Събота, 15 Декември 2018
Вторник, 20 Септември 2016 23:28

ПФК ЦСКА АД фалира, но „армейският“ дух е жив

Едно търговско дружество не може да определя любовта на феновете

ПФК ЦСКА АД офицлано бе обявен в несъстоятелност! Не фалира обаче клубът ЦСКА, а едно търговско дружество. Това в никакъв случай не е края на най-успешният български клуб, защото отборът продължава да съществува, като едно социално явление и ще го има винаги. ЦСКА е в сърцата на милионите фенове и институцията ЦСКА няма как да изчезне.

Фалитът на ПФК ЦСКА АД е просто едната страна на пазарната икономика, несъстоятелността на едно дружество понякога е неизбежна. Но ЦСКА го има!По този път са минали много велики отбори, като Наполи, Валенсия , Парма, Рейнджърс и редица други. Примерите в българския футбол също не са един или два. През годините пък отборите непрекъснато са били преименувани, преобразувани и т.н., включително и грандовете Левски и ЦСКА. Това обаче никога не е пречило на феновете да подкрепят отборите. Привържениците на един клуб не са фенове на собственика или фирмата, която стой зад него, а на отбор, на традициите, на легендите, които са го прославили по целия свят.Именно и това трябва да е в основата на ситуацията с ЦСКА.

В случая на „червените“ обаче има един проблем и той трябва да бъде решен възможно най-скоро - хората и феновете, които обичат и милеят за клуба,допуснаха разделение, допуснаха разни интереси да им повлияят на любовта към „червената“ емблема. Това не трябва да се допуска и сега е моментът всички да се обединят и да продължат традициите. Да покажат, че „армейският“ дух е жив и никога няма да умре. ЦСКА мина през ада, но отново е в елита. Началото е трудно, но успехите тепърва предстоят. 

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 20 Септември 2016 23:28
  Кой назначава и поддържа футболни съдии като Чинков и Йорданов?!

  Безобразията на двамата достигнаха чудовищни размери

 • Вторник, 20 Септември 2016 23:28
  България, Гърция, Сърбия и Румъния ще кандидатстват за домакини на Световното по футбол 2030

  През 2030 г. България, Гърция, Сърбия и Румъния ще се кандидатстват за домакини на Световното първенство по футбол. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след четиристранна среща във Варна на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

  Идеята е дал гръцкият премиер Алексис Ципрас при днешната сбирка на Балканската четворка в резиденция „Евксиноград“. Общата балканска кандидатура е била приета изключително добре от Бойко Борисов и Александър Вучич.

  „Така чрез спорта сътрудничеството между четирите държави ще се задълбочи още повече. Заради това ще поискаме домакинството на такова голямо спортно събитие“, обясни Ципрас на пресконференцията. Първоначално пред журналистите гръцкият премиер не каза за какво голямо спортно събитие говори – световно първенство или пък олимпиада. Един през друг обаче Александър Вучич и Бойко Борисов го помолиха да уточни, че кандидатурата ще е за Световното първенство по футбол през 2030 г.

 • Вторник, 20 Септември 2016 23:28
  Гриша Ганчев към Домусчиев на латински: Alea iacta est!

  Чрез сайта на ЦСКА собственикът Гриша Ганчев отговори на Кирил Домусчиев и Ангел Петричев чрез философски сентенции на латински език.

  Ето и декларацията, която публикуваме без редакторска намеса:

  "С кански мъки, след толкова години "То" си призна. Не е "Тя", не е и "Той".

  Та "То" се освети и дикторът му Петриньо го потвърди. И да, наистина - вълкът нравите си не мени, но наглите измамници, когато им оставиш почва, стават още по-нагли!

  ДДС-ставката е основният и най-голям приход на фиска и съм съгласен, че трябва яко разследване. Дано никога каптагонът и амфетите не ги облагат с каквото и да е било!

  Но да се върнем на основните въпроси от думите на "То". От тях разбрах, че нещата в измъчения български футбол са "цветя и рози". Също така разбрах, че измамният конгломерат, който сътвори "То", ще се разширява все повече и повече. С нови подизпълнители, феърплей комисии и разни темподобни придворни пажове и лакеи. Което значи, че конгломератът уби комара с меча си.

  Жалко за властимащите! Жалко за клетия и изстрадал любител на този толкова красив спорт.

  Ad futuram /perpetuam/ rei memoriam*  на българския футбол! Да пребъде Истанбулската конвенция!

  Alea iacta est!**

  Гриша Ганчев"

  Конфликтът между Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев ескалира до публични обвинения чрез намеци, че собственикът на "Лудогорец" и председател на КРИБ се занимава с производство на каптагон и амфетамини. В телевизионно интервю Гриша Ганчев обвини "Лудогорец", че работи със съдиите и покани прокурори и ДАНС „да заповядат във футбола и да видят за какво става въпрос”.

  След това Кирил Домусчиев отговори, че отборът му е изряден и контраатакува Ганчев, като написа във Фейсбук: "Вълкът козината си мени, но нравът - НЕ. Вярва ли му някой, при положение че този човек е разследван за кражба на ДДС и акцизи?!"

  Днес дойде и отговорът на Гриша Ганчев на латински: "Alea iacta est!".

  *За бъдеща (вечна) памет; за дълга (вечна) памет.

  **Жребият (зарът) е хвърлен!

Оставете коментар