Понеделник, 16 Юли 2018
Четвъртък, 10 Ноември 2016 17:47

Шарапова отново става посланик на ООН

Очаква се това да стане през април

Мария Шарапова отново ще е посланик на добра воля в ООН през април, 2017 г. Именно тогава изтича наказанието на ръскинята за употреба на мелдоний и двете страни ще подновят сътрудничеството си.

„Радваме се, че Мария ще може да се завърне по-рано към любимия си спорт. Веднага след това тя отново ще се присъедини към нас. Наясно сме, че ще бъде фокусирана върху възраждането на своята кариера и затова в подходящ момент ще обсъдим с нея ролята й за развитието на програмата за борба с бедността и неравноправието“, заяви говорител на организацията.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Ноември 2016 17:47
  Броячът на ООН: В 14:07 часа населението на България падна под 7 млн. души

  Департаментът по икономически и социални въпроси към ООН има брояч на населението за всяка страна, който в реално време показва демографската динамика. Всеки може да го види на сайта на ООН.
  Днес, 29 юни 2018 г., когато Н. Пр. ген.-лейтенант Бойко Борисов представя кандидатурата ни за влизане в чакалнята на Еврозоната, този брояч за България (http://countrymeters.info/bg/Bulgaria) точно в 14:07 ч. показа, че населението на България от 9 милиона през 1989 г. се срина на 6 милиона.

  Днес в 13:56:41 ч. бяхме 7 000 000 души български граждани в България, а в 14:07: 03 ч. вече сме 6 999 999 души, под седмия милион. Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 цигани, (-9=-13+4), т.е. българите намаляват с 13 и стават малцинство, а циганите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни при общо най-бързо в света намаляване на цялостното население.

  Камбаните бият на умряло! България е в клинична демографска смърт! България умира!

  акад. Петър Иванов, Демографски институт

 • Четвъртък, 10 Ноември 2016 17:47
  Световният ден на книгата и авторското право е определен за честване от ЮНЕСКО при ООН

  Идеята за този празник произхожда от Каталуня, където на 23 април, денят на св. Георги Победоносец, традиционно се подарява книга

  С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Денят е празнуван за първи път през 1995 г.

  23 април e символична дата за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес и Шекспир . Това е датата на раждане или смърт и на други изтъкнати автори като Морис Дрюон, Халдоур Лакснес, Владимир Набоков, Жозеп Пла и Мануел Валехо. Това прави естествен избора на Генералната конференция на ЮНЕСКО в този ден целия свят да отдаде почит на книгите и авторите им, насърчавайки всички и по-специално младите хора, да открият удоволствието от четенето и да зачетат приноса на тези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.

  С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Денят е отбелязан за първи път през 1995 г.

  AFISH.BG

 • Четвъртък, 10 Ноември 2016 17:47
  Танков снаряд е взривил сграда на ООН

  Повече от 40 души са убити и много по-голям брой ранени при ракетните атаки.

Оставете коментар