Петък, 23 Февруари 2018
Петък, 16 Септември 2016 08:15

Сблъсъци във Франция

Стотици граждани показаха недоволството си от новото трудово законодателство

Безредици избухнаха по време на протест в Париж срещу новото трудово законодателство.

Двама души са пострадали, а 13 са арестувани след сблъсъците между демонстранти и полиция. Синдикатите обявиха, че ще продължат борбата си срещу реформите, но в съда.

Според тях законът подкопава стандартите и позволява на работодателите да увеличават работното време. Правителството обаче държи на промените, въпреки многобройните протести.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 16 Септември 2016 08:15
  Видин е несломим, протестите продължават!

  „Северозападът отказва да умре“. Този лозунг, издигнат от протестиращ Видин, вече четвърта събота доказва силата на гражданите и несломимия дух от разбунтувалия се Северозападен край на България.

  За пореден път видинчани отново изляха недоволството си, блокирайки за близо четири часа главен път Е-79, с ясното послание към управляващите, че няма да отстъпят докато не бъдат изпълнени исканията им.
  „Никой и нищо няма да ни откаже, принуди или уплаши. Решени сме да извървим пътя докрай – до решение на Министерския съвет за стартиране на процедурите по изграждане на цялото трасе на магистрила Видин и София и тунел под Петрохан, с точен график, етапи, осигурено финансиране и краен срок на завършване до края на 2021 година“, заявиха отново видинчани.
  За четвъртия поред протест от „Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан“ отправиха официална покана за среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. От него обаче не бе получен никакъв отговор, а ведомството му изпадна в пълно мълчание.
  През изминалия месец на протести, нито множеството отправяни заплахи от властимащите и техните глашатаи, нито многобройните предупреждения и съставени актове от полицията успяха да стреснат жителите на Видин и региона, които продължават да излизат на пътя, за да бранят правото си на достоен живот и съществуване.
  „Продължаваме. На 23 февруари, на 3 март… Докато не се съобразят с гласа на народа, защото, ние, видинчани, отказваме повече да вярваме на голи обещания, на лъжи и на подигравки“, категорични бяха от гражданската инициатива.

 • Петък, 16 Септември 2016 08:15
  Иван Ласкин към еколозите: Дебили, защо не протестирате в гората? Носете сол на дивеча, а не хартийки на жълтите павета!

  “Еколози” искали да осиновят кучето убиец!!! Абе, дебили прости, ако аз изям дете, ще ме осиновите ли? То бива платена дебилщина, ама минахте всички норми", написа във Фейсбука си актьорът Иван Ласкин по повод убитото от куче 3-годишно момченце в село Мокрище. 

  "Колко от вас, дрисльовци, е носил килограми каменна сол на гърба си с километри в планината, защото чифтокопитният дивеч има нужда от сол, за да изкара зимата? Носите хартийки на жълтите павета, посраняци такива. Видя ли “зелен”, то той веднага ще позеленее, защото ще му счупя мандибулата! Капути платени! Защо не протестирате в гората, където циганите я опустошават с бракониерство? Защото ви е страх, мърльовци! Да не ви опънат на някой дънер! Ловците сме 135 000, пачаври “зелени”. Не ни ядосвайте", пише още Ласкин.

 • Петък, 16 Септември 2016 08:15
  Росица Кирова: Във Видин нямаш право на протести, сравняват те с лъвчетата от Разград

  "Тук във Видин и да протестираш нямаш право! Пращат те на летището, в Иново или в пещерата Магура, за да е на по отдалечено място и никой да не те чуе. Заплашват те с уволнение. После те снимат и заявяват, че ще те запомнят... После пишат предупреждения. Следват актове и привикване в полицията". Това написа във Фейсбука си Росица Кирова от гражданското обединение "Единни за промяна".

  "Накрая ти заявяват, че имаш толкова права, колкото гърците, румънците, онези от Благоевград с лифта, джендърите, полицаите от стачката пред парламента или поне колкото двете лъвчета... Да, да, ама не! Защото на никой от изброените не посмяха да отправят заплаха, да напишат акт. А и някак си ги чуха... А на видинчани, Лилето пожела търпение, сякаш малко сме търпели! Или може би точно затова. Защото са решили, че не сме живи, че никакви ни няма, че пак ще ни приспят... На мен вече ми писна да ги чакам да благоволят. Искам магистрала Видин-София! И политици, които да уважават собствения си народ!", се казва още в поста на Кирова.

Оставете коментар