Неделя, 16 Юни 2019
Сряда, 24 Август 2016 15:15

Обискират самолета на Домусчиев, пише негов сайт

Чехите си отмъщават, проверяват играчите за бомби

Чешките служби за сигурност пробваха да си отмъстят на ръководството и футболистите на Лудогорец, след като българският шампион елиминира насред Пилзен местния Виктория и влезе в групите на Шампионската лига, твърди Блиц.

На прибиране към София частният самолет на собственика на "орлите" Кирил Домусчиев е бил проверяван от всички видове местни служби, което е прецедент в историята на тамошните авиолинии, твърди сайтът на боса на тима от Разград.

Проверката е била толкова абсурдна, че цивилните служители са броили дори дъвките в пилотската кабина. Обискирани са били всички лични вещи и предмети в салона на летателната машина, продължава разкритията си сайтът на Кирил Домусчиев.

Явно целта е била само една - да се вгорчи настроението сред ръководството на елитния български клуб, който за втори път влезе в групите на Шампионската лига.

Баталните сцени са забавили полета на бизнесмена и председател на КРИБ с около час. След унизителните проверки все пак летателната машина е била освободена и Домусчиев се е прибрал благополучно в София.

Всичко започнало около полунощ, когато играчите на 5-кратните шампиони са били претърсени на летището за експлозиви, все едно, че не са футболисти, а терористи, твърди още сайтът на собственика на Лудогорец.

На всичкото отгоре от ръцете на повечето от тях са били взети натривки за експлозиви.

Подобна гавра с български състезатели не се е случвала в нито една балканска държава. Срамното е, че безобразието се е разразило в бяла страна-член на Европейския съюз каквато е Чехия.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 24 Август 2016 15:15
  Министерството на туризма и КЗП с мащабни проверки по морето

  В инспекциите се включиха и служители на Икономическа полиция

 • Сряда, 24 Август 2016 15:15
  Васил Иванов се връща в Нова ТВ по лична покана от Домусчиев

  Ден след отстраняването на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, Нова ТВ обяви връщането на журналиста Васил Иванов в медията в "нов проект за журналистически разследвания".

  "От септември зрителите отново ще имат възможност да проследят как журналистът Васил Иванов разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами. Той се завръща в медията с подписан авторски договор, след личната покана на собственика на „Адванс Медия Груп" Кирил Домусчиев. Към екипа на новия проект се присъединява и още един разследващ журналист - репортерът на NOVA и TrafficNews.bg Тина Ивайлова", се казва в съобщението на медията.

  Връщането на Васил Иванов в Нова ТВ се случва две години след напускането му по обвинение в "системно упражняване на цензура в работата му", напомня webcafe.bg.

  Иванов влезе в личен спор с тогавашния ръководител на новините в Нова ТВ Дарина Сарелска, като я обвини в спиране на конкретни негови разследвания за обществени поръчки срещу кметове. В опит да потвърди твърденията си, Васил Иванов даде обща пресконференция със Слави Трифонов, по време на която излъчи три телефонни записа със своите колеги Марин Николов и Антон Събев, и с члена на ръководството на Нова ТВ Силва Зурлева.

  В записите с Николов и Събев, Иванов настоява пред тях да потвърдят, че "ни забраниха да снимаме повече кметове и обществени поръчки". Двамата отговарят положително на въпросите му.

  Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

  Дарина Сарелска беше отстранена от поста си на директор "Новини" в медията през август, три месеца след скандала с Васил Иванов. Мотиви за решението тогава не бяха съобщени. Силва Зурлева (тогава член на борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп) пое временно отговорността за управлението на новините и актуалните предавания в телевизията.

  По същото време Васил Иванов се присъедини към Канал 3, където продължи да прави разследващи репортажи. Той е вторият кадър на телевизията, който прави преход към Нова в последните месеци. През април 2019 г. Миляна Велева беше назначена за директор "Новини и актуални предавания" на Нова ТВ.До този момент Велева заемаше същия пост в Канал 3, а до 2014 г. отговаряше за новините в TV7.

  Тина Ивайлова също е бивш кадър на Нова ТВ, където работеше до началото на 2019 г., преди да се присъедини към екипа на сайта "Трафик Нюз".

  "След нейното разследване за купуване на гласове на местните избори през 2015 година има задържани и осъдени. „Ало" измамници също се изправиха пред съда, след като Тина Ивайлова внедри екип на медията в престъпната мрежа. Един от последните случаи, по чийто следи тръгна, е за двама братя с луксозни автомобили, които само по документи са незрящи", се казва в съобщението на Нова ТВ по повод връщането на Иванов и Ивайлова.

  "И честит рожден ден, Бойко Борисов"

  Малко по-рано Миролюба Бенатова и Генка Шикерова публикуваха във Facebook съобщения за това, че напускат работата си в Нова ТВ.

  И двете споделиха новината за прекратяването на работните си отношения с медията със следния анонс "И честит рожден ден, Бойко Борисов", като са отбелязали публичния профил във FB на министър-председателя.

  На 13 юни Борисов навършва 60 години.

  Посланието на Бенатова и Шикерова не е придружено с допълнителни детайли от тяхна страна, но под статуса на Шикерова присъства следната размяна на реплики с Тихомир Безлов:

  източник: webcafe.bg

 • Сряда, 24 Август 2016 15:15
  Започват извънредни проверки на 14 къщи за гости, поискали пари за джакузита и басейни

  От 130 проверки са наложени 80 акта. По 65 от тях в момента са в процедура на вземане

Оставете коментар