Сряда, 20 Февруари 2019
Сряда, 24 Август 2016 15:15

Обискират самолета на Домусчиев, пише негов сайт

Чехите си отмъщават, проверяват играчите за бомби

Чешките служби за сигурност пробваха да си отмъстят на ръководството и футболистите на Лудогорец, след като българският шампион елиминира насред Пилзен местния Виктория и влезе в групите на Шампионската лига, твърди Блиц.

На прибиране към София частният самолет на собственика на "орлите" Кирил Домусчиев е бил проверяван от всички видове местни служби, което е прецедент в историята на тамошните авиолинии, твърди сайтът на боса на тима от Разград.

Проверката е била толкова абсурдна, че цивилните служители са броили дори дъвките в пилотската кабина. Обискирани са били всички лични вещи и предмети в салона на летателната машина, продължава разкритията си сайтът на Кирил Домусчиев.

Явно целта е била само една - да се вгорчи настроението сред ръководството на елитния български клуб, който за втори път влезе в групите на Шампионската лига.

Баталните сцени са забавили полета на бизнесмена и председател на КРИБ с около час. След унизителните проверки все пак летателната машина е била освободена и Домусчиев се е прибрал благополучно в София.

Всичко започнало около полунощ, когато играчите на 5-кратните шампиони са били претърсени на летището за експлозиви, все едно, че не са футболисти, а терористи, твърди още сайтът на собственика на Лудогорец.

На всичкото отгоре от ръцете на повечето от тях са били взети натривки за експлозиви.

Подобна гавра с български състезатели не се е случвала в нито една балканска държава. Срамното е, че безобразието се е разразило в бяла страна-член на Европейския съюз каквато е Чехия.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 24 Август 2016 15:15
  Кирил Домусчиев купува "Нова телевизия"

  Председателят на Конфедерацията на индустриалните работодатели в България (КРИБ) Кирил Домусчиев е спечелил търга за "Нова телевизия" и собствеността в "Нет инфо". Както бе ясно, за една от двете най-големи български телевизии се бореха той и най-големият акционер във "Виваком" Спас Русев.

  Информацията за сделката идва малко повече от месец, след като настоящият собственик - шведската MTG - се отказа да продаде "Нова телевизия" на чеха Петр Келнер, който придоби активите на Telenor в България и региона.

  Отказът дойде, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) реши да не разрешава на Келнер да придобие телевизията с мотиви, които предизвикаха коментар. Според регулатора, "Нова броудкастинг груп" АД притежава значителен пазарен дял на пазара на телевизионно разпространени и между 40% и 50% от рекламния пазар на база стойност. Знaчитeлният бpoй cpeдcтвa зa мacoвa инфopмaция c ĸoитo щe paзпoлaгa oбeдинeнaтa гpyпa, щe й дaдe cъщecтвeнo пpeдимcтвo пpeд ocтaнaлитe yчacтници, пpeдocтaвящи мeдийни ycлyги", пишеше в решението на КЗК.

  Самият Келнер не притежава други медии в България, а групата на "Нова" не е продавала части от бизнеса си след решението на КЗК. Собственикът на Telenor обжалва решението на регулатора, но първото заседание по делото бе насрочено чак за 12 март т.г.

  Петр Келнер бе готов да плати €185 милиона за активите на MTG в България. Не е известна сумата, която Кирил Домусчиев ще плати, но е твърде вероятно тя да е по-ниска. През 2008 г. шведската компания плати €620 милиона.

  Освен председател на КРИБ, Домусчиев е собственик на ПКФ "Лудогорец", както и на фармацевтичните "Хювефарма", "Биовет", както и на "Параходство Български морски флот" и други.

  Официалното съобщение за постигната сделка се очаква утре. Тя трябва да бъде одобрена от КЗК.

   

 • Сряда, 24 Август 2016 15:15
  Яхтата на Домусчиев е разкрита – 56-метрово бижу „KD“ за 50 милиона евро

  „Афера“ успя да направи това, което Валери Симеонов не успя като вицепремиер

 • Сряда, 24 Август 2016 15:15
  Готвят се засилени мерки за сигурност за новогодишния концерт в София

  На концерта в новогодишната нощ в София няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние.

Оставете коментар