Петък, 29 Май 2020

Понеделник, 05 Септември 2016 12:42

Разпускат македонския парламент

Предизборната кампания в страната започва на 21 ноевмри

Македонският парламент ще се разпусне на 12 октомври. Държавната избирателна комисия оповести окончателния избирател списък. Право на глас на предстоящите избори ще имат 1.770 736 души, което прави 9392 избиратели по-малко в сравнение с парламентарните избори от 2014 година.

От ДИК уточниха, че списъкът е бил предаден на всички политически партии още на 30-и август - ден преди четиримата лидери на парламентарните партии - Никола Груевски /ВМРО-ДПМНЕ/, Зоран Заев /СДСМ/, Али Ахмети /ДСИ/ и Мендух Тачи /ДПА/ да постигнат споразумение за провеждане на предсрочни парламентарни избори на 11-ти декември.

На 2 септември бе сформирано и преходното правителство с участието на представители и от опозиционния Социалдемократически съюз, което ще има за основна задача да организира честни, свободни и демократични избори.

Предизборната кампания започва официално на 21-и ноември, но в страната двете основни партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ реално вече са започнали агитацията си за спечелване на избирателите.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Септември 2016 12:42
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

 • Понеделник, 05 Септември 2016 12:42
  Парламентът ще заседава извънредно по Закона за здравето

  Народните представители ще решават окончателно дали министърът на здравеопазването или правителството по предложение на здравния министър да има правомощията да обявява извънредна епидемична обстановка в страната

 • Понеделник, 05 Септември 2016 12:42
  “Алфа Рисърч”: Радев и Борисов с изравнен рейтинг

  Пандемията от коронавирус променя съдбата на милиони хора, стотици бизнеси и десетки професии.

Оставете коментар