Сряда, 11 Декември 2019
Петък, 02 Септември 2016 16:24

Освободиха близо 34 000 затворници в Турция

Те бяха задържани след опита за преврат на 15 юли

Властите в Турция освободиха почти 34 000 затворници, съобщават от министерството на правосъдието.

След опита за сваляне на президента Реджеп Ердоган от власт бяха арестувани близо 40 000 души, сред които държавни служители, полицаи, военни, учени, журналисти и други.

Преди време правосъдният министър Бекир Боздаг предприе мерки според които затворници, които нямат връзка с преврата от 15 юли, трябва да бъдат освободени, за да отворят места за арестуваните след него.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Септември 2016 16:24
  Посланикът на Турция Н.Пр. д-р Хасан Улусой пред BIG5: Борисов и Ердоган действително са добри приятели

  Имаме една турска мъдрост, че „човек най-добре го познава неговият съсед”. Като резултат на това разбиране се формират и нашите взаимоотношения. Чувствам се наистина късметлия, че мандатът ми в България се случи точно в период на възход на тези добри взаимоотношения, подчерта пред BIG5 посланикът на Турция у нас. Той коментира свободата на медиите в Турция, както и възможностите за съвместното производство на отбранителна техника, военни машини и боеприпаси. „Тази сфера може да бъде много добре разработена. Бихме могли да засилим съвместното производство на военната техника и да продаваме на трети страни. Това е много перспективно и смятам, че бихме могли да развием тази ниша. Това са тенденции, които за в бъдеще биха могли да се реализират”, подчерта в интервюто си за BIG5 пред журналистката Оля Ал-Ахмед посланикът на Турция у нас Н.Пр. д-р Хасан Улусой.

   

 • Петък, 02 Септември 2016 16:24
  Путин и Ердоган пускат "Турски поток" на 8 януари

  Ердоган покани президента на Руската федерация в Турция

 • Петък, 02 Септември 2016 16:24
  "Газпром" напълни с газ тръбите на "Турски поток"

  В същото време приключват и подготвителните дейности на приемния терминал в Турция

Оставете коментар