на София

  Дясната ръка на Волен Сидеров Десислав Чуколов цяло лято обикаля болниците. По информация на BIG5, не е случаен и фактът, че областният управител на София от "Атака" Илиан Тодоров вече се лансира по медиите и се подготвя за новата дясна ръка на Сидеров. Репортер на медията ни потърси Чуколов, но той не си вдига телефона. Вероятно още се възстановява в някоя болница след лятната ваканция.

  Бившият депутат от "Атака" нашумя около инцидента пред НАТФИЗ, където беше ударен Волен Сидеров. Тогава областният управител на столицата излезе да брани като същински Матросов пред амбразурата лидера си от събралите се хора. Миналата седмица поиска повече правомощия за областните управители и се скара на институциите.

  През годините Волен Сидеров смени много свои приятели и без особено затруднение на секундата им намираше нови заместници. Покойният Павел Чернев беше един от тях. След това Сидеров привика Павел Шопов да застава до него на събитията, на които си слагаше слушалките за превод обратно и излагаше лидера на "Атака". Най-дълго се задържа Десислав Чуколов, който също вече не може да върши работа на партийния председател.

 • Вторник, 23 Август 2016 22:45
  Депутатите и министрите с по-високи заплати през новия политически сезон

  Заплатите на властта ще се увеличат през новия политически сезон. Причината е, че те се изчисляват на база възнагражденията в обществения сектор, които също са се увеличили, показва националната статистика. Заплатите в обществения сектор за второто тримесечие нарастват с два процента и половина. Тоест - от 1115 лева средното възнаграждение за този сегмент се е увеличило на 1143 лева. Така депутатите вече ще се разписват срещу 84 лева повече или 3429 лв. Министрите ще взимат със 109 лева отгоре или 4457 лв.

  Най-голямото увеличение е за премиера и президента. Първият вече ще получава 5300 лв., а вторият – 6858 лв. Според управляващите, проблемът не е в размера на дохода, а в това, че хората остават с грешни впечатления за труда им.

  „Това, което, за съжаление, хората виждат, е, че депутатите не работят, а получават големи заплати. Каквато и да е заплатата, тя ще е прекомерна според мнението на хората. Това, което виждаме ние, е различно от това, което виждат хората”, категоричен е националистът Александър Сиди. През май депутатите отхвърлиха идеята заплатите им да бъдат замразени под 3000 лева. Според партиите във властта, идеята на опозицията е била популистка.

  „Увеличаването на депутатските заплати да е свързано със средната работна заплата е неприемливо и дразнещо за хората. България е една от най-бедните страни в Европа и който взима според обществото несправедливо високи заплати, няма да бъде обичан от народа”, смята обаче социалистът Георги Гьоков.

  Към заплатата от 3500 лв., депутатите получават и така наречените „две трети” безотчетни пари за различни разходи, а също и процент надбавка за участие в комисии. Въпреки това, те са далеч от възнагражденията на европейските си колеги, които взимат няколко хиляди евро.

 • Вторник, 23 Август 2016 22:45
  Десетки депутати не са декларирали конфликт на интереси

  Десетки депутати не са декларирали конфликт на интереси със съпруги, родители и деца, които притежават фирми, съобщава Bnews.bg. Още по-скандалното е, че комисията за предотвратяване на конфликт на интереси сякаш е сляпа за тези закононарушения.

  Нарушенията са масова практика при попълването на точка 5 от образецът на действащата до края на 2017 г. декларация по чл.12, т.2 от закона. Кратка справка в търговския регистър веднага ни кара да зададем въпросите:

  - Защо депутатите от Обединени патриоти Валентин Касабов и Георги Колев не са декларирали конфликт на интереси по точка 5 от декларацията? Касабов със съпругата си, а Колев със собствената си майка. Вероятно са забравили, че имат такива свързани лица?

Оставете коментар