Понеделник, 20 Август 2018
Петък, 16 Септември 2016 08:15

Сблъсъци във Франция

Стотици граждани показаха недоволството си от новото трудово законодателство

Безредици избухнаха по време на протест в Париж срещу новото трудово законодателство.

Двама души са пострадали, а 13 са арестувани след сблъсъците между демонстранти и полиция. Синдикатите обявиха, че ще продължат борбата си срещу реформите, но в съда.

Според тях законът подкопава стандартите и позволява на работодателите да увеличават работното време. Правителството обаче държи на промените, въпреки многобройните протести.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 16 Септември 2016 08:15
  Владимир Береану пред BIG5: Румъния страда от същата болест, от която не може да се излекуват и останалите балкански страни

  Балканската политическа класа гледа най-вече собствения си интерес, независимо от коя страна на политическата барикада се намира. В Румъния ситуацията ще става все по-сериозна през септември. Жандармерията този път допусна огромна грешка, като прекали със силата на протестите. Нито Сорос, нито Русия стоят зад демонстрациите в страната. За разлика от българите, румънците протестират за сериозни неща като борбата с корупцията, а не само за по-високите цени на тока, коментира журналистът последните протести и създалото се напрежение в Румъния. 

 • Петък, 16 Септември 2016 08:15
  Баща остави сина си с целебрална парализа в приемната на Министерски съвет, дава го да бъде отглеждан от Бойко Борисов

  Емил Мавродиев остави сина си Петър в приемната на Министерския съвет. 18-годишното момче страда от целебрална парализа. "Донесъл съм му един сак с дрехи. Похарчили сме хиляди левове за рехабилитации в чужбина. Петър е на 18 години. Оставям да се грижат за него Бойко Борисов и хората му", заяви разгневеният баща, който е част от протеста на родители на деца с увреждания.

  Петър е завършил тази година средното си образование в Пловдив. "Няма достатъчно центрове в България, за да получа нужната помощ и да докажа интелектуалния си капацитет. Имам нужда от рехабилицатия", заяви 18-годишният Мавродиев.  

  Днес в 17.00 часа на пл. "Народно събрание" майките на деца с увреждания, стоящи зад близо двумесечния палатков лагер под надслов „Системата ни убива“, правят пореден опит да съберат обществена подкрепа и да организират общ протест.

 • Петък, 16 Септември 2016 08:15

Оставете коментар