Сряда, 05 Август 2020

Неделя, 21 Август 2016 20:03

Нешка Робева за грациите ни: Бронзът е с цената на злато

Легендата на българската художествена гимнастика поздрави ансамбълът ни за успеха на Олимпийските игри в Рио де Жанейро

Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева поздрави ансамбълът ни, който извоюва бронзово отличие на Олимпиадата в Рио. Грациите ни изпълниха великолепно своите съчетания и напълно заслужено попаднаха в призовата тройка.

„Бронзът е с цената на злато, заяви Робева пред Дарик. - Честито на българските жени. Доказахме, че сме силни. Състезанието беше невероятно, а конкуренцията – изключително. Като знаем през какво преминаха тези деца, този бронзов медал има цвета на златото. В такива спортове субективизмът, предварителната настройка, предварителните договорки имат съществено значение. По-важното е да се зарадваме на нашите деца. Мобилизираха се и играха. Дали другите са взели златото заслужено или не – това е маловажно. Трябва да се радваме за момичетата. По-тежка е ситуацията при тези, които имат надеждата да спечелят. Аз не бях притеснена, бях сигурна, че те ще играят.“

Според Нешка Робева нашите гимнастички не са допуснали грешки по време на съчетанията си и е можело да бъдат класирани и по-напред.

„Колкото и да говорим, че няма напрежение, то винаги е налице. Аз лично не видях грешки, поне не такива, които да ги извадят от класацията. Доста тежки преживявания имаха тези деца. Съдбата се реваншира по някакъв начин. Преживяха, преодоляха и доказаха. Сега се надявам хората да ги посрещнат, за да разберат момичета, че са направили нещо значимо за България. Когато излизаме на такива форуми, на първо място и преди всичко е България", коментира още Робева.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар