Неделя, 21 Юли 2019
Вторник, 20 Септември 2016 23:28

ПФК ЦСКА АД фалира, но „армейският“ дух е жив

Едно търговско дружество не може да определя любовта на феновете

ПФК ЦСКА АД офицлано бе обявен в несъстоятелност! Не фалира обаче клубът ЦСКА, а едно търговско дружество. Това в никакъв случай не е края на най-успешният български клуб, защото отборът продължава да съществува, като едно социално явление и ще го има винаги. ЦСКА е в сърцата на милионите фенове и институцията ЦСКА няма как да изчезне.

Фалитът на ПФК ЦСКА АД е просто едната страна на пазарната икономика, несъстоятелността на едно дружество понякога е неизбежна. Но ЦСКА го има!По този път са минали много велики отбори, като Наполи, Валенсия , Парма, Рейнджърс и редица други. Примерите в българския футбол също не са един или два. През годините пък отборите непрекъснато са били преименувани, преобразувани и т.н., включително и грандовете Левски и ЦСКА. Това обаче никога не е пречило на феновете да подкрепят отборите. Привържениците на един клуб не са фенове на собственика или фирмата, която стой зад него, а на отбор, на традициите, на легендите, които са го прославили по целия свят.Именно и това трябва да е в основата на ситуацията с ЦСКА.

В случая на „червените“ обаче има един проблем и той трябва да бъде решен възможно най-скоро - хората и феновете, които обичат и милеят за клуба,допуснаха разделение, допуснаха разни интереси да им повлияят на любовта към „червената“ емблема. Това не трябва да се допуска и сега е моментът всички да се обединят и да продължат традициите. Да покажат, че „армейският“ дух е жив и никога няма да умре. ЦСКА мина през ада, но отново е в елита. Началото е трудно, но успехите тепърва предстоят. 

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар