Четвъртък, 02 Юли 2020

Сряда, 14 Септември 2016 19:01

Армани завеща богатството си на бедните в Милано

Кралят на италианската мода влага милиардите си в капитала на фондация за подпомагане на социално слаби хора

Кралят на италианската пък и на световната мода Джорджо Армани завещава цялото си богатство на Милано.

Според американското списание „Форбс“, което е смятано за нещо като библия на имотните хора на планетата, става дума за 6,1 млрд. евро.

Многото пари ще бъдат капитала на регистрираната от стилиста мощна фондация за подпомагане на социално слабите хора в индустриалната и финансова столица на Италия, съобщава Монитор.

Армани няма преки наследници и според миланския всекидневник „Кориере дела сера“, решението му за завещанието е било одобрено от най-близките му хора – дъщерите на неговия починал брат Серджо – Силвана и Роберта, сетра му Розана и синът й Андреа.

BIG5.BG             

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Септември 2016 19:01
  Половината дубайски фурми са раздадени на социално слаби

  Дезинфектантите, които са част от шумно рекламираното дарение, се изследват за годност в две лаборатории

 • Сряда, 14 Септември 2016 19:01
 • Сряда, 14 Септември 2016 19:01
  Развенчаха мита за богатия Тръмп: укривал данъци на родителите си

  Президентът на САЩ Доналд Тръмп помагал на родителите си да укриват данъци през 90-те години на миналия век, в това число и чрез директни измами, което пък му позволило да получи цяло състояние от тях, според разследване на New York Times.

  Тръмп е получил най-малко 413 млн. долара в днешни пари от имотната империя на баща си, като това предаване на богатството започва, още когато е бил на 3-годишна възраст.

  Президентът и неговите братя и сестри помагат на родителите си да натрупат богатство, укривайки подаръци на стойност милиони долари в "куха компания," според изданието. Президентът помагал на баща си да отчита "неправомерни данъчни отчисления, които също били на стойност милиони долари."

  Той също така участвал в "създаването на стратегия", според която родителите му умишлено занижавали стойността на имотите си в данъчните си деклараци, за да намаляват данъците си, според документи, с които се е запознало изданието.

  По време на продължилото няколко месеца разследване от New York Times са прегледали над 100 000 страници финансови документи, сред които банкови извлечения, финансови одити, ордери за плащания в брой и отменени чекове.

  Сред тях са и над 200 данъчни декларации от Фред Тръмп - бащата на президента, и други семейни партньорства и тръстове. От Times също така са интервюирали някои от бившите служители и консултанти на бащата на президента.

  Адвокатът на Тръмп - Чарлз Хардър, отговори в изявление на публикация в понеделник. "Обвиненията на New York Times в измама и укриване на данъци са 100% неверни и силно клеветнически," според Хардър.

  Братът на Тръмп - Робърт Тръмп, пък заяви, "дължимите данъци са били платени."

  Прегледаните от изданието документи не включват данъчните декларации на самия Доналд Тръмп през последните години.

  Данъците, които той плаща, до голяма степен остават мистерия, откакто се кандидатира за президент. По време на предизборната кампания Тръмп наруши избирателните норми и отказа да публикува данъчните си декларации.

  Те остават скрити от обществото, откакто стана президент, а Тръмп неедонократно е заявявал, че срещу него тече проверка от данъчните служби поне от 2016 г.

  Разследването на New York Times обаче описва по-различна история на това как той се е сдобил с богатството си, след като в продължение на десетилетия Тръмп се описваше като човек, който е натрупал богатството си сам.

  Тръмп започва да получава пари от баща си, когато е бил още малко дете, а след като завършва колеж, баща му предоставял сума, еквивалентна на 1 млн. днешни долари годишно. Когато преминава 40-ата и 50-ата си година, годишната сума нараства до над 5 млн. долара, според New York Times.

  Бащата на Тръмп постояно намирал начини да пренасочва средства към децата си. Тръмп получавал заплащане от него, заемайки различни позиции в семейния бизнес. Той получавал заем след заем, които често не били връщани.

  Тръмп получавал пари за колата си, пари, за да купува акции, както и за първия си офис в Манхатън. Той дори получавал чекове от по 10 000 долара за Коледа, според изданието.

  "Избягването на данъци върху подаръци и имоти се превръща в семейна афера", когато бащата на Тръмп е диагностициран с деменция, според интервюта и документи, разгледани от New York Times.

  От изданието разкриват как Тръмп и неговите братя и сестри придобиват по-голяма част от бизнеса на баща си на 22 ноември 1997 г. - година и половина преди той да почине.

  За тази цел те използват специален тръст за предаване на наследство от едно поколение на друго, без да се плащат данъци върху него.

  За семейство Тръмп това означавало да впишат половината от имотите си в тръста на името на своя баща, а другата половина на майка си. След това родителите на Тръмп предоставили на децата си приблизително две трети от активите си в тръста.

  Тръмп и неговите братя и сестри купуват останалата част от активите чрез годишни плащания в продължение на две години.

  След като всичко това приключва, Тръмп и неговите братя и сестри вече се били сдобили с почти цялата бизнес империя на баща си "безплатно и без да плащат данъци," според изданието.

  Те също така занижават стойността на имотите на баща си до 41,4 млн. долара, избягвайки плащането на стотици милиони данъци.

  В следващото десетилетие същите тези сгради са продадени за "16 пъти по-голяма сума," според New York Times.

  Въпреки всичко това, най-голямата сума, която Тръмп някога получава от баща си, идва след неговата смърт на 4 май 2004 г.

  Делът на президента е 177,3 млн. долара, или 236,2 млн. днешни долари, пише Рrofit.bg.

Оставете коментар